Covid-19: Αρνητικά και τα 107 rapid tests στους καταυλισμούς των Ρομά

Η ανάρτηση του Πρόεδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας κ. Άρη Τριβλή στο προσωπικό του προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για την διεξαγωγή των rapid tests που έγιναν το Σαββατοκύριακο σε περιοχές με μεγάλη πυκνότητα πληθυσμών Ρομά στον Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου με την βοήθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Παραρτήματος Μεσολογγίου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

«Λόγω της αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων στον δήμο μας ,το Π.Τ ΕΕΣ Μεσολογγίου σε συνεργασία με την κοινωφελή επιχείρηση του δήμου προχώρησε το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Μαΐου σε δειγματοληψία rapid test σε καταυλισμούς Ρομά της περιοχής μας , θέλοντας να διευκολύνει λίγο το καθημερινό έργο του ΕΟΔΥ.

Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τις εθελόντριες του τμήματος μας Ιωάννα Νικολοβγένη , Αφροδίτη Αγγελοπούλου και Σοφία Αχτύπη που ακούραστα στάθηκαν ώρες ατέλειωτες, πολύτιμες βοηθοί στο πλάι μου . Στη συνέχεια οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Πρόεδρο της κοινωφελούς Ελπίδα Δρόσου και την αντιδήμαρχο Οινιάδων Μέμη Γούργαρη .

Για την ιστορία αναφέρω ότι σε τρεις καταυλισμούς ( Αγ. Παύλος Μεσολογγίου , Μαγούλα Νεοχωρίου και Γήπεδο Αιτωλικού) έγιναν 107 δειγματοληψίες και ήταν ΟΛΕΣ αρνητικές.

Αυτό όμως που μου έκανε τρομερή εντύπωση ήταν η άψογη συμπεριφορά των Ρομά . Καθώς οι περισσότεροι έχουν ελάχιστες γραμματικές γνώσεις είχαν σαν επικεφαλής υπεύθυνους «διοργανωτές» δυο νέα και πολύ ευγενικά παιδιά , τον Κώστα Αγγελόπουλο και τον Πάνο Πανόπουλο .

Η προσέλευση τους άψογη , σύμφωνα με όλους τους κανόνες που επιβάλλει η πανδημία . Τα μεγάλα μάτια όλων τους με κοιτούσαν με αυτό το καθάριο τους βλέμμα σαν να ήθελαν να μου απολογηθούν .... γιατρέ δεν ξέρουμε γράμματα , εδώ ο Κώστας θα σου πει πως με λένε....εδώ ο Πάνος θα σου δώσει τον αριθμό του τηλεφώνου μου . Στο τέλος μας χειροκρότησαν και καθώς περνούσαμε με τα αυτοκίνητα μας μέσα από τον καταυλισμό τους μας φώναζαν : ευχαριστούμε γιατροί... όλοι μαζί με μια φωνή. Το πιο θερμό και εγκάρδιο ευχαριστώ που έχω ακούσει .

Όχι καρδούλες μου, δεν χρειάζεται να απολογείστε που δεν ξέρετε γράμματα ! Εσείς ξέρετε να χαμογελάτε και να γελάτε με την καρδιά σας , ξέρετε να λέτε ευχαριστώ και να το εννοείτε, ξέρετε να σέβεστε. Υπάρχουν εκεί έξω κάποιοι ( μπαλαμοί στην γλώσσα σας ) με πτυχία , μεταπτυχιακά , διδακτορικά και λοιπές περγαμηνές που όταν πάνε στα νοσοκομεία να λύσουν το πρόβλημα τους απευθυνόμενοι στην ειδικευόμενη συνάδελφο που έχει στην πλάτη της 10 ώρες εφημερίας και βάλε την αποκαλούν «κοπελιά» και στον ειδικευόμενο γιατρό που έχει σημάδια από την μάσκα στο πρόσωπο τον αποκαλούν «νεαρέ». Τέλος πάντων , θα μου πείτε , παντού υπάρχουν και οι εξαιρέσεις... συμφωνώ απόλυτα !

Εκεί γύρω στις 3.00 το μεσημέρι με τον ήλιο και την ζέστη κατακόρυφα , στο προαύλιο του Κ.Υ Αιτωλικού , φτάνουν οι τελευταίοι Ρομά από τον καταυλισμό του γηπέδου . Ο παππούς κρατάει στην αγκαλιά του ένα κουκλάκι σχεδόν 1,5 έτους , με δυο μεγάλα μάτια σαν ήρεμες γαλαζοπράσινες λίμνες και κατάξανθα σγουρά μαλλιά . Πλησιάζω με την λαχτάρα υποψήφιου παππού και την ρωτάω : πώς σε λένε αγάπη μου ; Λέλα μου απαντάει λίγο φοβισμένη από την στολή μου την αστροναυτική .... Ραφαέλλα συμπληρώνει ο παππούς . Ραφαέλλα μου να είσαι καλά.

Με ένα σου χαμόγελο μου πήρες όλη μου την κούραση και σε ευχαριστώ πολύ για αυτό το πολύτιμο δώρο σου !

Καλό σας απόγευμα !!»

Πηγή: facebook Άρης Τριβλής – Ρίτα Καλτσή

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr