Νίκη πρόκριση στο κύπελλο για τον Αστέρα επί του Αστέρα Καμαρούλας

Κατηγορία: Κύπελλο

Παίζοντας καλύτερα και πιο αποτελεσματικά στο Β’ ημίχρονο, ο Αστέρας Μεσολογγίου επικράτησε με 2-0 επί του Αστέρα Καμαρούλα, στο Α’ γύρο του Κυπέλου της Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Ο αγώνας διεξήχθη σήμερα Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023, το μεσημέρι, στο βοηθητικό του Δ.Α.Κ. Μεσολογγίου, σε καλές καιρικές συνθήκες ποδοσφαίρου, αν και επικρατούσε ένας ελαφρύς αέρας.

Ο Αστέρας Μεσολογγίου λοιπόν εμφανίστηκε άνευρος και άκεφος στο Α’ ημίχρονο, με συνέπεια η φιλοξενούμενη ομάδα της Καμαρούλας να ελέγχει αμυντικά τις όποιες προσπάθειες για την επίτευξη γκολ των γηπεδούχων. Στο Β’ ημίχρονο όμως, αυξήθηκε η πίεση και με  την επίτευξη των δύο γκολ μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών, καθάρισε τη νίκη και τη πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Στο Α’ ημίχρονο λοιπόν, η ομάδα μας είχε μεν την κατοχή της μπάλας αλλά προσπαθούσε ανορθόδοξα να φτάσει μπροστά από την εστία του Αστέρα Καμαρούλας. Σε αυτό το διάστημα η ομάδα μας δεν κινδύνευσε σε καμία περίπτωση από τους επιθετικούς της Καμαρούλας. Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι αμυνόμενοι καλά, απομάκρυναν μεν τους κινδύνους, προσπάθησαν με μακρινές βαθιές μπαλιές να δημιουργήσουν συνθήκες για γκολ χωρίς όμως να είναι απειλητικοί σε κανένα σημείο του παιχνιδιού.

Στο Β’ ημίχρονο, οι φωνές του προπονητή μας στην ανάπαυλα ξύπνησε τους παίκτες μας, που εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο πιο συγκεντρωμένοι και πιο αποφασισμένοι. Πιέζοντας συνεχώς τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι αμύνονταν σθεναρά, κατάφεραν να πετύχουν το πρώτο γκολ και μετά από λίγο άλλο ένα, κλειδώνοντας τη νίκη -πρόκριση στον επόμενο γύρο. Από την άλλη πλευρά, η νεανική ομάδα του Αστέρα Καμαρούλας, προσπάθησε να αντιδράσει αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει σε κανένα σημείο την εστία του Κοκώρη.

72′ ΓΚΟΛ και 1-0 για τον Αστέρα Μεσολογγίου με σκόρερ τον Μπελάλη. Η φάση του γκολ ξεκίνησε από αριστερά, όταν συνδυάστηκαν ωραία οι Τριώτης- Μπαρμπαρούσης, με τον τελευταίο να βγάζει ωραία ψιλοκρεμαστή σέντρα στο δεύτερο δοκάρι του τερματοφύλακα της Καμαρούλας, με τον αμαρκάριστο Μπελάλη προ κενής εστίας να πλασάρει εύστοχα, ανοίγοντας το σκορ.

74′ Πολύ καλή ευκαιρία για τον Αστέρα Μεσολογγίου, όταν σε φάουλ που εκτελέστηκε με σέντρα στη περιοχή της Καμαρούλας από τον Μπαρμπαρούση, πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι ο Τριώτης και με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα να περάσει ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας της Καμαρούλας.

78′ ΓΚΟΛ για τον Αστέρα Μεσολογγίου με σκόρερ τον Ντελή, για το 2-0! Σε φάση που εξελίχθηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή της Καμαρούλας, ο αμυντικός απομάκρυνε μεν τη μπάλα σε επίθεση του Αστέρα Μεσολογγίου, η οποία έφτασε στα πόδια του Κοσμά, ο οποίος έβγαλε ψιλοκρεμαστή πάσα στη πλάτη της άμυνας της Καμαρούλας, όπου ο Ντελής βρέθηκε απέναντι στο τερματοφύλακα της Καμαρούλας και πλάσαρε με ευθύβολο σουτ για να σφραγίσει τη νίκη της ομάδας μας.

Χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες η διαιτησία των κ.κ. Βλάχου, Διώτη και Κοσυφαρίνη.

Αστέρας Μεσολογγίου: Κοκώρης, Παπασπύρος ( 75′ Μόγιας), Σιαμήτρος Γ., Νασόπουλος , Γαντζούδης (68′ λ.τ. Τριώτης), Ρουπάκης (80′ Ρόμπολας), Καπάι (75′ Ξάνθης), Μπελάλης, Κοσμάς, Μπαρμπαρούσης και Ντελής (80′ Καπάιος).

Στον πάγκο ήταν επίσης οι: Ράπτης, Γερετσιάν, Σέβα και Μόγιας

Αστέρας Καμαρούλας: Κατσούμης, Αριστόπουλος, Ζαμπάρας, Παναγιωτόπουλος ( 70′ Καπέλης), Κωστής, Ζωγράφος, Ξηροκώστος ( 55′ Γιώτης), Τσακανίκας, Δήμος, Γαλαζούλας (70′ Κουκουπάνος), Ζάγκας (70′ Νικολόπουλος).