ΑΕ Μεσολογγίου: Ανασκόπηση αγωνιστικής περιόδου 2019 -2020

Η ανασκόπηση της φετινής χρονιάς της ΑΕ Μεσολογγίου σε πρωτάθλημα και κύπελλο μέχρι την διακοπή λόγω της πανδημίας.

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

Παρά την άνοδο της ομάδας σε Εθνική κατηγορία μετά από 5 χρόνια παρουσίας στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣΝΑ, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο για την ιστορική ομάδα του Μεσολογγίου.

Μετά από κάποιες συνελεύσεις προέκυψε με δυσκολία η φετινή διοίκηση στα μέσα Ιουλίου 2019, με επικεφαλής τους Μπιλάλη (πρόεδρο), Θεοτοκάτο, Καρβέλη, Παπουτσόπουλο, Κατσαγάνη, Δημάκη, Δάλαρη, Μπαταργιά, Νικολόπουλο κλπ.

Τα προβλήματα πολλά με κυρίαρχο το οικονομικό, την επαρκή στελέχωση του έμψυχου υλικού της ομάδας, αφού οι περισσότεροι από τους περσινούς βασικούς παίκτες είχαν ήδη αποχωρήσει από τον σύλλογο, αλλά και το γηπεδικό, με την ομάδα να μην μπορεί να αγωνιστεί στη φυσική της έδρα, λόγω της μη αδειοδότησης του Δημοτικού Σταδίου της πόλης για αγώνες Εθνικής κατηγορίας.

Μετά από λίγες μέρες προσελήφθη ο Γιώργος Ασπρογέρακας στη θέση του προπονητή και άρχισε ο σχεδιασμός για την επόμενη περίοδο. Από τους περσινούς βασικούς παρέμειναν στην ομάδα οι Λίτσος, Κοντογιάννης, Πιστιόλης, Παναγιωτόπουλος Π., Ντζιμάνης, καθώς και οι πιο νέοι Φονταλής, Κοντομήτσος, Παλιάτσας. Αυτοί συμπληρώθηκαν με τις μεταγραφές των Μανιάτη, Γαβρίνα, Ρεπετσά, Ευθυμίου, Πασπαλιάρη, Σωτηρόπουλου, Παναγιωτόπουλου Κ., Δούρου κλπ., με την προσθήκη και 3-4 ξένων (Χάρπερ, Πίτσι, Γκόμεζ κλπ.).

Με έδρα λοιπόν το Ενωσιακό γήπεδο μπήκε η ΑΕΜ στο πρωτάθλημα, αλλά δυστυχώς το ξεκίνημά της ήταν κακό. Τρεις ήττες τις τρεις πρώτες αγωνιστικές και μάλιστα χωρίς να έχει σκοράρει ούτε μία φορά, έφεραν γρήγορα την ομάδα στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Στο σημείο αυτό ήρθαν οι μεταγραφές των Γεωργούση, Κολοβάκη. Ειδικά η προσθήκη του δυναμικού σέντερ φορ Γεωργούση ήταν καταλυτική. Η ομάδα απέκτησε επιθετική οντότητα, άρχισε να σκοράρει και κυρίως να μαζεύει όλους τους βαθμούς στην έδρα της, κάνοντας μερικές μεγάλες νίκες στον πρώτο γύρο (Απόλλων Ευπαλίου 5-1, Αναγέννηση Άρτας 3-1, Μακεδονικός Φούφα 3-0).

Παράλληλα, στις αρχές Νοεμβρίου ο Ασπρογέρακας αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας και την θέση του πήρε ο Χρήστος Ζαπάντης, ενώ σιγά σιγά αποχώρησαν οι Γαβρίνας, Ρεπετσάς, Ευθυμίου, καθώς και όλοι οι ξένοι παίκτες της ομάδας, χωρίς να έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα. Πάντως, η αμυντική αστάθεια εκτός έδρας δεν επέτρεψε στην ομάδα να πάρει ούτε μια ισοπαλία μακριά από το Μεσολόγγι. Έτσι με 7 στις 7 ήττες εκτός, παρέμεινε σταθερά κάτω από τη γραμμή της σωτηρίας σε ολόκληρο το πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, που η λήξη του βρήκε την ΑΕΜ στην 11η θέση, μόλις όμως δύο βαθμούς μακριά από την σωτηρία (Μακεδονικός Φούφα 16, ΑΟ Ανατολής 15 και κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού ΠΑΣ Πρέβεζα 15, Ναυπακτιακός Αστέρας 14, ΑΕ Μεσολογγίου 13, ΑΕ Λευκίμμης 13 κλπ.

Η έναρξη του δευτέρου γύρου κατά το νέο έτος συνοδεύτηκε από πολλές αλλαγές στο έμψυχο υλικό της ομάδας. Τον Κοντογιάννη, που είχε αποχωρήσει από την ομάδα από τα μέσα Δεκεμβρίου, ακολούθησαν τον Ιανουάριο οι Κοντομήτσος, Φονταλής και Πασπαλιάρης.

Η διοίκηση η οποία ενισχύθηκε με την παρουσία και άλλων μελών από το παρελθόν κινήθηκε γρήγορα και κάλυψε τα κενά, με την απόκτηση 8 νεαρών παικτών (18-21 ετών) κυρίως από τον Παναιτωλικό (Μπακαδήμας, Τσιαντής, Μπελεβώνης, Χριστογιάννης, Πατίλας κλπ.), καθώς και του Βραζιλιάνου Φερνάντες. Λόγω των πολλών αλλαγών η ομάδα χρειάστηκε ένα διάστημα προσαρμογής για να βρει την ομοιογένειά της. Παρ’ όλα αυτά, στάθηκε όρθια στο Μεσολόγγι στον αγώνα με τους πρωτοπόρους ΑΕ Ποντίων Κοζάνης (1-1) και λίγο αργότερα πήρε τον πρώτο της βαθμό εκτός έδρας (2-2 στην Παραμυθιά). Όμως, μετά από 18 αγωνιστικές, συνέχιζε να παραμένει σταθερά κάτω από την γραμμή του υποβιβασμού.

Αρχές Φεβρουαρίου την τεχνική ηγεσία της ομάδας ανέλαβε ο Γιώργος Ταράσης με ευεργετικά αποτελέσματα. Ακολούθησε το πιο κρίσιμο ίσως παιγνίδι της περιόδου με την Ανατολή Ιωαννίνων στο Μεσολόγγι, με την ΑΕΜ να παίρνει την πολύτιμη νίκη στο 90΄ (2-1) και να μένει ζωντανή στο κυνήγι της σωτηρίας. Κατόπιν, με άλλες δύο συνεχόμενες νίκες (3-2 εκτός έδρας το Ευπάλιο και 1-0 στο Μεσολόγγι το ισχυρό Καναλάκι), η ομάδα μετά τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής, βρέθηκε για πρώτη φορά στην 8η θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στη σωτηρία. (Μακεδονικός Φούφα 29, ΑΕ Μεσολογγίου 27, ΑΟ Ανατολής 27, ΑΕ Λευκίμμης 25, ΠΑΣ Πρέβεζα 24 κλπ.).

Με μία ήττα στην Άρτα (1-2) και μία ευρεία νίκη με 4-0 επί της Ναυπάκτου στο Μεσολόγγι, τις δύο τελευταίες αγωνιστικές πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των δυσάρεστων εξελίξεων της πανδημίας, η ομάδα παρέμεινε στην πρώτη οκτάδα του πρωταθλήματος (7. ΑΕ Μεσολογγίου 30, 8. Μακεδονικός Φούφα 30, 9. ΑΟ Ανατολής 30, 10. ΑΕ Λευκίμμης 29 κλπ.).

Έτσι, μια προβληματική χρονιά για την ομάδα, που στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος έδειχνε ότι μάλλον είναι χαμένη, χάρη στην μεγάλη προσπάθεια διοίκησης και παικτών φαίνεται ότι μπορεί να έχει αίσιο τέλος.

Το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής διεκόπη μετά τους αγώνες της Κυριακής 8 Μαρτίου 2020, με τρεις αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωσή του. Η ΑΕΜ έχει να παίξει με Τηλυκράτη Λευκάδας και Θιναλιακό στο Μεσολόγγι και εκτός έδρας με τον Μακεδονικό Φούφας, αν και με τις υπάρχουσες συνθήκες θεωρείται πολύ δύσκολο να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και να ολοκληρωθεί κανονικά.

Όλα πλέον είναι ρευστά και αν αυτή η κατάσταση με την απαγόρευση της διεξαγωγής αθλητικών συναντήσεων συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως γίνει προσπάθεια να διεξαχθούν τουλάχιστον οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές, ή αν δεν καταστεί δυνατόν να επαναρχίσει το πρωτάθλημα, υπάρχουν φήμες ότι ενδέχεται να αποφασιστεί ακόμη και αναδιάρθρωση κατηγοριών.

Οι συμμετοχές των παικτών την φετινή περίοδο σε 23 αγωνιστικές (22 αγώνες): Πιστιόλης 22, Ντζιμάνης 22, Λίτσος 20, Σωτηρόπουλος 20, Παναγιωτόπουλος Π. 19, Μανιάτης 19, Γεωργούσης 18, Κολοβάκης 18, Παναγιωτόπουλος Κ. 16, Πασπαλιάρης 15, Φονταλής 12, Κοντογιάννης 11, Κοντομήτσος 11, Χάρπερ 9, Χριστογιάννης 9, Γράβαλος 8, Παλιάτσας 7, Πατίλας 6, Μπελεβώνης 6, Δούρος 5, Φερνάντες 5, Μπακαδήμας 5, Πίτσι 4, Τσιαντής 4, Γαβρίνας 3, Ζαβιτσάνος 3, Μάντης 3, Ρεπετσάς 2, Γκόμεζ 2, Λούζι 2, Μπινιάρος 2, Παναγιωτόπουλος Σπ. 1.

Οι σκόρερς της ομάδας: Γεωργούσης 12, Πιστιόλης 7, Μπελεβώνης 3, Κοντογιάννης 2, Φονταλής 1, Γράβαλος 1, Χάρπερ 1, Λίτσος 1 (+ 1 αυτογκόλ).

Για το τέλος να αναφέρουμε ότι για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η ΑΕΜ έχει εξασφαλίσει το εισιτήριο για τον τελικό κυπέλλου που διοργανώνει η ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας με αντίπαλο την ομάδα του Παναγρινιακού.

Η ομάδα του Μεσολογγίου για να φτάσει στον φετινό τελικό (ο οποίος και αυτός βέβαια είναι στο αέρα λόγω της πανδημίας) χρειάστηκε να σημειώσει τέσσερις νίκες: Όμηρος Νεοχωρίου – ΑΕ Μεσολογγίου 1-3 (κ.α 1-1), ΑΕ Μεσολογγίου – Άρης Αιτωλικού 4-0, ΑΕ Μεσολογγίου –Απόλλων Θέρμου 1957 3-1 και ΑΕ Μεσολογγίου – Αμβρακικός Λουτρού 3-0.

Οι σκόρερ των δεκατριών τερμάτων που σημειωσε η ΑΕΜ στον θεσμό του κυπέλλου ειναι: Πιστιόλης 4, Φονταλής 1, Χάρπερ 1, Κολοβάκης 1, Κοντογιάννης 1, Παναγιωτόπουλος Π. 1, Γεωργούσης 1, Φερνάντεζ 1, + 2 αυτογκόλ.

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr