Νίκη οξυγόνο για τον Απόλλων Θέρμου επί του Ηρακλή Αστακού

Το πρώτο του "αγωνιστικό τρίποντο" στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΝΑ πήρε ο Απόλλων Θέρμου 1957 κερδίζοντας στην έδρα του τον Ηρακλή Αστακού με σκορ 1 - 0.

Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Γιάννη Καραμπούλη έφτασε τους 7 βαθμούς, καθώς έχει και το "τρίποντο" άνευ αγώνα με τον Α.Ο. Χάλκειας.

Αντίθετα ο Ηρακλής έμεινε στους 16 βαθμούς και έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στην πρώτη τετράδα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι γηπεδούχοι έδειξαν βελτιωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, λειτούργησαν καλά στην άμυνα και προσπάθησαν όταν έχουν την ευκαιρία να απειλήσουν.

Ο Ηρακλής έδειξε να έχει σημαντικούς παίκτες σε μέτρια μέρα χάνοντας πολλές μάχες στο κέντρο από τους παίκτες του Απόλλωνα, που στις περισσότερες περιπτώσεις πήγαιναν πρώτοι στη μπάλα.

Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά και όλα έδειχναν πως η ομάδα που θα πετύχαινε το πρώτο γκολ, θα κέρδιζε το παιχνίδι.

Στο πρώτο ημίχρονο οι φάσεις ήταν ελάχιστες, τα μακρινά σουτ που επιχείρησαν οι παίκτες και των δύο ομάδων ήταν απελπιστικά άστοχα και στη μοναδική φάση που πήγε προς το τέρμα ο Κατερινόπουλος απέκρουσε το σουτ του Γιαννακίδη στο 41΄.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες έδειξαν μεγάλη προσοχή στην άμυνα, όμως υπήρχαν φάσεις που απείλησαν. Την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι την είχαν οι γηπεδούχοι στο 56ο λεπτό. Ο Γιαννακίδης έκανε ωραία προσπάθεια από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και σούταρε με τον Κατερινόπουλο να διώχνει και στην επαναφορά ο Κούκος με φαλτσαριστό πλασέ από κοντά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 69΄ οι παίκτες του Ηρακλή απάντησαν στις ευκαιρίες. Ο Λιβάνης έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Μπαλάφας με πλασέ έστειλε τη μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ. Στο επόμενο λεπτό έγινε η φάση που έφερε διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους.

Σε γέμισμα του Θύμιου Κοκώνη ο Χρυσικός δε βρήκε τη μπάλα και ο Μπαλάφας κινήθηκε με τον Καλλιακμάνη να διώχνει σε κόρνερ. Ο Μπαλάφας βρέθηκε στο έδαφος πριν ο παίκτης του Απόλλωνα παραχωρήσει το κόρνερ και οι άνθρωποι του Ηρακλή ζήτησαν πέναλτι θεωρώντας πως υπήρξε ανατροπή του Κούντρα στο Μπαλάφα.

Η φάση που έκρινε τον αγώνα έγινε στο 74ο λεπτό. Ο Κούκος εκτέλεσε κόρνερ, ο Καλλιακμάνης διεκδίκησε τη μπάλα που έφτασε στο Σπύρο Αλτζερίνη, ο οποίος με σουτ έκανε το 1 - 0, το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους ανθρώπους του Απόλλωνα.

Στα επόμενα λεπτά οι γηπεδούχοι κράτησαν καλά στην άμυνα, δεν απειλήθηκαν και στις καθυστερήσεις είχαν μια καλή στιγμή με σουτ του Λαυρεντάκη που έφυγε ελάχιστα άουτ. Το τελικό σφύριγμα του Τσοπλάκου έφερε πολλά χαμόγελα στους γηπεδούχους, που κοιτάζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία πλέον τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Το φιλμ του αγώνα.

Φάουλ του Κώστα Κοκώνη ο Μπαλάφας πήρε την κεφαλιά, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

41΄ Ο Γιαννακίδης κάνει ατομική ενέργεια από αριστερά, σουτάρει από πλάγια μέσα στην περιοχή και αποκρούει ο Κατερινόπουλος.

50΄ Φάουλ του Κώστα Κοκώνη ο Μπαρμπαρούσης πήρε την κεφαλιά και απέκρουσε ο Κούντρας.

50΄ Σουτ του Κοθρούλα έξω από την περιοχή η μπάλα πέρασε άουτ.

56΄ Ο Γιαννακίδης κάνει ατομική ενέργεια από αριστερά, μπαίνει στην περιοχή και πλασάρει από πλάγια με τον Κατερινόπουλο να διώχνει και στην επαναφορά ο Κούκος από καλή θέση πλασάρει άουτ.

61΄ Γέμισμα του Θύμιου Κοκώνη στο Μπαλάφα που μέσα από την περιοχή σούταρε ψηλά άουτ.

69΄ Σέντρα του Λιβάνη από αριστερά πλασέ του Μπαλάφα η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

70΄ Γέμισμα του Θύμιου Κοκώνη ο Χρυσικός δε βρήκε καλά τη μπάλα και ο Καλλιακμάνης έδιωξε σε κόρνερ. Στη φάση οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, καθώς μετά την προσπάθεια του Χρυσικού να διώξει ο Μπαλάφας που κινήθηκε προς τη μπάλα βρέθηκε στο έδαφος και υπήρξαν φωνές πως έπεσε από μαρκάρισμα του Κούντρα.

74΄ Γκολ. Κόρνερ του Κούκου από αριστερά ο Καλλιακμάνης διεκδίκησε τη μπάλα που έφτασε στον Αλτζερίνη, που με σουτ την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 1 - 0.

91΄ Ο Λαυρεντάκης κερδίζει τη μπάλα από τον Ταφάνι και σουτάρει, με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το δοκάρι.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΘΕΡΜΟΥ 1957 (Γιάννης Καραμπούλης): Κούντρας, Καλλιακμάνης, Καζανάς, Κόκκοτος, Χρυσικός, Αλτζερίνης (87΄ Μαραγιάννης), Κοθρούλας (72΄ λ.τ. Λαυρεντάκης), Γιαννακίδης (81΄ Χάσκαρης), Μπίστας, Τασούλης (63΄ Κουκιάς), Κούκος.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ (Γιάννης Λιάκας): Κατερινόπουλος, Κοκώνης Κ., Λιβάνης, Κοκώνης Ε., Κωνσταντίνου, Παχής, Μπαρμπαρούσης, Κοντοζήσης (77΄ Γεροχρήστος), Αποστολάκης (58΄ Ταφάνι), Μπαλάφας, Ζαφείρης.

Πηγή: websports.gr

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr