Παναγιώτης Ταγκαλός | Τα Σωματεία νίκησαν!

Κατηγορία: ΕΠΣΑ

Τα Σωματεία νίκησαν!

Για σήμερα 27 Απριλίου το Δ.Σ. της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας είχε ορίσει εκλογές. Με απόφαση που πήρε (εν κρυπτώ) στις 5 Μαρτίου και δεν δημοσιοποίησε ποτέ. Το «μυστικό» διέρρευσε τη Μ. Τρίτη και παρά τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις ο συνδυασμός μας κατέθεσε τις υποψηφιότητες τη Μ. Πέμπτη, τελευταία εργάσιμη ημέρα πριν τη λήξη της προθεσμίας, έχοντας ταυτόχρονα την στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Σωματείων. Τα οποία εκείνη την ημέρα λάμβαναν μέσω αλληλογραφίας τον εκλογικό φάκελο!!!

Διαπιστώνοντας την επερχόμενη ήττα ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΕΠΣΑ την ίδια μέρα (κοίτα σύμπτωση, ήταν 21η Απριλίου!) αποφάσισε την αναβολή των εκλογών και την ανάρτησε τη Μ. Παρασκευή στο site της Ένωσης.

Με απύθμενο θράσος στη σχετική ανακοίνωση υποστηρίζει ότι «διέπεται από δημοκρατικές αντιλήψεις», μια διοίκηση που έχει καταπατήσει κάθε έννοια δημοκρατίας, διαφάνειας και αδιάβλητων εκλογών. Που αναγκάζεται σε άτακτη υποχώρηση διαπιστώνοντας ότι τα Σωματεία (τα οποίο προσβάλει βάναυσα με τις τακτικές της) έχουν στοιχηθεί απέναντί της.

Στην ίδια ανακοίνωση αντί να απολογηθεί για τη συμπεριφορά της και τους αποκλεισμούς που επέβαλε, η διοίκηση της ΕΠΣΑ αναρωτιέται «με ποιο μαγικό τρόπο» θα συμμετάσχουν στις εκλογές τα Σωματεία.

«Μαγικά» και άλλα τέτοια «κόλπα» συνηθίζει να κάνει η ίδια. Στις δημοκρατικές διαδικασίες ακολουθούνται συγκεκριμένοι νόμιμοι και διαφανείς δρόμοι. Τόσο απλά. Αυτούς υποχρεούται να ακολουθήσει:

Η αναβολή (όπως ζητήσαμε με προηγούμενη ανακοίνωσή μας) της προγραμματισμένης (εν κρυπτώ) για σήμερα εκλογικής διαδικασίας αποτελεί την πρώτη νίκη του συνόλου των Ποδοσφαιρικών Σωματείων του νομού μας. Η επόμενη, που θα γυρίσει οριστικά τη σελίδα, θα έρθει την ημέρα που θα γίνουν τελικά οι εκλογές. Ελπίζουμε να μάθουμε την ημερομηνία και τον εκλογικό κατάλογο, έγκαιρα αυτή τη φορά…