Κουρουπάκης | Ο ''πύργος'' του Χαρίλαου Τρικούπη τα έκανε όλα με τον Ηρακλή!

Tο Μεσολόγγι έδειξε ψυχή και χαρακτήρα και κατάφερε να ανατρέψει το -12 του 33′ και τελικά να επικρατήσει επί του Ηρακλή στην παράταση. Το σύνολο του Ηλία Μούτσιου κατάφερε να πάρει πολλά από πολλούς, ωστόσο αυτός που ξεχώρισε λίγο περισσότερο ήταν ο Περικλής Κουρουπάκης, ο οποίος αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης, κυριαρχώντας και στις δύο ρακέτες. Συγκεκριμένα ο Χανιώτης σέντερ, πραγματοποίησε την καλύτερή του φετινή απόδοση, μετρώντας 21 πόντους (7/11 δίποντα, 7/7 βολές) και παίρνοντας επίσης 10 ριμπάουντ.

Με αυτόν τον τρόπο ο άλλοτε άσος του Προμηθέα, συνέβαλε τα μέγιστα στην επικράτηση της ομάδας του, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι πέτυχε όσα πέτυχε απέναντι σε πάρα πολύ αξιόλογα πεντάρια, όπως ο πολύπειρος και ικανότατος Δημήτρης Χαριτόπουλος, αλλά και ο φέρελπις και εξαιρετικά ταλαντούχος Στράτος Βουλγαρόπουλος. Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε ο Ηλίας Μούτσιος τον κράτησε για πάρα πολύ ώρα στο παρκέ, (έπαιξε για πάνω από 32 λεπτά) την ώρα που χάρις σε αυτά του τα κατορθώματα μάζεψε 26 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

Βέβαια 0 20χρονος ψηλός διάγει γενικότερα μία εξαιρετική σεζόν, αποτελώντας τον “πύργο” του Τρικούπη στην ρακέτα. Σύμφωνα με την γλώσσα των αριθμών ο Κουρουπάκης μετρά 11,7 πόντους και 6,6 ριμπάουντ ανά βραδιά, με συνέπεια να έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του Μεσολογγίου στο πρωτάθλημα. Άλλωστε διαθέτει εξαιρετικά χαρακτηριστικά, που μπορούν να τον κάνουν επικίνδυνο για οποιαδήποτε άμυνα, με κύριο στοιχείο του να είναι η δύναμη που διαθέτει, με συνέπεια να μπορεί να παίξει αποτελεσματικά με πλάτη σχεδόν όλους τους ψηλούς της κατηγορίας.

Ακόμη είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο Κουρουπάκης είχε καταθέσει τα διαπιστευτήριά του στην Elite League από την περυσινή σεζόν, όταν κι ήταν μέλος του Αγρινίου. Για να γίνουμε πιο σαφείς ο διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες σημείωνε 12,2 πόντους και 8,4 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, όντας απροσπέλαστος κοντά στο καλάθι και κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο μία θέση στην Εθνική κάτω των 20. Τέλος ο ποιοτικός καλαθοσφαιριστής είναι προϊόν του Προγράμματος “ΝΟΥΣ” του Προμηθέα, ενώ οι μέχρι τώρα εμφανίσεις του στο υψηλό επίπεδο δείχνουν ότι έχει τα εχέγγυα να κάνει μία πολύ καλή πορεία στον χώρο του μπάσκετ.

Αναλυτικά οι επιδόσεις του την φετινή αγωνιστική περίοδο:

Με Ελευθερούπολη: 4 πόντοι, 1 ριμπάουντ

Με Αγρίνιο: 12 πόντοι, 2 ριμπάουντ

Με ΦΕΑ: 15 πόντοι, επτά ριμπάουντ

Με Ψυχικό: 7 πόντοι, 2 ριμπάουντ

Με Παπάγο: 18 πόντοι, 11 ριμπάουντ

Με Τρίτωνα: 13 πόντοι, 7 ριμπάουντ

Με Μαρούσι: 11 πόντοι, 7 ριμπάουντ

Με Πανερυθραϊκό: 4 πόντοι, 2 ριμπάουντ

Με Ηρακλή:  21 πόντοι, 10 ριμπάουντ

Επιμέλεια | Σταύρος Κιουσης

Πηγή | basketblog.gr

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr