Τρίτη αγωνιστική των Play-Off.. Pre Game και σενάρια ..

Κατηγορία: Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ


 

A.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Βρίσκεται στην πρώτη θέση, αλλά έχει να διαχειριστεί ένα “περίεργο” πρόγραμμα. Καλείται να πάρει το διπλό απέναντι στη Φλόγα Παλαιομάνινας, για να αναπτερώσει το ηθικό της (μετά από την εκτός έδρας ήττα της από τον Όμηρο με 2-0) και να διατηρηθεί στην κορυφή. Σε περίπτωση που η Α.Ε.Μ νικήσει και το άλλο ματς λήξει ισόπαλο, θα αποτελεί το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο.

ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ: Θα κυνηγήσει την εκτός έδρας νίκη στη Ναύπακτο(κάτι το οποίο κατάφερε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος), έτσι ώστε να εξακολουθήσει να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Α.Ε.Μ και να τα παίξει όλα για όλα μες το Μεσολόγγι (ενδεικτικά να αναφέρουμε πως και εκεί κατάφερε να αποδράσει με το διπλό στην κανονική διάρκεια).

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Υποδέχεται στο Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο τον Όμηρο Νεοχωρίου, σε έναν αγώνα – τελικό. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα υπάρχουν ακόμη μαθηματικές πιθανότητες και για τις δύο ομάδες, αλλά ας μη γελιόμαστε ... Η ομάδα που θα καταφέρει να πάρει το τρίποντο, θα έχει τον πρώτο λόγο (μαζί με την Α.Ε.Μ) για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Ναυπακτιακός Αστέρας σε περίπτωση νίκης, μειώνει στους δύο βαθμούς από την Α.Ε.Μ (αν η ομάδα του Μεσολογγίου νικήσει την Φλόγα), αποκτάει ψυχολογικό πλεονέκτημα και την υποδέχεται την 5η αγωνιστική στο γήπεδό του, με στόχο να σκαρφαλώσει στην κορυφή. Σε αυτό το ενδεχόμενο σενάριο, θα βρεθεί αγκαλιά με τον τίτλο, καθώς θα κρατάει την τύχη στα πόδια του, αντιμετωπίζοντας στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς εκτός έδρας την Φλόγα Παλαιομάνινας.

ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ: Απέδειξε στις δύο πρώτες αγωνιστικές, πως θα “παλέψει” όλα τα ματς μέχρι τέλους. Νίκησε τον Όμηρο 1-0 στην έδρα της και ηττήθηκε από τον Ναυπακτιακό Αστέρα στις λεπτομέρειες. Την Τετάρτη αποκλείστηκε από το Κύπελλο Ερασιτεχνών, χάνοντας με το ευρύ 4-1 από το Σούλι Παραμυθιάς και αυτό από μόνο του κάτι δείχνει ... Το μυαλό της είναι ξεκάθαρα στην επόμενη αναμέτρηση με την Α.Ε.Μ. Φέτος στα μεταξύ τους παιχνίδια, η Φλόγα ηττήθηκε τόσο εντός όσο και εκτός έδρας στο πρωτάθλημα, ενώ κατάφερε να νικήσει και να προκριθεί απέναντι στην ομάδα του Μεσολογγίου στην έδρα της, για τον θεσμό του Κυπέλλου ΕΠΣΝΑ. Αν η Φλόγα καταφέρει να πάρει τη νίκη και το άλλο ματς μείνει στο Χ, τότε μπαίνει για τα καλά στο κυνήγι του «θαύματος».

Τα σενάρια είναι σε κάθε περίπτωση πολλά. Αγώνα τον αγώνα, όσο οδεύουμε προς το τέλος θα ξεδιαλύνει το ... τοπίο.

Με τη λήξη του α' γύρου, θα μπορούμε να μιλάμε λίγο διαφορετικά. Πιστεύω πως μετά τις αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής, θα μιλάμε για “μάχη” των δύο εκ των τεσσάρων ομάδων, όσον αφορά την διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Υπολείπονται λοιπόν από σήμερα, τέσσερις αγωνιστικές, για τις οποίες κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τον τελικό θριαμβευτή. Ο ένας αγώνας εξάλλου εξαρτάται και από τον άλλον ... Θα παρακολουθήσουμε με αμείωτο ενδιαφέρον τα εναπομείναντα ματς και όπως είχα πει απ' την αρχή, βλέπω τον φετινό πρωταθλητή να κόβει το νήμα του τερματισμού, εκατό μέτρα πριν τη λήξη ...

Ποδόσφαιρο Αιτωλ/νίας