Παν. Ζωντός: ''Συνεχίζουμε για άλλα δύο χρόνια μαζί ενωμένοι''

Κατηγορία: ΓΣ Χαρίλαος Τρικούπης

Ο άνθρωπος που άλλαξε την εικόνα του Χαρ. Τρικούπη µιλά στην ΑΙΧΜΗ για την άνοδο στην Β΄ Εθνική και το µυστικό της επιτυχίας

Εργάστηκε με επαγγελματική ευσυνειδησία και μεταμόρφωσε την ομάδα του Χαρίλαου Τρικούπη από το Νοέμβρη που ανέλαβε τα ηνία της. Παρά τα άσχημα αποτελέσματα στην αρχή της σεζόν, που «κληρονόμησε», δούλεψε σκληρά και ενέπνευσε τους παίκτες οδηγώντας τους σε μια φοβερή αγωνιστική χρονιά. Ο λόγος για τον έμπειρο προπονητή Παναγιώτη Ζωντό που αποκαλύπτει στην ΑΙΧΜΗ το πώς έφτασε η ομάδα στη Β΄ Εθνική.

Κε Ζωντέ το Μεσολόγγι σας ευγνωμονεί γι’ αυτή την μεγάλη χαρά που του δώσατε. Ποια είναι τα πρώτα σας συναισθήματα;

Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και ευτυχία που είμαι μέλος αυτής της οικογένειας και έβαλα ένα λιθαράκι στη μεγάλη επιτυχία που δεν ανήκει μόνο σ’ εμένα αλλά σε όλους τους συντελεστές, παίκτες, διοίκηση, φίλαθλοι. Ίσως εγώ ήμουν ο εμπνευστής που πίστεψα σ’ αυτή τη μεγάλη ανατροπή των δεδομένων του πρωταθλήματος.

Ερχόμενοι στα αποδυτήρια για να πάρουμε την πρώτη σας δήλωση μετά την μεγάλη νίκη είδαμε έναν άνθρωπο πιεσμένο, λες και ήταν μέσα στο τερέν και έπαιζε! Πρέπει να ήταν ένας τους πιο αγχώδεις αγώνες της καριέρας σας...

Οι σημαντικοί και μεγάλοι αγώνες που έχω δώσει στην καριέρα μου είναι πολλοί, είτε σαν παίκτης, είτε σαν προπονητής όμως η πίεση όπως ακριβώς ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπό μου είχε να κάνει με το ότι θέλω πάντα να κερδίζω, πάντα να φέρνω σε πέρας οποιαδήποτε αποστολή αναλαμβάνω, όσο δύσκολη και να είναι και να δικαιώσω τους ανθρώπους που πίστεψαν σε μένα και με έφεραν στην ομάδα για να κάνω πράξη το όραμα που έχουν για την ομάδα.

Αγωνιστικά πού νομίζετε ότι κάνατε τη διαφορά και πήρατε το ντέρμπυ; Ανησυχήσατε όταν βρεθήκαμε πίσω 10 πόντους;

Νομίζω πως είχαμε καλύτερο αγωνιστικό πλάνο και μεγαλύτερη διάρκεια σε αυτό πάρα το μικρότερο rotation σε σχέση με τον αντίπαλο και παρά το ότι βρεθήκαμε πίσω με 10 πόντους αντιδράσαμε με την άμυνα ζώνης για την οποία είχαμε προετοιμαστεί και είχαμε πει πως αυτή θα μας έδινε τη νίκη απλά είχαμε κατά νου να την βάλουμε στο παιχνίδι όσο το δυνατόν αργότερα για να μην έχει τη δυνατότητα ο αντίπαλος να προσαρμοστεί, όπως και έγινε.

Δεν ανησυχώ ποτέ κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού όταν είμαι προετοιμασμένος κατάλληλα. Το παιχνίδι έχει στρατηγική και τελειώνει με την κόρνα της λήξης. Οπότε δεν πρέπει να υπάρχει απογοήτευση, ανησυχία ούτε και ενθουσιασμός.

Θεωρείτε ότι η επιτυχία ήταν ένα αναμενόμενο αποτέλεσμα μετά την σκληρή δουλειά των τελευταίων μηνών;

Απολύτως αναμενόμενο για εμάς που δουλεύαμε καθημερινά στο γήπεδο, κάτι το οποίο δήλωνα όλη τη χρονιά, και έκπληξη για τους υπολοίπους που ήταν εκτός σαν απλοί παρατηρητές.

Ο «Χαρίλαος Τρικούπης» ξεκίνησε άσχημα τη σεζόν. Η αλλαγή προπονητή φάνηκε ότι μεταμόρφωσε τους παίκτες και τους ανέβασε την ψυχολογία. Ποια ήταν τα πρώτα σας λόγια προς αυτούς όταν αναλάβατε;

Ότι ξεκινάμε από την αρχή τίποτα δεν έχει χαθεί και βήμα - βήμα προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι ατομικά που σημαίνει αυτομάτως και ομαδικά. Και υποσχέθηκα πως στο τέλος της χρονιάς θα είστε καλύτεροι παίκτες το οποίο σημαίνει καλύτερη ομάδα που σημαίνει νίκες. Και στο τέλος κάνουμε ταμείο.

Η διοίκηση και ο κόσμος του Μεσολογγίου ήταν δίπλα σας. Αναμφίβολα ήταν και αυτοί σύμμαχοι στην επιτυχία. Τι έχετε να πείτε;

Δηλώνω εντυπωσιασμένος από τη στήριξη του κόσμου όλη τη χρονιά, ειδικά στο τελευταίο παιχνίδι με τον Τρίτωνα στην Aκράτα. Τον ευχαριστούμε πολύ και δεσμεύομαι πως θα προσπαθήσω με όλες τις δυνάμεις μου να νιώσει και άλλες χαρές.

Του χρόνου, σε αυτή την παρθενική εμφάνιση του «Χαρίλαου» στην Β’ Εθνική θα είστε πάλι στον πάγκο της ομάδας;

Συνεχίζουμε για άλλα δύο χρόνια μαζί ενωμένοι.    

Ποιος είναι προπονητικά ο Π. Ζωντός

Η προπονητική θητεία του Παναγιώτη Ζωντού ξεκίνησε από τον Μίλωνα την σεζόν 1999-00, ενώ την επόμενη αγωνιστική περίοδο ανέλαβε τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού και παράλληλα το ανδρικό τμήμα του Πανελευσινιακού, το οποίο συμμετείχε στη Β’ Εθνική. Μετά, ο Παναγιώτης Ζωντός, ανέλαβε τον Έσπερο Καλλιθέας, στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, διατηρώντας, ωστόσο και τη θέση του στην τεχνική ηγεσία των «πρασίνων».

Εν συνεχεία, δούλεψε στο Μακεδονικό, οδηγώντας τον ανάμεσα στις 16 καλύτερες ομάδες της ευρωπαϊκής διοργάνωσης Uleb Cup, για να ακολουθήσει η θητεία του σε Παλαιό Φάληρο και Άλιμο, οι οποίοι συμμετείχαν στην Α2. Ο Ερμής Λαγκαδά στη Β’ Εθνική ήταν η επόμενη «στέγη» για τον Παναγιώτη Ζωντό, το γυναικείο τμήμα των Εσπερίδων στη συνέχεια, ο Αλιμος στην πορεία και ο Κεραυνός Αιγίου για δύο συνεχείς χρονιές στην Β’ Εθνική, μέχρι την ανάληψη των προπονητικών καθηκόντων του Αγίου Θωμά. Το τελευταίο χρονικά διάστημα καθοδήγησε τεχνικά τις ομάδες Πόλις Καλλιθέας, Πολυκράτη Σάμου και Α.Ε. Λιβαδειάς, Κεραυνό Αιγίου και Αναγέννηση Σάμου.

Πηγή: www.aixmi-news.gr