Άλλη μία θλιβερή απώλεια για την οικογένεια της ΑΕΜ

Κατηγορία: Α.Ε. Μεσολογγίου

ΕΦΥΓΕ ΧΘΕΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΨΑΡΑΚΟΣ ...

Άλλη μία θλιβερή απώλεια για την οικογένεια της ΑΕΜ, καθώς έφυγε χθες από την ζωή σε ηλικία 72 ετών ο παλαίμαχος παίκτης της ομάδας Δημήτρης Ψαράκος.

Γέννημα θρέμμα των σάλτσινων της παλιάς πόλης, εντάχθηκε από 18 ετών στο δυναμικό της ΑΕΜ και με προπονητή τον εξαίρετο Χρήστο Παπαϊωάννου, δούλεψε πολύ και εξέλιξε το ταλέντο του και την τεχνική του κατάρτιση. Έτσι γρήγορα πήρε θέση στη βασική ενδεκάδα της Ένωσης, αρχικά λόγω της ταχύτητάς του ως δεξί εξτρέμ και στη συνέχεια καθιερώθηκε στη θέση του σέντερ μπακ, όπου διέπρεψε με τις μεγάλες του αμυντικές ικανότητες, φορώντας συνήθως την φανέλα με το Νο 4.

Εξελίχθηκε σε σπουδαίο αμυντικό, αναλαμβάνοντας συνήθως τις δύσκολες αποστολές. Αρκετά δυναμικός στα μαρκαρίσματα, με μεγάλη ψυχραιμία στο παιγνίδι του, κοντρολαρισμένος παίκτης και μοντέρνος για την εποχή του. Κατά τη διάρκεια της στράτευσής του επιλέχθηκε και αγωνίστηκε στην ομάδα του Α΄ Σώματος Στρατού και όταν βρέθηκε με μετάθεση στην Πάτρα έπαιρνε μέρος στις προπονήσεις της Παναχαϊκής, αποσπώντας τα κολακευτικά σχόλια του περίφημου Ρήγα, ενώ αγωνίστηκε με επιτυχία και στην Μικτή Αιτωλοακαρνανίας.

Ενδιαφέρον για την απόκτησή του είχε δείξει και ο Παναιτωλικός, όμως ο Δημήτρης δεν έφυγε ποτέ από την ΑΕΜ, στην οποία αγωνίστηκε για 9 συνεχή έτη (1967-1976) και τελικά εγκατέλειψε την ενεργό δράση σε ηλικία 27 ετών για επαγγελματικούς λόγους. Έφυγε λοιπόν από κοντά μας άλλος ένας από τους παλιούς άσους του Μεσολογγίτικου ποδοσφαίρου, που άφησε κι αυτός το δικό του στίγμα στην ιστορική ομάδα της πόλης μας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Στη φωτογραφία ο Δημήτρης Ψαράκος στο κέντρο, ανάμεσα στους τότε συμπαίκτες του Γκόρπα και Βουλιμιώτη Λ.

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας