Παναιτωλικός και... ξερός!

Κατηγορία: Παναιτωλικός

Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός 0-2

Το... μπαμ της αγωνιστικής από τον Παναιτωλικό, που με σκόρερ τους Ουάρντα και Βιγιαφάνιες πέρασε θριαμβευτής από την Τρίπολη με το 0-2 επί του Αστέρα Τρίπολης, κάνοντας... σεφτέ στις νίκες στο πρωτάθλημα! 

Ο Αστέρας είχε τις ευκαιρίες και τις μεγάλες φάσεις αλλά αποδείχθηκε ανεπαρκής στην τελική του προσπάθεια και ο Παναιτωλικός αποδείχθηκε και ουσιαστικός και σοβαρός για να κάνει το 0-2 και μαζί και την 1η φετινή του νίκη. Σκόρερ ο Αιγύπτιος Ουάρντα που έβαλε το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Παναιτωλικού σε μία πολύ σπουδαία νίκη και ο Βιγιαφάνιες στις καθυστερήσεις.

Πως άρχισε ο Αστέρας

Ο Αστέρας Τρίπολης με 4-2-3-1 άρχισε τον αγώνα ως εξής: Κοσίτσκι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Κιτόκο, Σανκαρέ, Γκοϊάν και Γιαννούλης, στον άξονα οι Χαμντανί και Ιγκλέσιας, πιο μπροστά τους ο Φούντας, στα δύο άκρα οι Μάσα και Λανθαρότε και φορ ο Γιάννου.

Με το ίδιο μοτίβο ο Πόντες

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Παναιτωλικού δεν διαφοροποίησε και πολλά στην ομάδα του. Ο σχηματισμός των Αγρινιωτών σε 4-2-3-1: Στεφανάκος κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Κουτρομάνος, Παπάζογλου, Κούσας και Κέβιν, τα αμυντικά χαφ οι Μάκος και Ντάνι, επιτελικός ο Πάολο, στα δύο... φτερά οι Ουάρντα και Κάπελ και κορυφή ο Μαρκόφσκι.

Πρώτο μέρος με υπεροχή Αστέρα

Στο πρώτο 45λεπτο ο Αστέρας Τρίπολης ήταν σαφώς πιο κινητικός και επικίνδυνος επιθετικά. Έβγαλε αρκετές φάσεις και με τον Φούντα και ειδικά με τον Μάσα. Ο δεύτερος είχε και δύο χαμένα τετ α τετ. Το πρώτο στο 17' όταν από πολύ καλή θέση έκανε μία τραγική εκτέλεση με την μπάλα να φεύγει άουτ. Η φάση μάλιστα βγήκε από το βολέ του Στεφανάκου πάνω στον Μάσα! Η δεύτερη στο 20' όταν δεν μπόρεσε να πιάσει καλά το σουτ από κοντά. Ο Παναιτωλικός από την άλλη παρουσίασε αμυντικά προβλήματα ενώ δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός στην επίθεση με σωστή οργάνωση και διαχείριση του αγώνα.

Ο Ουάρντα άλλαξε την ροή του αγώνα

Και εκεί που φαινόταν πως οι Αρκάδες είχαν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση όλα άλλαξαν σε μία στιγμή. Η αδυναμία του Αστέρα να σκοράρει στις φάσεις που είχε για γκολ, έδωσαν το δικαίωμα στον Παναιτωλικό για το 0-1. Λίγα λεπτά μετά την ευκαιρία του Σανκαρέ στο 28' με κεφαλιά, που πέρασε άουτ, οι Αγρινιώτες βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με το πρώτο τέρμα του Ουάρντα με την φανέλα τους. Στο 34' ο Μάκος έβγαλε εξαιρετική μπαλιά, ο Αιγύπτιος έκανε μία πολύ καλή κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε γκολ για το 0-1. Ο Παναιτωλικός είχε και πολύ καλή φάση για το 0-2 με σουτ του Κάπελ στο 41', που έβγαλε πολύ δύσκολα ο Κοσίτσκι.

Πίεση δίχως αντίκρισμα από Αστέρα και 0-2 ο Βιγιαφάνιες!

Στην επανάληψη ο Αστέρας με μπροστάρη ξανά τον Φούντα θέλησε να βάλει πάλι... δύσκολα στον αντίπαλό του. Σε θέματα ανάπτυξης και δημιουργίας δεν είχε τόσο μεγάλο πρόβλημα, όμως συνέχισε να τα... χαλάει στην τελική προσπάθεια. Στο 62' η κεφαλιά του Χαμντανί έφυγε άουτ. Την ίδια τύχη είχε και η κεφαλιά του Γιάννου δύο λεπτά μετά. Στο 69' το φάουλ του Μάσα πέρασε λίγο άουτ. Το πρέσινγκ των Αρκάδων δεν απέφερε καρπούς. Ο Παναιτωλικός ήξερε το τι ακριβώς έπρεπε να κάνει για να διαχειριστεί και να κρατήσει το 0-1. Στο 75' ο Στεφανάκος μπλόκαρε το φάουλ του Λανθαρότε για να μείνει το 0-1 μέχρι τέλους. Στο 92' ο Μαρκόφσκι είχε ένα χαμένο τετ α τετ και μεγάλη ευκαιρία για το 0-2.

Στο 95' ο Παναιτωλικός έκανε δύο τα τέρματά του. Μετά από αντεπίθεση και αδυναμία του Χαμντανί να διώξει την μπάλα, ο Ρουσκουγιέδα την έδωσε στον Μάρκος Πάουλο που την έσπασε μετά στον Βιγιαφάνιες ο οποίος σε κενή εστία έγραψε το τελικό 0-2. 

MAN OF THE MATCH:ΟΟυάρντα. Ο Αιγύπτιος από το πρώτο κιόλας παιχνίδι ξεχώρισε στον Παναιτωλικό για τις κινήσεις και τις τοποθετήσεις του στο γήπεδο. Ήταν αρκετά θετικός με Παναθηναϊκό και πολύ καλός και σκόρερ για πρώτη φορά με τον Αστέρα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Για τον Αστέρα μεγάλη προσπάθεια, ενέργεια και φάσεις έβγαλε ο Φούντας, που έκανε ένα ιδιαίτερα καλό ματς. Πολύ καλός ο επίσης σκόρερ Βιγιαφάνιες και αρκετά θετικός και ο Κουτρομάνος (κυρίως αμυντικά).

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η μεσοεπιθετική γραμμή του Αστέρα ως προς το εκτελεστικό σκέλος. Ενώ έφτιαχνε φάσεις και δημιουργούσε κινδύνους στην τελική προσπάθεια 'χώλαινε' για τα καλά...

Η ΓΚΑΦΑ: Όταν ο Μάσα χάνει δύο τετ α τετ στο Α' μέρος δεν το λες και επίτευγμα. Οι χαμένες ευκαιρίες του άσου του Αστέρα στοίχισαν στην ομάδα του.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο ρέφερι Τριτσώνης έκανε τα... λαθάκια του με τους βοηθούς σε υποδείξεις οφσάιντ και σε φάουλ αλλά και στις κάρτες που... μοίραζε σωρηδόν από ένα σημείο και μετά. Ο Αστέρας ζήτησε και δύο πέναλτι. Στην πρώτη φάση για χέρι, που μόνο ξεκάθαρο δεν είναι κάτι τέτοιο και στην δεύτερη για παράβαση εκτός περιοχής, καθώς ο Μάα πέφτει μέσα αλλά η παράβαση του έχει γίνει εκτός. Δεν έχει επηρεάσει την εικόνα του ματς.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Όταν χάνεις συνέχεια ευκαιρίες, το ποδόσφαιρο σε τιμωρεί... Αυτό ακριβώς έπαθε ο Αστέρας κόντρα στον Παναιτωλικό. Οι Αρκάδες είχαν πολλές φάσεις για να σκοράρουν αλλή μηδέν αποτελεσματικότητα. Η επιθετική του επιπολαιότητα σε συνδυασμό με την καλή εμφάνιση και τα γκολ των Ουάρντα και Βιγιαφάνιες αλλά και την σωστή διαχείριση του Παναιτωλικού έδωσαν στην ομάδα του Αγρινίου μία πολύ σημαντική νίκη. Άλλωστε όταν μία ομάδα στο 87' έχει 17-4 τελικές και δεν μπορεί να βάλει γκολ το πρόβλημα είναι δικό της και όχι του αντιπάλου...


Πηγή