Elite League | Οι κορυφαίοι της ενατης αγωνιστικής

Κατηγορία: Μπάσκετ

Διπλή εκπροσώπηση στους κορυφαίους της 9ης αγωνιστικής της Elite league για την ομάδα του Χαρίλαου Τρικούπη σύμφωνα με το basketblog.gr, με τον καπτεν της ομάδας Γιάννη Μολφέτα και τον κόουτς της ομάδας του Μεσολογγίου Ηλία Μούτσιο να συναντιούνται και πάλι μετά την 2η αγωνιστική στην σχετική λίστα.

Η ένατη αγωνιστική αποτελεί παρελθόν μετά την επικράτηση της Μεγαρίδας επί του Πανερυθραϊκού, ενώ σε ακόμη μία εβδομάδα υπήρξαν επιδόσεις παικτών που ξεχώρισαν και βοήθησαν τις ομάδες τους να φτάσουν στην νίκη. Έτσι το basketblog.gr κατά την προσφιλή του συνήθεια θα επιλέξει τους δικούς του κορυφαίους παίκτες και προπονητές της αγωνιστικής, την ώρα που δίνει και σε εσάς την δυνατότητα να επιλέξετε τους δικούς σας κορυφαίους μέσω των polls που έχουν μπει.

1.Κώστας Αμπατζάς (Ελευθερούπολη)

Η Ελευθερούπολη κατάφερε να πάρει μία σημαντική νίκη απέναντι στο Αγρίνιο, χάρις στην εξαιρετική της εικόνα στην επίθεση, αλλά και τον πλουραλισμό που είχε στο μπροστά μέρος του παρκέ. Ο Σταύρος Τουτζιαράκης μπορεί να ήταν αυτός που ξεχώρισε από την πλευρά των Καβαλιωτών, καθώς κυριάρχησε κοντά στα καλάθια, ωστόσο το δικό του λιθαράκι έβαλε κι ο Κώστας Αμπατζάς, ο οποίος ήταν πάρα πολύ οικονομικός, πραγματοποιώντας την κορυφαία του φετινή εμφάνιση στο πρωτάθλημα της Elite League.

Συγκεκριμένα ο 29χρονος PG αγωνίστηκε για 23 λεπτά, μετρώντας 16 πόντους (6/10 σουτ), επτά ασίστ και τέσσερα ριμπάουντ, με συνέπεια να “πονοκεφαλιάσει” το σύνολο του Ντίνου Καλαμπάκου. Άλλωστε ο άλλοτε παίκτης του ΓΣΕ ήταν ο Νο1 περιφερειακός κίνδυνος για τυς φιλοξενούμενους, καθώς έκανε τα πάντα στο παρκέ, την ώρα που ήταν καθοριστικός και στην γρήγορη ανάκαμψη της ομάδας του από το αρχικό -13.  Γενικότερα ο Αμπατζάς τον τελευταίο καιρό έχει ανεβάσει στροφές, ενώ την φετινή σεζόν πετυχαίνει 7, 8 πόντους (50% δίποντο, 41,5% τρίποντο), ενώ σημαντική είναι η συνεισφορά του και στην δημιουργία με 3,2 ασίστ.

2.Tyler Peterson (Παπάγος)

Ο Παπάγος απέδειξε πως στο “Σαλούν” είναι αήττητος κι απροσπέλαστος, αφού επιβλήθηκε με μεγαλύτερη από ότι δείχνει το τελικό +8 επί του Κοροίβου Αμαλιάδας. Το σύνολο του Μιχάλη Κουρή είχε ξανά αρκετούς διψήφιους, ωστόσο αυτός που έκανε την διαφορά ήταν ο Tyler Peterson, ο οποίος αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για τους “Στρατηγούς”, όπως έχει δείξει στις μέχρι τώρα εμφανίσεις του. Με τον οργανισμό του Κοροίβου ο Αμερικανός άσος έμεινε στο παρκέ για περίπου 33 λεπτά, μετρώντας 20 πόντους με 4/6 βολές και 8/13 τρίποντα, την στιγμή που πήρε πέντε ριμπάουντ, έδωσε τρεις ασίστ και έκανε δύο κλεψίματα.

Ο άλλοτε άσος της αλβανικής Teuta, στην οποία αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν, διάγει μία πολύ σταθερή σεζόν, με 14,1 πόντους, 5,3 ριμπάουντ και 3 ασίστ μέσο όρο, με αποτέλεσμα να είναι μία από τις κύριες απειλές των “κυανόλευκων”. Μάλιστα το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η μεγάλη αθλητικότητά του, αλλά κι η έφεσή του στο κάθετο παιχνίδι, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο πολλούς χώρους για τους συμπαίκτες του ή τελειώνοντας μόνος του τις φάσεις.

3.Γιάννης Μολφέτας (Χαρίλαος Τρικούπης)

Ο Χαρίλαος Τρικούπης επέβαλε για πέμπτη φορά φέτος σε ισάριθμα παιχνίδια τον νόμο του Μεσολογγίου, καθότι “λύγισε” τον Ηρακλή στην παράταση και με ανατροπή. Ένας από τους λόγους που η ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας κατάφερε να πάρει αυτήν την μεγάλη νίκη είναι ο αρχηγός της και “πολυθεσίτης” Γιάννης Μολφέτας, ο οποίος ήταν εξαιρετικός μετρώντας 20 πόντους (4/6 δίποντα, 4/7 τρίποντα), επτά ριμπάουντ και μία ασίστ. Μάλιστα συγκέντρωσε 27 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ ενδεικτικός της προσφοράς του είναι ο χρόνος συμμετοχής του, αφού “άφησε τα πνευμόνια του” στο παρκέ, αγωνιζόμενος για 43 λεπτά.

Τα επιτεύγματά του παίρνουν ακόμη μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς ότι είχε απέναντί του εξαιρετικούς αντιπάλους με μεγάλη αθλητικότητα όπως ο Kevion Taylor. Ακόμη όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις ο 30χρονος φόργουορντ είναι ένας από τους στυλοβάτες του Ηλία Μούτσιου, καθώς είναι ο τρίτος σκόρερ της ομάδας με 13,3 πόντους (42,5% δίποντο, 36% τρίποντο) αλλά κι ο πρώτος ριμπάουντερ (επτά).

4.Νίκος Καμαριανός (Μαρούσι)

Το Μαρούσι κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Αμύντα, ωστόσο για να πετύχει τον στόχο του χρειάστηκε η εξαιρετική εμφάνιση του Νίκου Καμαριανού, ο οποίος κέρδισε σχεδόν όλες τις μάχες από τους ψηλούς του συνόλου του Λιόγα. Συγκεκριμένα ο 25χρονος άσος ήταν εξαιρετικός, μετρώντας 23 πόντους (5/9 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 13/14 βολές), 12 ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και 30 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, με συνέπεια ο Γιώργος Σκαραφίγκας να τον διατηρήσει στο παρκέ για περίπου 39 λεπτά.

Γενικότερα ο άλλοτε άσος του ΠΑΟΚ πραγματοποίησε μία εμφάνιση αντάξια των δυνατοτήτων του και της εμπειρίας του, ενώ φέτος αποτελεί μία εξαιρετική λύση για τους “κιτρινόμαυρους” κοντά στο καλάθι, αφού πρέπει να έχουμε κατά νου ότι μπορεί να καλύψει και τις δύο θέσεις της frontline. Σύμφωνα με την γλώσσα των αριθμών σημειώνει 12,7 πόντους ανά παιχνίδι, ενώ μοιράζει 1,9 ασίστ και “κατεβάζει” 7,2 ριμπάουντ, αποδεικνύοντας περίτρανα τα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω.

5.Σταύρος Τουτζιαράκης (Ελευθερούπολη)

Η Ελευθερούπολη επικράτησε επί του Αγρινίου, χάρις στην εξαιρετική της τρίτη περίοδο, αλλά και την τρομερή εμφάνιση του “πύργου” της Σταύρου Τουτζιαράκη, που ήταν πραγματικά ασταμάτητος κάτω από τα καλάθια. Σύμφωνα με την στατιστική ο 35χρονος ψηλός σταμάτησε στους 21 πόντους και τα 13 ριμπάουντ σε 32 λεπτά συμμετοχής, με αποτέλεσμα να μαζέψει 32 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης και να αναδειχθεί για ακόμη μία φορά ως ο πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής.

Ακόμη ο άλλοτε παίκτης του Κολοσσού Ρόδου ήταν ο κύριος λόγος που η ομάδα του ξέφυγε στην τρίτη περίοδο, αφού τελείωσε αποτελεσματικά πολλές φάσεις από το low post, κάτι που σημαίνει ότι ο ΓΣΕ είχε ένα μόνιμο επιθετικό πόλο που δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί από κανέναν ψηλό της ομάδας της Αιτωλοακαρνανίας. Τέλος εμφανίσεις σαν τις προχθεσινές είναι ο κανόνας για τον Τουτζιαράκη, που μετράει 18,6 πόντους, 10 ριμπάουντ και 3,4 ασίστ ανά βραδιά, κάτι που σημαίνει ότι η προσφορά του στην ομάδα είναι πολύπλευρη.

Προπονητής: Ηλίας Μούτσιος (Χαρίλαος Τρικούπης)

Παρά το γεγονός ότι ο Ηλίας Μούτσιος είδε το συντριπτικό μέρος του περυσινού ρόστερ να αλλάζει, κατάφερε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα όχι μόνο να κάνει τον Χαρίλαο Τρικούπη ομάδα, αλλά να τον έχει σε εξαιρετικό σημείο την κατάταξη του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ πέντε νίκες σε εννιά παιχνίδια. Ακόμη οι Αιτωλοακαρνάνες έχουν διατηρήσει απόρθητη την έδρα τους, ενώ η μεγαλύτερή τους νίκη για φέτος ήρθε το περασμένο Σάββατο απέναντι στον Ηρακλή, κόντρα στον οποίο επικράτησαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους έπειτα από πέντε αποτυχημένες απόπειρες.

Έτσι ο Μεσολογγίτης τεχνικός πιστώνεται σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό την νίκη του Σαββάτου, που ήρθε απέναντι σε μία πολύ ποιοτική και συνάμα ιστορική ομάδα. Ακόμη σημαντικό είναι ότι αυτό το ροζ φύλλο ήρθε με τεράστιο χαρακτήρα, καθότι ο Τρικούπης ήταν πίσω στο σκορ με 12 πόντους στο 33′ και τελικά κατάφερε να επικρατήσει στην παράταση. Τέλος ένα ακόμη κρέντιτ για τον ίδιο τον ικανό τεχνικό αλλά και το συγκρότημά του είναι το γεγονός ότι η νεανική του ομάδα κατάφερε να κάνει αυτό το comeback και να διατηρήσει την ψυχραιμία του απέναντι σε ένα σύνολο, το οποίο διαθέτει παίκτες, που έχουν διαγράψει πάρα πολλά χιλιόμετρα στα γήπεδα της Ελλάδας.

Επιμελεια | Σταυρος Κιουσης

Πηγη | basketblog.gr