Mε τη βοήθεια του... χεριού ο αποκλεισμός της «σελεσάο» (vid)

Κατηγορία: Ποδόσφαιρο

«Κάζο» για τη Βραζιλία που ηττήθηκε από το Περού με 1-0, χάρη σε γκολ-χέρι του Ρουντιάζ που δεν έπρεπε να μετρήσει, με τη «σελεσάο» να μένει εκτός συνέχειας στο «επετειακό» Copa America.

Παρότι η Βραζιλία μπήκε στην αναμέτρηση με το Περού παίζοντας για δύο αποτελέσματα, τελικά γνώρισε την ήττα με 1-0, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός συνέχειας του Copa America Centenario.

Βέβαια το γκολ του Ρουντιάζ έχει ξεσηκώσει ήδη τις αντιδράσεις των Βραζιλιάνων, καθώς ο επιθετικός του Περού σκόραρε καθαρά με το χέρι, με τον διαιτητή Κούνια ωστόσο να μη χρεώνει την παράβαση.

Η ομάδα του Ντούνγκα δεν κατάφερε δώσει συνέχεια στην εμφάνισή της προηγούμενης αγωνιστικής απέναντι στην Αϊτή εμφανίζοντας ξανά προβληματική εικόνα, με το μαχητικό Περού να παίρνει τη νίκη με το αντικανονικό γκολ του Ρουντιάζ.

Μάλιστα τη στιγμή της επίτευξης του ο Κούνια έδωσε την εντύπωση πως θα καταλογίσει την παράβαση, μιας και δεν πήγε απευθείας προς τη σέντρα, ωστόσο έπειτα από ολιγόλεπτη συζήτηση με τον βοηθό του, αποφάσισε λανθασμένα τελικά να κατοχυρώσει το γκολ, σφραγίζοντας τον οδυνηρό αποκλεισμό της Βραζιλίας που δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, παρά τη μεγάλη ευκαιρία που έχασε στις καθυστερήσεις με τον Ελίας.

Έτσι το Περού κατέλαβε την πρώτη θέση στον Β΄ Όμιλο με 7 βαθμούς και θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά την Κολομβία, ενώ ο Ισημερινός τις ΗΠΑ.

Β' Όμιλος (Bαθμολογία)

1. Περού 7 4-2
2. Εκουαδόρ 5 6-2
3. Βραζιλία 4 7-2
4. Αϊτή 1-12

 

Πηγή: www.gazzetta.gr