Πρώτη ήττα για τον Αστέρα Μεσολογγίου στο πρωτάθλημα από τον Άρη Λεπενού

Κατηγορία: Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα, μάλιστα εντός έδρας, γνώρισε ο Αστέρας Μεσολογγίου καθώς έχασε με 1-2 από τον Άρη Λεπενού, στο βοηθητικό Δ.Α.Κ. Μεσολογγίου. Ο αγώνας έγινε το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023, το μεσημέρι, στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας, παρουσία φίλων και των δύο ομάδων.`

Σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, η ομάδα μας πραγματοποίησε κακή εμφάνιση, ιδίως το Α’ ημίχρονο, και έχασε από τον Άρη Λεπενού που εκμεταλλεύτηκε με την εμπειρία του τα λάθη της άμυνάς μας και έφυγε με το διπλό από την έδρα μας. Δυστυχώς, αρκετοί παίκτες δεν έπιασαν τα στάνταρ των προηγούμενων αγωνιστικών, υστέρησαν σε απόδοση και σε συνδυασμό με την δυνατότητα που διαθέτουν οι έμπειροι επιθετικοί του Άρη Λεπενού, έχασαν για πρώτη φορά φέτος σε ένα δυνατό αγώνα.

Στο Α’ ημίχρονο, η μία ομάδα φοβόταν την άλλη, κυριάρχησε το παιχνίδι κέντρου, και φάνηκε από τις μόνο δύο ευκαιρίες που δημιούργησαν – από μία μόλις ευκαιρία για τη κάθε ομάδα – σε αυτό το διάστημα. Ήταν ένα άχρωμο και άγευστο Α’ ημίχρονο, με τις ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Ο αγωνιστικός χώρος δε, ήταν αρκετά κακός, εμπόδιζέ και τους 22 παίκτες να παίξουν στρωμένο παιχνίδι και περιορίστηκαν σε βαθιές μπαλιές, εύκολες και για τις δύο άμυνες.

8′ Πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα, για τον Άρη Λεπενού, όταν σε αντεπίθεση από αριστερά για τους φιλοξενούμενους, ο Κοσμάς έφυγε από πλάγια, έβγαλε τη σέντρα στο ύψος του πέναλτι αλλά το πλασέ του Τσιούνη απέκρουσε με σταθερότητα ο Κοκώρης.

32′ Πρώτη σοβαρή επίσκεψη στα καρέ των φιλοξενούμενων για τον Αστέρα Μεσολογγίου, σε φάουλ μεταξύ κέντρου και περιοχής του Άρη Λεπενού, το εκτέλεσε με σέντρα ο Μπελάλης μες τη περιοχή, λαθεμένη απόκρουση του αμυντικού των φιλοξενούμενων, η μπάλα έφτασε στο Κοσμα, πλάγια δεξιά, μόνος έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γεωργίου.

Στο Β’ ημίχρονο ξεκίνησε πιο δυνατά και για τις δύο ομάδες. Οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν σε μικρό διάστημα δύο γκολ, προηγήθηκαν με 0-2, και παρόλο που ο Αστέρας απάντησε σύντομα με ένα γκολ κατάφεραν να κρατήσουν το σκορ και να πανηγυρίσουν μία σπουδαία νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Το τελευταίο 20λεπτο ήταν ένας μονόλογος των γηπεδούχων, με τους φιλοξενούμενους να έχουν γυρίσει σε μαζική άμυνα, παρά δε τις προσπάθειες όλων των παικτών δεν κατάφεραν να διασπάσουν την άμυνα για να πετύχουν την ισοφάριση. Βέβαια, πριν την επίτευξη του 1ου γκολ του Άρη Λεπενού, ο Αστέρας Μεσολογγίου φωνάζει για έναν πέναλτι που έγινε μες στη περιοχή των φιλοξενούμενων.

54′ ΓΚΟΛ και 0-1 με σκόρερ τον Τσιούνη για τον Άρη Λεπενού. Η φάση ξεκίνησε από αριστερά, σε γρήγορη αντεπίθεση, ο Θώδης ξέφυγε από Γερετσιάν και Ρουπάκη, μπήκε στη περιοχή και πρόλαβε την έξοδο του Κοκώρη, βγάζοντας πάσα στον αμαρκάριστο σκόρερ, που μόνος απέναντι στην εστία πλάσαρε εύστοχα για το 0-1.

56′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα να ισοφαρίσει, όταν στο ύψος της μεγάλης περιοχής ο Κ. Πανόπουλος με τακουνάκι έβγαλε πάσα στον Μπελάλη, αυτός έκανε τη σέντρα και ο αμαρκάριστος Τριώτης σε πολύ καλή θέση, προ της εστίας, έπιασε “αέρα” στο σουτ που επιχείρησε, χάνοντας την ευκαιρία να πλασάρει τον Γεωργίου.

60′ ΓΚΟΛ με σκόρερ ξανά τον Τσιούνη, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, που κέρδισε ο σκόρερ από τον Σιαμήτρο Γ., καθώς ανατράπηκε μες τη περιοχή και πλάγια δεξιά.

67′ ΓΚΟΛ και μείωση του σκορ σε 1-2 με σκόρερ τον Κ. Πανόπουλο για τον Αστέρα Μεσολογγίου. Η φάση ξεκίνησε από αριστερά, με τον Τριώτη να κερδίζει τη μπάλα, από πλάγια, έδωσε στον Μπαρμπαρούση κι αυτός με ωραία σέντρα στη καρδιά της περιοχής των φιλοξενουμένων, βρήκε τον σκόρερ που πήδηξε ψηλά και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δεξί γάμα της εστίας του Γεωργίου.

Τον αγώνα διεύθυναν οι κ.κ. Σαφαρίκας, Μπάκας και Κοσυφαρίνη.

Αστέρας Μεσολογγίου: Κοκώρης, Κοσμάς, Μπαρμπαρούσης , Γερετσιάν, Σιαμήτρος Γ. , Ρουπάκης, Ξάνθης,(89′  Νασόπουλος),  Μπελάλης , Σιαμήτρος Β.( 59′ Κ. Πανόπουλος), Τριώτης και Ντελής (39′ Καπάι)

Στον πάγκο ήταν επίσης οι: Παπασπύρος, Μόγιας,  Ρόμπολας, Γιαννόπουλος, Σέβας και Μ. Πανόπουλος

Άρης Λεπανούς:Γεωργίου, Κατσιγιάνης, Βαασιλάρης, Τζαμαλής Π., Βαμβακάς, Μακρυπίδης, Γκόγκα, Τζαμαλής Ε., Θώδης, Κοσμάς Χ. (89′ Πιστιόλης) και Τσιούνης.