Τον αδελφοποιημένο Δήμο Μόρφου τίμησαν Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και Πανεπιστήμιο Αθηνών

Τον αδελφοποιημένο Δήμο Μόρφου τίμησε φέτος, 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου χθες Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, σε εκδήλωση η οποία συνδιοργανώθηκε με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Δήμο Μόρφου και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμούς από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Μουσείων και Βιώσιμου Τουρισμού Δημήτρη Πετρόπουλο, τον Δήμαρχο της Μόρφου Βίκτωρα Χατζηαβραάμ, τον Αντιπρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Στάθη Ευσταθόπουλο, εκπρόσωπο του Πρύτανη, και τους καθηγητές κ. Δημήτριο Καινούργιο και κ. Αχιλλέα Χαλδαιάκη, μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ακολούθησε ανάγνωση του ποιήματος «Τρίτο κουδούνι», σε επιμέλεια της φιλολόγου κας Ζέτας Λάττα, από τις μαθήτριες Ευαγγελία Κορδάτου και Ειρήνη Τσιρόγλου, μέλη της θεατρικής ομάδας του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου, ενώ προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Η αγκαλιά της Μόρφου» και ακολούθησαν τραγούδια του κυπριακού αγώνα και της Ελληνικής Επανάστασης, από τη Χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή κ. Νικολάου Μαλιάρα.

Η εκδήλωση έκλεισε σε κλίμα συγκίνησης με την ανταλλαγή δώρων μεταξύ του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Σπύρου Διαμαντόπουλου και του Δημάρχου Μόρφου Βίκτωρα Χατζηαβραάμ και με μια ευχή που βγήκε αυθόρμητα από τα χείλη πηγάζοντας από τις καρδιές όλων των παραβρισκόμενων: όταν θα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων, να γιορτάζουμε μαζί και την απελευθέρωση της Κύπρου μας!

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr