Υπεροχή της ΑΕΜ ενόψει play-offs

Κατηγορία: Α.Ε. Μεσολογγίου

 

Φαίνεται να το «έχει» περισσότερο η ΑΕΜ βάσει  αναμετρήσεων  της κανονικής διάρκειας της Α΄ Κατηγορίας

Επιμέλεια : Γιώργος Παπαϊωάννου

Αποτελεί κοινή πεποίθηση πως τα μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή της Α΄ΕΠΣΝΑ, τα αποκαλούμενα play offs, έχουν την δική τους φυσιογνωμία και πολλά μπορούν να ανατραπούν καθώς οι προπονητές ετοιμάζουν τις ομάδες τους κυρίως γι’ αυτή την διαδικασία.

Οι τέσσερις διεκδικήτριες του τίτλου, Παναμβρακικός Μπούκας, ΑΕ Μεσολογγίου, Ναυπακτιακός Αστέρας και Φλόγα Παλαιομάνινας έχουν ήδη αναμετρηθεί μεταξύ τους στο πρωτάθλημα δύο φορές και με βάση αυτά τα αποτελέσματα η ΑΕΜ υπερτερεί.

Στα ματς με τους ανταγωνιστές συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς, ακολούθησε ο Ναυπακτιακός, ενώ  ο Παναμβρακικός  με την Φλόγα είχαν χαμηλότερη βαθμολογική συγκομιδή. Είναι αυτό πρόκριμα για το τι θα δούμε στα μπαράζ;

Σημαντικές παράμετροι είναι οι αλλαγές προπονητών μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου στις τρεις από  τις τέσσερις  ομάδες, η μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου, αλλά και η ετοιμότητα στην αρχή του πρωταθλήματος όπου έγινε  το ένα τρίτο των μεταξύ τους αναμετρήσεων, δηλαδή οι τέσσερις από τις δώδεκα. Κι ίσως τότε η πιο ανέτοιμη ομάδα να ήταν η ΑΕΜ, που έκανε μια ήττα και μια ισοπαλία στην έδρα της, αλλά τα πήγε πολύ καλύτερα στη συνέχεια με νίκες στα ντέρμπι και μόνο μια ισοπαλία στη Ναύπακτο.

Αξιοσημείωτο ότι ο συντελεστής τερμάτων στις μεταξύ τους αναμετρήσεις είναι ισορροπημένος στους τρεις και μόνο ο Ναυπακτιακός έχει θετικό πρόσημο, με ένα γκολ.  Στην παράμετο αυτή, εντούτοις, έχει παίξει καθοριστικό ρόλο το γεγονός ότι η Φλόγα πέτυχε τέσσερα γκολ κόντρα στην ΑΕΜ, στην πρεμιέρα του  πρωταθλήματος.

Μπορείτε να   δείτε τους σχετικούς πίνακες που ακολουθούν

Παναμβρακικός Μπούκας

Οι νεοφώτιστοι του Παναμβρακικού νίκησαν μόνο την Φλόγα (2-1)  στην έδρα τους, την οποία νίκησαν και στο Αγρίνιο (1-3), όταν μάλιστα είχαν προπονητή τον Γιάννη Μακρή, με τον  οποίο είχαν ηττηθεί στην Αμφιλοχία από την ΑΕΜ (0-1) και το Ναυπακτιακό (0-1) στο «κύκνειο άσμα» του   την 16η Αγωνιστική, αν και την 1η Αγωνιστική το ματς στο «Παπαχαραλάμπειο» έληξε χωρίς γκολ . Ο Βασίλης Ξανθόπουλος που τον διαδέχθηκε οδήγησε την ομάδα σε εντός έδρας νίκη (2-1) κόντρα στην Φλόγα, μα στο Μεσολόγγι ο Παναμβρακικός έχασε (2-1).  

Βάσει των αποτελεσμάτων του πρωταθλήματος στα play offs θα συγκέντρωνε επτά βαθμούς και με τους τρεις που ξεκινάει θα έφτανε στους δέκα.

ΑΕ Μεσολογγίου

Οι «κανονιέρηδες» αποτελούν τη μόνη ομάδα η οποία ξεκίνησε και τελείωσε την κανονική διάρκεια  του πρωταθλήματος με τον ίδιο τεχνικό, τον Χρήστο Ζαρκαβέλη. Κακό το ξεκίνημά  τους  αλλά στη συνέχεια έχασαν βαθμούς μόνο στη Ναύπακτο και μη ξεχνάμε ότι έχουν  κερδίσει Παναμβρακικό και Φλόγα στον θεσμό του Κυπέλλου.

Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος η ΑΕΜ συγκέντρωσε τον εκπληκτικό αριθμό των έντεκα βαθμών στα ντέρμπι και με τους δύο που ξεκινά τα μπαράζ θα τερμάτιζε με δεκατρείς.

Ναυπακτιακός Αστέρας

Η ομάδα της Ναυπάκτου είναι εκείνη που ακολουθεί σε επιδόσεις την ΑΕΜ όσον αφορά τα ματς με τους ανταγωνιστές της για την άνοδο.  Δεν έχει χάσει στην έδρα της κανένα ντέρμπι, έκανε μόνο μια ήττα στην έδρα της Φλόγας,  μα έχει και δύο ισοπαλίες στο «Παπαχαραλάμπειο». Στα play offs θα αγωνιστεί με το νέο προπονητή Ανδρέα Ζήκο, ο οποίος ανέλαβε τον Αστέρα τις τελευταίες Αγωνιστικής και δεν τον έχει καθοδηγήσει σε ντέρμπι.

Συγκομιδή του Ναυπακτιακού στο πρωτάθλημα,  κόντρα στους άλλους τρεις των μπαράζ (με παίκτη- προπονητή τον Περικλή Παπαποστόλου), είναι οι εννιά βαθμοί και συνολικά θα είχε δέκα, αφού ξεκινά με έναν.

Φλόγα Παλαιομάνινας

Μόνο το Ναυπακτιακό Αστέρα έχει νικήσει εντός έδρας η Φλόγα κι έχασε απ’ τους άλλους δύο ανταγωνιστές, δείγμα πως αυτό ίσως αποτελέσει «αγκάθι». Είναι η ομάδα που έπαιξε σε κοντινή χρονική απόσταση όλα τα ντέρμπι και  με τους λιγότερους βαθμούς στα ματς αυτά, αν και ξεκίνησε  με το εντυπωσιακό 1-4 στο Μεσολόγγι. Ο Γιώργος Γιάκος διαδέχθηκε τον Βαλάντη Ζώη μετά την 27η Αγωνιστική και την 28η η ομάδα του έχασε εκτός έδρας από τον Παναμβρακικό, στο μοναδικό ντέρμπι που κάθονταν στον πάγκο.

Με τους  έξι βαθμούς των ντέρμπι θα έμενε  η Φλόγα, η οποία ξεκινά τα μπαράζ χωρίς βαθμό.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΤΕΡΜΠΙ

 

Παναμβρακικός Μπούκας - ΑΕ Μεσολογγίου 0-1 14η
Παναμβρακικός Μπούκας -Ναυπακτιακός Αστέρας   0-1 16η
Παναμβρακικός Μπούκας - Φλόγα Παλαιομάνινας     2-1 28η

 

ΑΕ Μεσολογγίου - Φλόγα Παλαιομάνινας 1-4 1η
ΑΕ Μεσολογγίου - Ναυπακτιακός Αστέρας 0-0 4η
ΑΕ Μεσολογγίου - Παναμβρακικός Μπούκας            2-1 29η

 

Ναυπακτιακός Αστέρας - Παναμβρακικός Μπούκας   0-0 1η
Ναυπακτιακός Αστέρας - Φλόγα Παλαιομάνινας 2-1 3η
Ναυπακτιακός Αστέρας - ΑΕ Μεσολογγίου 1-1 19η

 

Φλόγα Παλαιομάνινας - Παναμβρακικός Μπούκας    1-3 13η
Φλόγα Παλαιομάνινας - ΑΕ Μεσολογγίου 1-2 16η
Φλόγα Παλαιομάνινας - Ναυπακτιακός Αστέρας 1-0 18η

 

«ΕΙΚΟΝΙΚΗ» ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ ΓΚΟΛ ΥΠΕΡ ΓΚΟΛ ΚΑΤΑ
1 ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ        13      7      7
2 ΠΑΝΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΜΠΟΥΚΑΣ        10      6      6
3 ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ        10      4      3
4 ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ          6       9      9

 

 Πηγή: http://sportait.gr

Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»