ΑΕΚ Μεσολογγίου | Νέα Γενική Αρχηγός η Μαρία Χονδρού

Κατηγορία: Γυναικείο Ποδόσφαιρο

Με νέα Γενικη Αρχηγό θα πορευτεί στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής κατηγορίας η ΑΕΚ Μεσολογγιου, με την Μαρία Χονδρού να αναλαμβάνει αυτό το σημαντικό πόστο!

Στην ομάδα της… καρδιάς της επέστρεψε η Μαρία Χονδρού καθώς θα είναι η νέα γενικη αρχηγός της ομάδας.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η ΑΕΚ Μεσολογγιου ανακοινώνει ότι η πρώην παίκτρια της ομάδας μας, Μαρία Χονδρού μια εμβληματική μορφή του γυναικείου ποδοσφαίρου, αναλαμβάνει Γενική Αρχηγός της ομάδας .

Της ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο της και με τον δυναμισμό και την προσωπικότητα τηε να δώσει στις παίκτριες μας να καταλάβουν, τι σημαίνει να αγωνίζονται στην ομάδα μας. Η Χονδρού Μαρία είναι γυμνάστρια με ειδικότητα την Ειδική Φυσική Αγωγή - Θεραπευτική Γυμναστική.

Έχει πραγματοποιήσει τη μετεκπαίδευσή της στην Συμπεριφορική - Επικοινωνιακή Παρέμβαση στον τομέα του ABA (Applied Behaviour Analysis) και σύντομα ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της στο τμήμα της Ιατρικής του ΑΠΘ με τίτλο «Νευροεπιστήμες και Νευροεκφυλιστικά Νοσήματα» με θέμα διπλωματικής σχετικό με τα οφέλη της άσκησης σε ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Κατέχει το Disability Football Introduction FA Certificate και αυτό το διάστημα εκπαιδεύεται στο FA level 1 Introduction to Coaching Football από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας.

Εργάζεται στον τομέα της αναπηρίας αλλά επιπλέον ασχολείται και με το κομμάτι της άσκησης για πρόληψη και από αποκατάσταση σε αθλητές αλλά και τυπικό πληθυσμό (ασχολήθηκε ερευνητικά και πραγματοποίησε διατριβή με θέμα τα διαστρέμματα-κακώσεις της ποδοκνημικής).

Υπήρξε παίκτρια της ομάδας από την ίδρυσή της και συνεχίζει να τη στηρίζει στο εξωαγωνιστικό κομμάτι. Η Μαρία Χονδρού δήλωσε:

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τη συμμετοχή μου στη νέα σελίδα που χαράσσει η ομάδα και είμαι πολύ αισιόδοξη για τις καινούργιες αλλαγές που έρχονται τόσο στο αθλητικό όσο και στο κοινωνικό κομμάτι.

Ένα σύνολο νέων ανθρώπων πρόκειται να συνεργαστεί για να δημιουργήσει μια νέα εικόνα στο γυναικείο ποδόσφαιρο καταπολεμώντας τα στερεότυπα και τις έμφυλες διακρίσεις.

Άλλωστε το χρωστάμε στα επόμενα κορίτσια που έρχονται. Στην νέα γενιά.

Να δημιουργηθεί ένας υγιής και ευχάριστος χώρος που θα πρεσβεύει αξίες όπως ο έντιμος αγώνας, η αυτοπειθαρχία, η λιτότητα, το μέτρο, η εγκράτεια, ο σεβασμός στους άλλους και στο διαφορετικό, η αυτοκριτική, η αλληλεγγύη και η συνύπαρξη - συνεργασία με τους άλλους.»