Μοιρασιά στο γειτονικό ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕ Ευηνοχωρίου και Αστέρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν η Α.Ε. Ευηνοχωρίου και ο Αστέρας Μεσολογγίου στο γειτονικό ντέρμπι στο γήπεδο του Ευηνοχωρίου, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται γκολ και βαθμούς, το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, το μεσημέρι. Ήταν ένας μέτριος ποιοτικά αγώνας, χωρίς πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας.

Τον αγώνα παρακολούθησαν αρκετοί φίλοι των δύο ομάδων και κρίθηκε από δύο γκολ που σημείωσαν οι δύο ομάδες, τα οποία φέρουν μεγάλη ευθύνη οι αμυντικοί και των δύο ομάδων αντίστοιχα. Στον πάγκο του Αστέρα κάθισε ο βοηθός προπονητής Δ. Χαμοσφακίδης λόγω τιμωρίας του προπονητή μας Ι. Ντζιβανάκη.

Ο Αστέρας κατέβηκε αποφασισμένος να διεκδικήσει κάτι θετικό από αυτόν τον αγώνα, έδωσε χώρο στους γηπεδούχους και προσπάθησε με αντεπιθέσεις να πετύχει κάποιο γκολ. Κατάφερε να προηγηθεί μετά από σοβαρό λάθος της άμυνας του Ευηνοχωρίου και να πάει προηγούμενος στο σκορ στα αποδυτήρια. Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού αλλά χωρίς να απειλήσουν με μεγάλες φάσεις την άμυνα του Αστέρα. Ισοφάρισαν γρήγορα στις αρχές του Β’ ημιχρόνου και το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο. Για τον Αστέρα αυτός ο βαθμός πέρα τη σημαντικότητά του στον βαθμολογικό πίνακα, κυρίως ήταν μία ψυχολογική ένεση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Στο Α’ ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι,  είχαν υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα, ο Αστέρας είχε καλή αμυντική λειτουργία, οι γηπεδούχοι απείλησαν με μια σημαντική ευκαιρία στα μέσα του ημιχρόνου αλλά ο Αστέρας ήταν αυτός που προηγήθηκε στο σκορ.

5′ Ευκαιρία για το Ευηνοχώρι νωρίς στον αγώνα, όταν σε σέντρα που βγήκε από αριστερά προς τη περιοχή του Αστέρα, η μπάλα έφτασε στον Αλμπάνη που έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γιαγκιλίτση.

26′ Μεγάλη ευκαιρία για την Α.Ε. Ευηνοχωρίου να προηγηθεί στο παιχνίδι, με τον Αλμπάνη να δέχεται βαθιά μπαλιά και λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Αστέρα, να περνά τη μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακά μας και μόνος απέναντι στην ανυπεράσπιστη εστία, πλάσαρε χλιαρά αλλά ο Κουμπαρούλης ως από μηχανής θεός να απομακρύνει την μπάλα πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα του Αστέρα.

37΄ΓΚΟΛ για τον Αστέρα με σκόρερ τον Καλύβα. Λαθεμένο γύρισμα του Κουτρουμάνη προς στον τερματοφύλακα, ο Καλύβας εκμεταλλεύτηκε το λάθος, έκλεψε τη μπάλα και αφού πέρασε και τον Δουλιώτη που επιχείρησε έξοδο, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1.

Με το καλημέρα του Β΄ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν, πίεσαν τον Αστέρα, με επιθέσεις κυρίως από τη δεξιά πλευρά αλλά στο τέλος του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες να φεύγουν με το ισόπαλο σκορ, που κρίνεται δίκαιο. Στις αρχές του Β’ ημιχρόνου ο επιθετικός μας Μάκα, σε μια ανύποπτη φάση, τραυματίστηκε, έγινε αλλαγή και διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο αλλά ευτυχώς οι εξετάσεις δεν έδειξαν κάτι σοβαρό. Του ευχόμαστε περαστικά και ταχεία επάνοδος στην ομάδα.

47′ Ωραία προσπάθεια του Μάκα από αριστερά και έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, απέφυγε δύο αντιπάλους και έπιασε ένα ωραίο σουτ το οποίο έφυγε λίγο άουτ.

48′ ΓΚΟΛ για την Α.Ε. Ευηνοχωρίου και 1-1. Σε μπαλιά που βγήκε έξω από την περιοχή του Αστέρα, λάθος εκτίμηση των κεντρικών αμυντικών μας και άστοχη απομάκρυνση με τα πόδια από τον Γιαγκιλίτση που πραγματοποίησε έξοδο, ευνοήθηκε ο Δημαράς και μόνος πλάσαρε σε κενή εστία ισοφαρίζοντας τον αγώνα.

53′ Ωραία προσπάθεια του Μάκα έξω από την περιοχή των γηπεδούχων έβγαλε σέντρα-πάσα στον Γαβρίνα αριστερά μες τη περιοχή που έπιασε το σουτ αλλά στη κλειστή του γωνία ο Δουλιώτης μπλόκαρε τη μπάλα. Σε αυτή τη φάση τραυματίστηκε ο Μάκα και αντικαταστάθηκε αμέσως.

59′ Ωραία επίθεση για τους γηπεδούχους από δεξιά, βγήκε η σέντρα στο πρώτο δοκάρι αλλά το πλασέ-σουτ του Αλμπάνη μπλόκαρε σταθερά ο Γιαγκιλίτσης.

81′ Προσπάθεια αντεπίθεση του Αστέρα με τον Στάθη να είναι έξω από την περιοχή του Ευηνοχωρίου, επιχείρησε το δυνατό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

87′ Μεγάλη και τελευταία ευκαιρία του αγώνα για την Α.Ε. Ευηνοχωρίου, όταν ο επιθετικός ων γηπεδούχων δέχθηκε τη μπάλα μες τη περιοχή του Αστέρα, πλάσαρε ψιλοκρεμαστά τον Γιαγκιλίτση αλλά ο Παναγιωτόπουλος με υπερπροσπάθεια απομάκρυνε σε κόρνερ τον κίνδυνο.

Αψεγάδιαστη και χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα η διαιτησία των κ.κ. Καλαμάρη – Μπαξα – Ξύστρα.

ΑΣΤΕΡΑΣ: (Δ. Χαμοσφακίδης) Γιαγκιλίτσης, Τριφιάτης, Κουμπαρούλης (89′ Διαμαντόπουλος), Ταρούσα, Παναγιωτόπουλος, Ντίμο, Καλύβας, Μωραϊτης, Γαβρίνας (86΄Νικολέρης), Μάκα (λ.τ. 55′ Στάθης), Γαντζούδης (68′ Ξηρός).

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr