Μολφέτας | «Μεγάλη νίκη, πρέπει να διαχειριζόμαστε καλύτερα τις νίκες από τις ήττες»

Το Μεσολόγγι πήρε μία μεγάλη νίκη απέναντι στον Ηρακλή στην παράταση, με συνέπεια να διατηρήσει την έδρα του απόρθητη και να συνεχίσει την εξαιρετική του πορεία του στην Elite League. O αρχηγός της ομάδας της Αιτωλοακαρνανίας ήταν εξαιρετικός απέναντι στον Γηραιό με 20 πόντους και επτά ριμπάουντ, ενώ λίγες ώρες μετά την επικράτηση της ομάδας του μίλησε στο basketblog.gr για την σημασία αυτού του μεγάλου ροζ φύλλο αγώνα. Βέβαια ο άλλοτε παίκτης του Απόλλωνα Πάτρας δεν περιορίστηκε μόνο εκεί, αφού σχολίασε την στήριξη του κόσμου της ομάδας, την ώρα που εξέφρασε την γνώμη του για το ανανεωμένο πρωτάθλημα της Elite League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Ένα σχόλιο για την χθεσινή νίκη απέναντι στον Ηρακλή αλλά και την μέχρι τώρα πορεία σας στο πρωτάθλημα:

“Ήταν σίγουρα μία μεγάλη νίκη στην έδρα μας, που μπορεί να μας δώσει πολλά πράγματα για την μετέπειτα πορεία μας, αφού ο Ηρακλής είναι μία ομάδα πολύ ποιοτική για το επίπεδο της Εlite League. Εμείς πραγματοποιήσαμε μία εξαιρετική εμφάνιση και είχαμε δουλέψει πάρα πολύ στις αδυναμίες του Ηρακλή, ενώ είναι πολύ σημαντικό ότι όποιος μπήκε στο παρκέ έβγαλε ενέργεια κι ήταν ετοιμοπόλεμος. Με αυτόν τον τρόπο πήραμε την νίκη στην έδρα μας, κάτι που χαροποίησε τόσο εμάς όσο και τον κόσμο που ήταν κι είναι δίπλα μας”.

Ελέγχατε το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, όμως ο Ηρακλής στην συνέχεια ανέβασε στροφές και πέρασε με 12 πόντους μπροστά στο 33′. Πώς καταφέρατε να ανατρέψετε την εις βάρος σας κατάσταση και να πάρετε την μεγάλη νίκη στην παράταση;

“Όταν παίζεις με τέτοιες ομάδες και σταματάς να είσαι παραγωγικός στο γήπεδο τότε το πληρώνεις. Εμείς πήγαμε να το πληρώσουμε αυτό προχθές κι είναι κάτι που πρέπει να δουλέψουμε. Αυτή η ολιγωρία θα μας στοίχιζε την νίκη, αφού ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες όπως ένα ριμπάουντ, μία βολή και ένα σουτ. Στην έδρα μας, επειδή είμαστε αρκετά καλοί στην επίθεση, μπορούμε να γυρίσουμε τέτοια παιχνίδια με μερικά μεγάλα σουτ, ειδικά αν είμαστε αποτελεσματικοί. Αν παίξεις εκτός έδρας και μείνεις πίσω στο σκορ, τότε είναι δύσκολο να επανέλθεις, επομένως θεωρώ ότι η έδρα μας έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ανατροπή”.

Έχεις καλή παράδοση με τον Ηρακλή (πέρυσι είχε πετύχει το νικητήριο σουτ του Απόλλωνα στο Ιβανώφειο). Κάνε μας σχόλιο για ακόμη μία πολύ καλή σου εμφάνιση απέναντι σε αυτόν τον αντίπαλο (20 πόντοι, επτά ριμπάουντ), που διαθέτει και πολύ ποιοτικούς παίκτες στην θέση σου.

“Δεν θέλω να σταθώ στην ατομική μου εικόνα, αλλά στην ομαδική. Εγώ πάντα προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό, ώστε να κερδίζει η ομάδα. Γενικότερα προσπαθώ να φανώ χρήσιμος σε ότι μου ζητήσει ο προπονητής κι η ομάδα. Για παράδειγμα αν χρειαστεί να παίξω μόνο άμυνα θα παίξω μόνο άμυνα, αν χρειαστεί να πάρω ριμπάουντ θα πάρω τα ριμπάουντ. Άλλωστε το σκοράρισμα είναι και θέμα ημέρας, αφού κάποιες μέρες μπορεί τα σουτ να μπουν και άλλες όχι. Όπως είπα και πριν με ενδιαφέρει η συλλογική προσπάθεια, που έφερε μία πολύ μεγάλη νίκη για την πόλη του Μεσολογγίου”.

Όλα αυτά τα τελευταία χρόνια που ο Χ. Τρικούπης βρίσκεται στο υψηλό επίπεδο έχει την στήριξη του κόσμου του. Όντας αήττητοι στην έδρας σας, αισθάνεστε ότι ο κόσμος της πόλης αποτελεί και φέτος τον έκτο παίκτη σας;

“Δεν ξέρω ακριβώς πως ήταν ο κόσμος, αλλά ερχόμενος στο Μεσολόγγι ως αντίπαλος ένιωθα ότι η έδρα ήταν ασφυκτική. Δεν ξέρω αν υπάρχουν πολλές ομάδες, που ο κόσμος να τις στηρίζει σε τόσο μεγάλο βαθμό και να είναι τόσο κοντά. Για παράδειγμα βλέπω ότι ο κόσμος είναι πολύ κοντά μας ακόμη και εκτός γηπέδου, αφού οι φίλαθλοί μας είναι πάντα πολύ πρόθυμοι να μας βοηθήσουν σε ό,τι κι αν χρειαστούμε. Δεύτερον είναι η δουλειά που γίνεται στο διοικητικό κομμάτι, καθώς η λειτουργία του είναι σε πολύ επαγγελματικά πλαίσια και μακάρι όλες οι ομάδες να ήταν έτσι. Χαρακτηριστικό είναι ότι πως ό,τι ζητήσουμε το έχουμε την επόμενη ώρα, χωρίς να θέλω βέβαια να γίνω υπερβολικός. Πάντως είχα ακούσει ότι όσα παιδιά είχαν αγωνιστεί στην ομάδα είχαν πολύ καλές εντυπώσεις, τις οποίες πλέον έχω κι εγώ. Γενικά ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας βοηθά τόσο εμάς τους παίκτες, αλλά παράλληλα συμβάλλει και στην ακόμη καλύτερη πορεία του συλλόγου”.

Είστε μία νεανική και συνάμα καινούργια ομάδα και έχετε θετικό ρεκόρ (5-4). Ποιοι είναι οι στόχοι σας για φέτος;

“Όταν υπάρχει μία ομάδα με 12 νέους παίκτες, τότε τις περισσότερες φορές αργείς να γίνεις σύνολο. Εμείς με την βοήθεια του προπονητή και το κλίμα που υπάρχει στον σύλλογο, καταφέραμε και γίναμε πιο γρήγορα ομάδα. Αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι τα εκτός έδρας παιχνίδια και να βελτιώσουμε όλες τις ατέλειες και τα μειονεκτήματα που έχουμε σαν ομάδα. Με αυτόν τον τρόπο θα φέρουμε όσο τον δυνατόν περισσότερες νίκες, έτσι ώστε να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα, που ήταν κι ο αρχικός μας στόχος. Νομίζω πάντως ότι αν συνεχίσουμε έτσι θα τα καταφέρουμε, απλά πρέπει να διαχειριζόμαστε καλύτερα τις νίκες από τις ήττες. Μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα ο αθλητής “μπαίνει μέσα και δαγκώνει”, ενώ μετά από τις μεγάλες νίκες, υπάρχει ο κίνδυνος της απότομης προσγείωσης”.

Όντας ένας παίκτης που αγωνίζεσαι πολλά χρόνια και στην Elite League και την Basket League, πες μας ποια είναι η γνώμη σου για το φετινό πρωτάθλημα, στο οποίο βλέπουμε ότι οι ήττες των ισχυρών ομάδων είναι αρκετές τόσο εκτός όσο κι εντός έδρας.

“Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό, ενώ αν κι είναι υπερβολή οι δύο ξένοι στην Elite League, θεωρώ ότι εκείνοι είναι που ανεβάζουν ακόμη περισσότερο το επίπεδο. Θα γίνουν πολλές ανατροπές φέτος, αφού υπάρχουν πολλές καλές και ισάξιες ομάδες. Με αυτόν τον τρόπο θα κριθούν πολλά παιχνίδια στις λεπτομέρειες, ενώ κι οι ανακατατάξεις στην βαθμολογία θα είναι επίσης αρκετές. Κατ’ εμέ είναι σωστό που το πρωτάθλημα ονομάστηκε από Α2 σε Elite League, αφού αλλιώς ακούγεται το όνομα Α2 κι αλλιώς το Elite League κι αυτό ισχύει και εκτός Ελλάδας, όταν ομάδες από το εξωτερικό θα κοιτάζουν παίκτες που αγωνίζονται σε αυτήν την Λίγκα. Τέλος η νέα ονομασία της άλλοτε Α2 δίνει κι άλλη δυναμική, καθότι φαίνεται ότι στο πρωτάθλημα υπάρχει πλέον καλύτερη οργάνωση από ότι παλαιότερα”.

Επιμέλεια | Σταυρος Κιουσης

Πηγή | basketblog.gr

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr