Μεσολόγγι: Τιμήθηκε ο Αρχηγός της Φρουράς και πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση «Ράσο και Φουστανέλα»

Τον Αρχηγό της Φρουράς  των Ελεύθερων Πολιορκημένων Αθανάσιο Ραζή-Κότσικα τίμησε χθες Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός και η ΔΙΕΞΟΔΟΣ με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η παράσταση μουσικής, λόγου και πολυμέσων «Ράσο και Φουστανέλα», σε διοργάνωση του Δήμου.

Ξεκινώντας από το Μουσείο που κάποτε ήταν η οικία του Ραζή-Κότσικα, όπου ο κ. Νίκος Κορδόσης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της «Διεξόδου» παρέδωσε τα Όπλα του Αρχηγού σε νέους ντυμένους με ιστορικές φορεσιές του Ιστορικού Συλλόγου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, η επιβλητική πομπή με την Φιλαρμονική «Διονύσιος Σολωμός», με Αρχιμουσικό τον κ. Μάκη Κουτσαγγέλη, διήλθε του κέντρου της πόλης κατευθυνόμενη προς τον Κήπο των Ηρώων, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Σπύρο Διαμαντόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θανάση Μαυρομμάτη, εκπρόσωπο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, επισήμους και πλήθος κόσμου.

Στον Κήπο των Ηρώων ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Αιτωλία και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνό και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Κωνσταντίνο Τζαβέλα, απόγονο του αγωνιστή της Επανάστασης του 1821 Κίτσου Τζαβέλα, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αθανασίου Ραζή-Κότσικα.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η εμπλουτισμένη με πολυμέσα μουσικο-αφηγηματική εκδήλωση «Ράσο και Φουστανέλα»: Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία, στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Μεγάρου Αιτωλίας και Ακαρνανίας (Δεσποτικό), από την Χορωδία του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου υπό την διεύθυνση του κ. Σπύρου Χολέβα, ο οποίος είχε και την καλλιτεχνική επιμέλεια όλης της εκδήλωσης.

Ο Νικήτας Τσακίρογλου στην αφήγηση, σε κείμενα της Μαρίνας Κασσαβέτη, ο Κώστας Μακεδόνας και η Βίκυ Γιωμπρέ στο τραγούδι, μαζί με τα εξαιρετικά βίντεο της κας Σοφία Διάγκα (video editing), συνδημιούργησαν ένα καλλιτεχνικό αποτέλεσμα υψηλού επιπέδου που ενθουσίασε όλους τους παρευρισκόμενους.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου που γέμισαν όλο τον αύλειο χώρο του δεσποτικού, παρακολουθώντας ακόμη και όρθιοι την παράσταση.

Το πρόγραμμα των Εορτών Εξόδου, διαμορφώνεται ως εξής:

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

14:00: Τελετή Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας – Κήπος Ηρώων

Συνδιοργάνωση: Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή – Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

19:00: Το Μεσολόγγι τιμά τους Αδελφοποιημένους Δήμους - Αίθουσα Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας

Συνδιοργάνωση: Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου – Δήμος Μόρφου Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

11:00: Κατάθεση στεφάνων από σπουδαστές και μαθητές, στον Τύμβο του Κήπου των Ηρώων.

18:00: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τις Τοπικές Αρχές, Συλλόγους, Οργανώσεις και Φορείς, στον Τύμβο του Κήπου των Ηρώων.

20:00: Το Μεσολόγγι τιμά τις χώρες των Φιλελλήνων – Τιμώμενη χώρα: Μεγάλη Βρετανία (Κήπος Ηρώων - Συνδιοργάνωση: Πρεσβεία της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα – Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου)

21:00: Γενική Δοκιμή της Αναπαράσταση της Ανατίναξης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη, με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Σπύρου Χολέβα.

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr