ΕΟΚ: Δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων

Η ΕΟΚ αποφάσισε να μην αναλάβει την ευθύνη για την επανέναρξη των φετινών Εθνικών Πρωταθλημάτων της και πέταξε το μπαλάκι στην Πολιτεία και τις υγειονομικές αρχές για το όλο θέμα.

Η ΕΟΚ αποφάσισε να μην αναλάβει την ευθύνη για την επανέναρξη των φετινών Εθνικών Πρωταθλημάτων της. Η Ομοσπονδία αποφάσισε να μην πάρει στα χέρια της την καυτή πατάτα και πέταξε το μπαλάκι στην Πολιτεία για το όλο θέμα.Αυτό σημαίνει ότι τα πρωταθλήματα της Α2, της Α1 Γυναικών και οι άλλες διοργανώσεις της ΕΟΚ είναι στον αέρα και ίσως να διακοπούν οριστικά.

Η ΕΟΚ ξεκαθάρισε σε έγγραφο που έστειλε στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ότι δεν πρόκειται να αναλάβει τη ευθύνη για την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων της και τόνισε ότι την απόφαση για την συνέχιση της σεζόν ή για το οριστικό «λουκέτο» πρέπει να την πάρει η Πολιτεία μέσω των αρμόδιων υγειονομικών αρχών.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης έφτιαξε εδώ και καιρό την σχετική νομοθετική, που έδινε στις Λίγκες και τις Ομοσπονδίες την αρμοδιότητα να αποφασίσουν και μάλιστα χωρίς απόφαση της ΓΣ τους (μόνο με απόφαση του ΔΣ ή των αρμόδιων επιτροπών), για την συνέχιση των πρωταθλημάτων και για το πλάνο της νέας σεζόν.

Η ΕΟΚ όμως, δεν θέλει να πάρει την απόφαση για το τι θα γίνει φέτος και ζητάει να αποφασίσουν για όλα οι υγειονομικές αρχές και το επισημοποίησε αυτό με έγρραφο που έστειλε στον υφυπουργό Αθλητισμού.

Το έγγραφο έχει την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Παναγιώτη Τσαγκρώνη και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «την ανάληψη της ευθύνης για τη συνέχιση των αγωνιστικών θεσμών δεν έχει δικαίωμα αλλά και δυνατότητα να αναλάβει η Αθλητική Ομοσπονδία. Το δικαίωμα αυτό ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη των αρμόδιων υγειονομικών φορέων, οι οποίοι έχουν τη σαφή γνώση της εξέλιξης του COVID-19 στη χώρα μας».

Πηγη: basketblog.gr

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr