Έσβησε το όνειρο για το 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου.. οργή για την στάση του υπουργείου

Κατηγορία: Ποδόσφαιρο

H Ελλάδα γελοιοποιείται διεθνώς ενώ στη Γουατεμάλα ακόμη περιμένουν το 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου …

Την ώρα που οι κυβερνώντες χαρίζουν χρέη εκατομμυρίων ευρώ σε μεγάλες ΠΑΕ δεν διαθέτουν μερικές χιλιάδες ευρώ για να μεταβούν στο εξωτερικό οι πρωταθλήτριες σχολικές ομάδες.
Και όχι μόνο αυτό αλλά το Υπουργείο Παιδείας τις αντιμετώπισε με υποκρισία, μισόλογα και υπεκφυγές…

Στη Γουατεμάλα ακόμη περιμένουν το 1Ο ΕΠΑΛ Αγρινίου για τους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που ξεκινά μεθαύριο ωστόσο η χώρα θα γελοιοποιηθεί διεθνώς και οι οργανωτές θα αναγκαστούν να προβούν σε νέα κλήρωση.

Παρά τις επιστολές, τις επαφές, τις παρεμβάσεις και τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, οι αρμόδιοι του υπουργείου Παιδείας δεν απάντησαν καν στο αίτημα για να αναθεωρηθεί  η απόφαση περικοπής του κονδυλίου μετάβασης στο εξωτερικό  των τεσσάρων πρωταθλητριών σχολικών ομάδων της Ελλάδας.

Χθες οι μαθητές ενημερώθηκαν πως το όνειρο για να εκπροσωπήσουν τη χώρα έσβησε οριστικά και η απογοήτευση και η οργή τους είναι πλέον διάχυτη.  Τόσο για το ότι τους στερήθηκε η δυνατότητα να φορέσουν το εθνόσημο και να τιμήσουν τη χώρα και το Αγρίνιο όσο και την κοροϊδία που αντιμετώπισαν  από το Υπουργείο.

Χαρακτηριστικό πως τις περασμένες ημέρες τέθηκε ακόμη και ενδεχόμενο οι μαθητές να μεταβούν για κατάληψη στο υπουργείο ώστε αυτό να μεταβάλλει την απόφασή του ενώ πλέον σκέφτονται ακόμη και να κινηθούν νομικά.

Το σίγουρο είναι πως οι αρμόδιοι αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και το υπουργείο Παιδείας μόνο… παιδαγωγικά δεν λειτούργησε.  Η Πολιτεία αποδείχτηκε ανακόλουθη σε ένα ακόμη ζήτημα.

www.agrinionews.gr