Ακαδημία ΑΙΑΣ Αλυζιας: Ημερίδα ψυχολογίας για παιδιά και γονείς

Κατηγορία: Τμήματα Υποδομής

Η ακαδημία ποδοσφαίρου  ''ΑΙΑΣ ΑΛΥΖΙΑΣ''  και το ΚΔΑΠ Κανδήλας συνδιοργανώνουν Ημερίδα Ψυχολογίας για παιδιά και γονείς με ομιλητή των καταξιωμένο ψυχολόγο και επικοινωνιολόγο (επιστημονικό συνεργάτη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας) κ. Αχιλλέα Υφαντίδη. 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο χώρο εκδηλώσεων του Γυμνασίου Κανδήλας το Σάββατο 14 Μαΐου ώρα 18:00.

Η εκδηλωση ειναι ανοιχτη προς όλους γονείς και παιδιά. 

Κατα την διάρκεια της εκδήλωσης είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας.

Βιογραφικό ομιλητή:

Ο Υφαντίδης Αχιλλέας είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας του ΑΠΘ με μεταπτυχιακές σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία πάνω στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων από το University of Kent at Canterbury. Κατέχει εξειδικεύσεις στην Επικοινωνία και στην Ψυχολογία των Αθλημάτων Υψηλής Απόδοσης, είναι διπλωματούχος Life Coach και πιστοποιημένος Εκπαιδευτής μη Τυπικής Εκπαίδευσης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) Εργάζεται εδώ και πάνω από 15 χρόνια ως Επικοινωνιολόγος.

Παράλληλα είναι: Εκπαιδευτής στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης διδάσκοντας, ανάμεσα σε άλλα, σεμινάρια πάνω στα γνωστικά αντικείμενα της Διαχείρισης Εργασιακού Στρες, Διαχείρισης Συγκρούσεων, Ανάπτυξης Διοικητικών Ικανοτήτων και Ηγεσίας, Ορθής Επικοινωνίας, Ομαδικής Συνεργασίας, Λήψης Απόφασης. Επιστημονικός Συνεργάτης - Ψυχολόγος των Σχολών Προπονητών UEFA της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Επιστημονικός Συνεργάτης στο "Πρόγραμμα Αθλητικών Ακαδημιών του ΟΠΑΠ" με σεμινάρια στις συμμετέχουσες Ακαδημίες Ποδοσφαίρου πάνω στα θεματικά αντικείμενα της Αθλητικής Ψυχολογίας και της Ορθής Επικοινωνίας Προπονητών, παιδιών - αθλητών και γονέων.

Συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων αλλά και συνεδρίων που αφορούν την Ψυχολογία και την Επικοινωνία στον χώρο του Ποδοσφαίρου. Για σειρά ετών εργάστηκε και ως ιδιώτης ψυχολόγος με κύριο αντικείμενο εργασίας τη συμβουλευτική γονέων, ζευγαριών και ατόμων πάνω σε ζητήματα ορθής επικοινωνίας, ψυχοπαθολογίας και διαχείρισης κρίσεων και συγκρούσεων στο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον. Κατέχει άριστα την αγγλική και τη γαλλική γλώσσα. Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις με την ειδικότητα του Ψυχολόγου, ως μέλος της Ειδικής Επιστημονικής Ομάδας Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας του Ελληνικού Στρατού. Ασχολήθηκε ενεργά ως παραγωγός ραδιοφώνου και ως αρθρογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά.

Είναι συγγραφέας του Βιβλίου «ΠΑΣΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ, θέματα Ψυχολογίας και Επικοινωνίας για προπονητές, γονείς και ποδοσφαιριστές στις αναπτυξιακές ηλικίες» από τις εκδόσεις SportBook