Ιστορική νίκη στην πρεμιέρα της Basket League για το Μεσολόγγι Baxi

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ BAXI - ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 73 – 70

Ιστορική νίκη για το Μεσολόγγι Baxi, που στην παρθενική του εμφάνιση στην Basket League επικράτησε με σκορ 73-70 του άλλοτε αυτοκράτορα του ευρωπαϊκού μπάσκετ Άρη Θεσσαλονίκης, χάρη σε τρίποντο του Ντεβόντε Γκριν στην εκπνοή του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι, που ήταν νευρικοί στο ξεκίνημα και στο πρώτο ημίχρονο ήταν συνεχώς πίσω στο σκορ, αλλά με μικρές διαφορές, στην 3η περίοδο κυριάρχησαν (19-9 το επί μέρους σκορ) και στο πρώτο 5λεπτο της 4ης περιόδου έφτασαν στο +12 την υπέρ τους διαφορά (66-54) και έγιναν φαβορί για την κατάκτηση της νίκης. Στο τελευταίο δίλεπτο όμως του παιχνιδιού η μεγάλη πίεση των παικτών του Άρη, τα λάθη των γηπεδούχων και τα τρίποντα του Φλιώνη έφεραν το ματς ισόπαλο 70-70 και εκεί χρειάστηκε η τρίποντη βόμβα του Γκριν στην εκπνοή, για να χαρίσει στην ομάδα του Μεσολογγίου την πρώτη της νίκη στην Basket League.

Νευρικό και αμφίρροπο το ξεκίνημα του παιγνιδιού, με τον Άρη να προηγείται 0-4, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν κυρίως χάρη στις προσπάθειες του Αγραβάνη, να περνά μπροστά λίγο πριν το τέλος της 1ης περιόδου με 17-16, αλλά με τρίποντο του Μιλόσεβιτς ο Άρης θα προηγηθεί στη λήξη με 17-19.

Στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου κι ενώ η ομάδα του Μεσολογγίου ήταν πολύ άστοχη στα σουτ τριών πόντων (0/8), ο Άρης με σερί 2-10 θα φτάσει γρήγορα σε διψήφια διαφορά (19-29). Άμεση ήταν όμως η αντίδραση των παικτών του , που με 7π. του Σαχπατζίδη και 5π. του Μάθις, που πέτυχε και το πρώτο τρίποντο της ομάδας του, έτρεξαν ένα σερί 14-0 και πήραν το προβάδισμα με σκορ 33-29, μπαίνοντας στο τελευταίο 3λεπτο. Όμως και πάλι ο Άρης κατάφερε στη λήξη του ημιχρόνου να περάσει μπροστά με 37-40, χάρη στις πολλές βολές που εκτέλεσε (15/16 στο ημίχρονο).

Στο πρώτο μισό περίπου της 3ης περιόδου ο Άρης κρατούσε το προβάδισμα (41-48). Από το σημείο αυτό όμως ξεκίνησε η μεγάλη αντεπίθεση των γηπεδούχων, που με επί μέρους σκορ 15-1, έκλεισαν την 3η περίοδο με αέρα 7 πόντων (56-49).

Με ανεβασμένη πλέον τη ψυχολογία οι παίκτες του Ντίνου Καλαμπάκου διεύρυναν κι άλλο την υπέρ τους διαφορά στην 4η περίοδο, φτάνοντας 5.20΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα στο +12 (66-54) και έγιναν το φαβορί για την νίκη.

Ο Άρης άρχισε να πιέζει σε όλο το γήπεδο και 2.35΄΄ πριν τη λήξη μείωσε στους 7π. (68-61), όταν ξαφνικά το γήπεδο σκοτείνιασε για δεύτερη φορά απόψε και το ματς διεκόπη.

Με την επανέναρξη του αγώνα, όταν επανήλθε ο φωτισμός, ο Άρης αύξησε κι άλλο την πίεσή του, οδήγησε τους γηπεδούχους σε λάθη και χάρη στα τρίποντα του Φλιώνη, που ήταν ο καλύτερος παίκτης του, κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ (70-70) 14΄΄ πριν τη λήξη, με τρεις εύστοχες βολές του Τσάλμερ. Προηγήθηκαν δύο χαμένες βολές του Αγραβάνη στα 17.7΄΄, μετά από αντιαθλητικό φάουλ που σφύριξαν οι διαιτητές.

Το ματς πήρε δραματική τροπή και τελικά ο Γκριν πήρε την τελευταία επίθεση για λογαριασμό της ομάδας του Μεσολόγγι Baxi και με δύσκολο τρίποντο στην εκπνοή του αγώνα, χάρισε στην ομάδα του μια ιστορική νίκη με σκορ 73-70, επί του άλλοτε κραταιού Άρη, που οπωσδήποτε προβλημάτισε με την απόδοσή του.

Έτσι, η νεοφώτιστη στην Basket League ομάδα του Μεσολογγίου πήρε μία δίκαιη νίκη, αφού στο 2ο ημίχρονο ήταν καλύτερη του αντιπάλου της και ενθουσίασε τους φιλάθλους της, δηλώνοντας ότι και φέτος θα είναι ανταγωνιστική, σ΄αυτή την καινούρια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή της.

Καλύτερος των γηπεδούχων ήταν ο Αγραβάνης με 15π. και ακολούθησαν ο Γκρiν με 10π. και φυσικά το καθοριστικό τρίποντο, ο Αμάρντι με 9π., ο Σαχπατζίδης που πέτυχε 9π. σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα, ο Φέργκιουσον με 6π. και 6 ασίστ, ενώ ο Μπράουν χωρίς να είναι πολύ καλός επιθετικά, πρόσφερε 7π. και 10 ριμπάουντ.

Δεκάλεπτα: 17-19, 37-40, 56-49, 73-70.

Διαιτητές: Καρακατσούνης, Ψαριανός, Πιτσίλκας

Μεσολόγγι BAXI (Καλαμπάκος): Γκριν 10, Φέργκιουσον 6, Αγραβάνης 15, Αμάρντι 9, Μπράουν 7, Λάνγκφορντ, Ναούμης, Σαχπατζίδης 9, Χατζηνικόλας 3, Γράβας, Μάθις 7.

Άρης (Καμπερίδης): Σούλερ 9, Μιλόσεβιτς 7, Τσάλμερς 10, Ντραγκίσεβιτς 10, Ντεκόζι 7, Σταμάτης, Σλαφτσάκης 4, Φλιώνης 18, Κουζέλογλου 5, Καλαϊτζίδης, Λίτλ.

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr