ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ BAXI: Η πρώτη φορά της Αιτωλοακαρνανίας

Τα αφιερώματα του esake.gr στις ομάδες της νέας Basket League συνεχίζονται με το «νεοφώτιστο» στην κατηγορία Μεσολόγγι ΒΑΧΙ που ετοιμάζεται για την πρώτη του παρουσία στα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ. Η ομάδα του Χαρίλαου Τρικούπη κατέκτησε το περσινό πρωτάθλημα της Α2 και φέτος θα γίνει η πρώτη ομάδα από την Αιτωλοακαρνανία αλλά και γενικότερα την ηπειρωτική Δυτική Ελλάδα που θα συμμετάσχει στην Basket League.

Για τρίτη χρονιά θα βρίσκεται στον πάγκο ο Ντίνος Καλαμπάκος, που με τη σειρά του επιστρέφει στην κατηγορία μετά από την παρουσία του στον Κόροιβο. Αντίθετα στο ρόστερ έχουν γίνει πολλές αλλαγές καθώς από την περσινή ομάδα συνεχίζουν μόνο ο αρχηγός Γιάννης Σαχπατζίδης και ο Σωκράτης Ναούμης.

Ο ελληνικός κορμός της ομάδας αποτελείται στην πλειοψηφία από παίκτες με ελάχιστη ή μικρή εμπειρία από την κατηγορία, καθώς αποκτήθηκαν ο Γιάννης Χατζηνικόλας που πέρυσι έπαιξε στον ΠΑΟΚ, ο Σπύρος Μοτσενίγος από την Ελευθερούπολη, o Θάνος Χονδρογιάννης και ο Δημήτρης Γράβας από την Καρδίτσα. Η τελευταία χρονικά προσθήκη ήταν εκείνη του σαφώς πιο έμπειρου Γιάννη Αγραβάνη που αποκτήθηκε ως δανεικός από τον Προμηθέα.

Στους ξένους, επιλέχθηκαν Αμερικανοί αθλητές, με τον Κέβιν Λάνγκφορντ να είναι ο μοναδικός που έχει εικόνες από το ελληνικό πρωτάθλημα μιας και έχει περάσει από τέσσερις ακόμα ομάδες (Κολοσσό, Πανιώνιο, ΠΑΟΚ, Κόροιβο). Αποκτήθηκαν επίσης, ο γκαρντ Τζαζμάρ Φέργκιουσον με πολυετή παρουσία στην Ιταλία, οι rookies γκαρντ Ντεβόντε Γκριν και Άντονι Μάθις, ο φόργουορντ Ρίτσαρντ Αμάρντι και ο σέντερ Τσαντ Μπράουν από την G-League.

Το Μεσολόγγι ΒΑΧΙ θα χρησιμοποιήσει για τα εντός έδρας παιχνίδια του το ΔΑΚ Αγρινίου "Μ. Κούσης".

«Ωραίο μπάσκετ και αξιοπρέπεια»

Ντίνος Καλαμπάκος (προπονητής): «Ιστορική χρονιά φέτος για την πόλη και την ομάδας μας, καθώς είναι η πρώτη φορά που θα συμμετέχουμε στο πρώτο τη τάξει πρωτάθλημα  της χώρας. Η συμμετοχή αυτή αποτελεί την ηθική επιβράβευση της προσπάθειας που έκαναν οι αθλητές, οι προπονητές, η διοίκηση αλλά και ολόκληρη η πόλη την προηγούμενη χρονιά. 

Ξεκινάμε δουλεύοντας καθημερινά με ένταση και ενθουσιασμό, ώστε να παρουσιάσουμε ένα αξιόμαχο σύνολο, που θα παίξει ωραίο μπάσκετ και θα σταθεί με αξιοπρέπεια στην κατηγορία. Εύχομαι στην προσπάθεια αυτή, να επιτρέψουν οι συνθήκες να έχουμε τον κόσμο της πόλης δίπλα μας, όχι μόνο για τη στήριξη που, αναμφισβήτητα, θα μας προσφέρουν, αλλά και για να απολαύσουν οι ίδιοι την εμπειρία της συμμετοχής στην πρώτη κατηγορία». 

«Ενέργεια και ενθουσιασμός»

Γιάννης Σαχπατζίδης (αρχηγός): «Είμαστε μία νέα ομάδα χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία από το πρωτάθλημα της Α1. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο ώστε να αντισταθμίσουμε αυτό το θεωρητικό μειονέκτημα, βγάζοντας την ενέργεια και τον ενθουσιασμό μας στο παρκέ. 

Προσωπικά είμαι χαρούμενος που θα αγωνιστώ ξανά στην κατηγορία και θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση και τους προπονητές μου για την εμπιστοσύνη. Όλοι στην ομάδα, οι συμπαίκτες μου και οι προπονητές,  θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να καταφέρουμε να κάνουμε τον κόσμο μας να χαμογελάει σε κάθε παιχνίδι. 

Εύχομαι να ολοκληρωθεί η φετινή αγωνιστική χρονιά χωρίς απρόοπτα, με ασφάλεια και υγεία για όλο κόσμο και γιατί όχι, εμάς να συνεχίζουμε στην Α1»!

ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

 

Έτος ίδρυσης: 1955

Πρόεδρος: Βασιλική Μπελέκου

Τίτλοι: 1 πρωτάθλημα Α2 (2020)

Έδρα: ΔΑΚ Αγρινίου «Μ. Κούσης» (750 θέσεων)

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr