Αυγενάκης : Μπορούν ν’ αγωνιστούν στα πρωταθλήματα μέχρι το τέλος του έτους τα σωματεία που είναι εκτός μητρώου ΓΓΑ

Κατηγορία: Ποδόσφαιρο

Στην ΕΠΟ μετά τη συνάντηση που είχαν στις 27/7 με το υπουργό Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτη εξέφραζαν την αισιοδοξία τους ότι εντός του Αυγούστου και σε κάθε περίπτωση πριν της Γενική Συνέλευση της 27ης Αυγούστου θα υπάρξει τροπολογία με την οποία θα δίνεται παράταση στην εφαρμογή των κυρώσεων στα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ.

Με άλλα λόγια θα μπορούν να αγωνιστούν στα τοπικά πρωταθλήματα και να χρησιμοποιούν τα δημοτικά και κρατικά γήπεδα, ώστε τα τοπικά πρωταθλήματα να μπορέσουν να διεξαχθούν.

Πράγματι λίγες ώρες πριν τη ΓΣ της ΕΠΟ, υπήρξε ενημέρωση από τη ΓΓΑ ότι ο υφυπουργός αθλητισμός θα καταθέσει τροπολογία που θα δίνει παράταση μέχρι το τέλος του έτους στα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο ώστε να μπορούν να πάρουν μέρος χωρίς κυρώσεις και περιορισμούς στα τοπικά πρωταθλήματα.

Στην τροπολογία ο κ. Αυγενάκης επικαλείται ως λόγο τη διευκόλυνση των σωματείων των πυρόπληκτων περιοχών, αλλά η παράταση αφορά τα σωματεία όλης της χώρας…

Το κείμενο της τροπολογίας έχει ως εξής:

Με τροπολογία που θα καταθέσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή και με σκοπό τη διευκόλυνση των πολλών πυρόπληκτων ερασιτεχνικών σωματείων σε αρκετές Περιφέρειες της χώρας μας:

Η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας, από 31/08/2021 στις 31/12/2021, σχετίζεται με το δικαίωμα της χρήσης, από τα σωματεία, των αθλητικών εγκαταστάσεων που εποπτεύονται από τη ΓΓΑ ή τους ΟΤΑ.

Έτσι, παρότι δεν θα διαθέτουν ακόμα την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, θα δικαιούνται συμμετοχή και τη φετινή αγωνιστική σεζόν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της αντίστοιχης αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας, πλην των πανελλήνιων αγώνων και πρωταθλημάτων ή των τελικών φάσεων πανελλήνιων αγώνων και πρωταθλημάτων.

Πηγή: https://soccerplus.gr