Εθνική Νεανίδων: Νίκη επί της οικοδέσποινας με τρεις παίκτριες από την Αιτωλοακαρνανία στην αρχική ενδεκάδα!

Κατηγορία: Ποδόσφαιρο

Σπουδαία νίκη με 3-1 επί της οικοδέσποινας Τσεχίας στην Οπάβα, πήρε η Εθνική Νεανίδων στον 7ο όμιλο του 2ου προκριματικού γύρου του UEFA European Women’s Under 19 Championship 2021/22 της League A.

Μια νίκη που μπορεί να μην της προσφέρει την πρόκριση στην τελική φάση (στο άλλο ματς του ομίλου η Γαλλία νίκησε 3-0 το ΕΪΡΕ και έκανε το δύο στα δύο, ενώ προκρίνεται μόνο ο πρώτος), ωστόσο πλέον πατάει πολύ γερά στα πόδια της ώστε να παραμείνει στην κορυφαία λίγκα της κατηγορίας (League A), που ήταν και η βασική της επιδίωξη.

Η Εθνική Νεανίδων πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση απέναντι σε μια ισχυρή ομάδα σε επίπεδο γυναικών και κατάφερε να πάρει τη νίκη με ανατροπή, καθώς οι Τσέχες προηγήθηκαν νωρίς (12’) με την Dinh Thanhova.

Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, οι Ελληνίδες ήταν κυρίαρχες και χάρη στα γκολ της Ζώτου στο 58’, της Παπαθεοδώρου στο 82’ και της Μπαξεβάνου στο 85’, πήραν τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Ο τρίτος και τελευταίος αγώνας για την Εθνική Νεανίδων είναι κόντρα στο ΕΪΡΕ, την προσεχή Τρίτη (12/4, 16:00) στην Οστράβα.

Στην αρχική ενδεκάδα που παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο ο Γιώργος Παπακώστας βρεθήκαν τρεις παίκτριες από την Αιτωλοακαρνανία που έχουν αγωνιστεί και ως συμπαίκτριες στην ομάδα της ΑΕΚ Μεσολογγίου. Πρόκειται για την Άννα – Μαρία Παναγιωτοπούλου η οποία αγωνίζεται μέχρι και σήμερα μετά χρώματα της ομάδας του Μεσολογγίου και στο συγκεκριμένο παιχνίδι αγωνιστικέ και ως αρχηγός, η Δήμητρα Μαρκούτσα και η Βασιλή Γιαννακά.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΤΣΕΧΙΑ: Fuchsova, Pavlickova, Kochanova, Jelinkova, Hlouchova (46’ Prazienkova), Jonasova (76’ Tenkratova), Pouvova, Strizova (76’ Lindakova), Dinh Thanhova (90’ Koptova), Duchackova, Svibkova (46’ Cerna).

ΕΛΛΑΔΑ: Παναγιωτοπούλου, Τριανταφύλλου (46’ Πλακιά), Παυλοπούλου, Γκούνη-Παπαϊωάννου, Κρομύδα (45’ Γεωργούλα), Κατωπόδη, Γιαννακά, Τζαφέρη, Ζώτου, Παπαθεοδώρου, Μαρκουτσά (56’ Μπαξεβάνου).

Η βαθμολογία του ομίλου (Group A7):

Γαλλία 6

Ελλάδα 3

ΕΪΡΕ 3

Τσεχία 0