Τα φιλικά της ΑΕΜ με την Βεσπαντ Λιντς πριν 56 χρόνια!

Η ΑΥΣΤΡΙΑΚΗ ΒΕΣΠΑΝΤ ΛΙΝΤΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

 (Σαν σήμερα πριν 56 χρόνια ... 18 Απριλίου 1965)

Ένα πρωτοφανές γεγονός στα αθλητικά χρονικά της πόλης μας την δεκαετία του ΄60, ήταν οι διεθνείς ποδοσφαιρικοί αγώνες που έδωσε η ΑΕΜ στο Εθνικό Στάδιο, με αντίπαλο την ισχυρή ομάδα της Β΄ Εθνικής της Αυστρίας, Βέσπαντ Λιντς, που εκείνη την εποχή έκανε περιοδεία στην Ελλάδα δίνοντας φιλικούς αγώνες με επαρχιακές ομάδες.

Στο Μεσολόγγι έδωσε δύο αγώνες με την ΑΕΜ. Ο πρώτος διεξήχθη στις 18 Απριλίου 1965, Κυριακή των Βαΐων, με τους Αυστριακούς να επικρατούν δύσκολα με σκορ 3-2 (Μαντζουράτος και Πουλής οι σκόρερς της ΑΕΜ). Τρεις μέρες αργότερα, την Μεγάλη Τετάρτη δόθηκε η ρεβάνς, με το ματς να λήγει ισόπαλο με σκορ 2-2, αν και η μεγάλη ΑΕΜ εκείνης της εποχής ήταν καλύτερη και έχασε την ευκαιρία να πάρει την νίκη. Ήταν δύο αγώνες πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί εικονίζονται οι ενδεκάδες των δύο ομάδων κατά τον πρώτο αγώνα της Κυριακής των Βαΐων. Οι Αυστριακοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας το μεγάλο πανό που βλέπουμε, με την επιγραφή "Ζήτω η Ελλάς", καταχειροκροτούμενοι από τους 5.000 φιλάθλους που είχαν κατακλύσει το Στάδιο του Μεσολογγίου.

Διακρίνονται καθιστοί από αριστερά με τα λευκά, οι παίκτες της ΑΕΜ: Μουζόπουλος, Δεράος, Πουλής, Γκόρπας, Σακιριανός(τ), Τζίλιος, Πασσιόπουλος Ι., Μαργέτης, Καββάγιας, Αντωνάτος και όρθιος ο αρχηγός της ομάδας Μαντζουράτος, ενώ διακρίνονται ακόμη με τα πολιτικά το μέλος της διοίκησης Γιώργος Φραγκόπουλος και ο παλαίμαχος άσος Νάσος Θεοφιλάτος.

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr