Οι Αγραβάνηδες γνωρίζονται... σαν αδέλφια (vid)

Το σκηνικό δεν είναι πρωτόγνωρο ούτε για την Εθνική ομάδα, που είχε και στο παρελθόν δύο αδέλφια να παίζουν μαζί, ούτε καν για τους ίδιους. Ο Δημήτρης και  ο Γιάννης Αγραβάνης έπαιξαν για πρώτη φορά μαζί στην Ανδρών στο παράθυρο του Φεβρουαρίου, τώρα στο Σεράγεβο είναι και πάλι μαζί με την διαφορά του... δωματίου, αφού Το καθεστώς της «φούσκας» επιβάλλει μονόκλινα.

Οι δύο διεθνείς παίκτες μίλησαν σήμερα για όσα ζουν στο Σεράγεβο, τους στόχους της Εθνικής Ομάδας και μετά... αποκαλύφθηκαν. Το «εγώ ή εσύ» με απαντήσεις σε μερικές προσωπικές ερωτήσεις, μπασκετικές και όχι μόνο, έδειξε ότι γνωρίζονται... σαν αδέλφια. Στα περισσότερα τουλάχιστον, υπήρξε ταύτιση όπως προκύπτει από το βίντεο που ακολουθεί τις απαντήσεις τους για το «παράθυρο» των προκριματικών.

- Την διαδικασία των «παράθυρων» την έχετε ξαναζήσει, της «φούσκας» όμως όχι. Πώς βιώνετε μία ακόμα νέα εμπειρία σε αυτή την εξ ορισμού περίεργη χρονιά για όλους;

Δ.Α: «Είναι κάτι πρωτόγνωρο, αλλά και πολύ ασφαλές. Νιώθουμε από την πρώτη στιγμή πολύ ασφαλείς, αφού το μόνο που κάνουμε είναι να πηγαίνουμε στο δωμάτιο και στο γήπεδο, που εδώ είναι και μέσα στο ξενοδοχείο. Κάνουμε την προπόνησή μας, όλα κινούνται εδώ μέσα. Δεν ερχόμαστε σ' επαφή με κανέναν απ' έξω που θα μπορούσε να είναι ύποπτος για κρούσμα και αυτή η αίσθηση μας κάνει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο στόχο μας και στο μπάσκετ».

Γ.Α.: «Έτσι είναι, όπως τα είπε ο Δημήτρης. Ζούμε μια πολύ οργανωμένη διαδικασία, τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα και κανείς δεν έχει να σκεφτεί κάτι πέρα από το μπάσκετ».

- Αυτή η διαδικασία των προκριματικών πλέον έγινε συνήθεια. Έχουν ακουστεί διάφορες γνώμες,. Η δική σας αίσθηση για τους σκοπούς που εξυπηρετούν πλέον;

Δ.Α.: «Η πορεία έδειξε ότι σίγουρα είναι μια καλή ευκαιρία για τους Έλληνες αθλητές, όπως και άλλων χωρών φυσικά, να αποκτήσουν πολλοί περισσότεροι την ευκαιρία της ύψιστης τιμής συμμετοχής στην Εθνική Ομάδα, αλλά και του να δείξουν τι μπορούν να προσφέρουν και πόσο μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη στόχων. Για να διεκδικήσεις ή να πετύχεις κάτι σημαντικό στην τελική διοργάνωση πρέπει να προκριθείς σε αυτήν, άρα είναι μεγάλη η συμβολή και ωραίο το συναίσθημα για όλους ότι έβαλαν το λιθαράκι τους και βοήθησαν τη χώρα».

Γ.Α: «Με δεδομένο ότι η κλήση στην Εθνική ομάδα είναι η ύψιστη τιμή για έναν αθλητή, δίνεται η ευκαιρία σε πολλούς και ίσως νωρίτερα από ότι θα έφταναν στην Ανδρών. Για μένα που είμαι νεαρός ακόμα, είναι ένα όνειρο να παίζω στην ομάδα».

- Τα «παράθυρα» γενικά έχουν πάει καλά στην Ελλάδα, εδώ έχει έρθει η ομλαδα με δύο νίκες, επιστρέφοντας θα έχει και την πρόκριση;

Δ.Α.: «Εντάξει, γι' αυτό ήρθαμε, είναι ξεκάθαρος ο στόχος, αλλά και η προσήλωσή μας σε κάθε βήμα ξεχωριστά. Δεν είναι τυπικά λόγια, αλλά έτσι πρέπει να κάνουμε, να σκεφτούμε καλά το παιχνίδι της Παρασκευής και μετά με το καλό να πάει το μυαλό και στο επόμενο».

Γ.Α: «Ναι, η συγκέντρωση είναι το βασικό στοιχείο που πρέπει να έχουμε όλοι, για να πετύχουμε δύο νίκες, να συνεχίσουμε με το απόλυτο και να επιστρέψουμε με την πρόκριση».

- Έστω κι αν το... βάπτισμα το πήρατε στα προηγούμενα παιχνίδια, η συνύπαρξή σας στην Εθνική Ανδρών είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί ως μια συνηθισμένη διαδικασία ή σας... φαίνεται κάπως;

Δ.Α.: «Εμένα προσωπικά μου φαίνεται... πολύ ωραίο. Ξέρω το παιχνίδι του Γιάννη πολύ καλά, ξέρω τα δυνατά του σημεία, ξέρω ότι είναι ο καλύτερος αμυντικός μας, μπορώ να τον βοηθήσω να μπει στο κλίμα πιο εύκολα, μπορώ και να του δώσω φάσεις που είναι στα καλύτερά του στοιχεία, με ξέρει κι αυτός καλά, οπότε μας αρέσει να παίζουμε μαζί».

Γ.Α.: «Εκτός του ότι μας βολεύει γενικά να είμαστε συμπαίκτες, αφού ξέρει ο καθένας ακριβώς το παιχνίδι του άλλου, το να γίνεται αυτό στην Εθνική ομάδα είναι και για τους δυο μας πολύ μεγάλη τιμή».

Δείτε και το διαφορετικό βίντεο ανάμεσα στον Δημήτρη και στον Γιάννη που απαντούν σε διαφορετικές ερωτήσεις:

Πηγη: basket.gr

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr