Με μεγάλη επιτυχία «Οι Δρόμοι της Στρογγυλής Θεάς»

Κατηγορία: Ποδόσφαιρο


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αθλητική εκδήλωση που διοργάνωσε το Γυμνάσιο Νεοχωρίου την Τρίτη 10 Μαρτίου στο γήπεδο του ΟΜΗΡΟΥ στο Νεοχώρι.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Οι Δρόμοι της Στρογγυλής Θεάς».

Ο αρχικός σκοπός ήταν η διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα με τα χαρακτηριστικά της αθλητικής γιορτής και η προώθηση κοινωνικών  πολιτιστικών αξιών διαμέσου του αθλητισμού και ιδιαίτερα του ποδοσφαίρου που είναι το λαοφιλέστερο σπορ.

Και οι δυο στόχοι του προγράμματος επιτεύχθηκαν. Μουσικές, χρώματα, διάθεση, συμμετοχή σε αθλητικές επιδεξιότητες συνετέλεσαν σ’ αυτό. Τα πανώ με κεντρικά συνθήματα το σεβασμό, τη φιλία, την ισότητα, την ομαδικότητα, την αποδοχή της διαφορετικότητας  έκαναν φανερές τις αξίες που υπερασπίζεται το πρόγραμμα και φιλοδοξεί να μεταδώσει.

Οι  παίκτες των δυο ομάδων που συμμετείχαν στη φιλική αναμέτρηση ήταν απόλυτα προσαρμοσμένοι στο πνεύμα και στο κλίμα της εκδήλωσης. Από τη μία η ομάδα Κ-15 του Παναιτωλικού,  ομάδα πρότυπο  στα πλαίσια του σωματειακού αθλητισμού,  είχε τη σφραγίδα του  υπεύθυνου των ακαδημιών του συλλόγου κ. Νταλακούρα Ιωάννη και του προπονητή της κ. Ζαρκαβέλη Χρήστου. Άψογη η παρουσία της τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο εξωαγωνιστικό κομμάτι.

Από την άλλη η μικτή ομάδα των Γυμνασίων Νεοχωρίου-Γουριάς , αποτελούνταν από μαθητές των δυο σχολείων που δεν είχαν την ευκαιρία να βρεθούν μαζί στο παρελθόν. Εν’ τούτοις συνεργάσθηκαν έδειξαν καλή διάθεση  και διέθεσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην υπηρεσία των απαιτήσεων της εκδήλωσης.

Σημαντική η συμβολή των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής των δυο σχολείων κκ Λούκα Γεωργίου και Νταλακούρα Ιωάννη. Για την ιστορία ο αγώνας έληξε με νίκη της ομάδας Κ-15 του Παναιτωλικού με σκορ  5-1. Τον αγώνα διαιτήτευσε με απόλυτη επιτυχία οκ. Σερέτης Αθανάσιος δ/ντης του 1ου Δημ. Σχολείου Νεοχωρίου με την ιδιότητά του ως διαιτητής του συνδέσμου Αιτ/νίας.

Βραβεύτηκαν με το τίτλο Fair-Play  oΚαβαδίας Αλέξανδρος από τον Παναιτωλικό και η Ευθυμίου Νεκταρία από τη μικτή.

Οι αθλητές Αμπτούλ – Σαλέμ Ιωσήφ και Αλουμπιντάτ Χρήστος παιδιά που οι πατεράδες τους ήρθαν μετανάστες στην Ελλάδα πριν μερικά χρόνια είναι παραδείγματα του στοιχείου της πολυπολιτισμικότητας  που κυριαρχεί στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό γενικότερα.

 Η παρουσία και η αγωνιστικότητα της δεκατριάχρονης Ευθυμίου Νεκταρίας αντιπροσωπεύει  το δικαίωμα στη συμμετοχή όλων με πνεύμα ισότητας και αλληλοαποδοχής. Εκ μέρους του Γυμνασίου Νεοχωρίου ο δ/ντης του σχολείου κ. Γουβέλης Ηλίας ευχαριστεί θερμά όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν και βοήθησαν στη πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.

Με την ειλικρινή συγγνώμη αν  κάποιος  ξεχαστεί το Γυμνάσιο Νεοχωρίου ευχαριστεί   ιδιαιτέρως τον κ. Νταλακούρα Ιωάννη υπεύθυνο του προγράμματος και ψυχή της εκδήλωσης, την  ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ για τη πολύπλευρη βοήθεια ,  τον ΟΜΗΡΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ,  το Πνευματικό κέντρο του τέως δήμου Οινιαδών, και το Γυμνάσιο Γουριάς.

Τέλος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι δράσεις του Γυμνασίου Νεοχωρίου στα πλαίσια του προγράμματος « Οι  Δρόμοι ης Στρογγυλής Θεάς» συνεχίζονται.