5ο τουρνουά μπάσκετ «Μαργαρίτα Σαπλαούρα»

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για 5η συνεχόμενη χρονιά θα διοργανωθεί από το Δήμο Αγρινίουτο τουρνουά «Μαργαρίτα Σαπλαούρα». Το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιανουαρίου το κλειστό του ΔΑΚ Αγρινίου «Μιχάλης Κούσης» θα φιλοξενήσει το 5ο Τουρνουά Αγάπης «Μαργαρίτα Σαπλαούρα».

Ο Α.Ο. Μυκόνου, ο Α.Σ.Α. Κόροιβος, ο Γ.Σ. Χαρίλαος Τρικούπης και ο Vikos Φάλκονς παίζουν μπάσκετ και έτσι για μία ακόμα χρονιά θα στηριχθεί ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», ενώ τιμούν και την Μαργαρίτα, η οποία δεν απουσίαζε από κανένα αγώνα μπάσκετ του ΑΟ Αγρινίου, οπού ήταν η ομάδα, ο φορέας, που «έστησε» και έκανε θεσμό το τουρνουά αυτό που πλέον είναι γνωστό και εκτός των συνόρων της Αιτωλοακαρνανίας και της Δυτικής Ελλάδας!

Το τουρνουά διοργανώνεται, με αφορμή την απώλεια της 14χρονης Μαργαρίτας Σαπλαούρα τον Μάιο του 2018, μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο. Τότε, ολόκληρη η τοπική κοινωνία πάγωσε στο άκουσμα του τραγικού γεγονότος, ενώ οι συμμαθητές της και ο αθλητικός κόσμος της περιοχής εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους με κάθε τρόπο.

Σκοπός των εμπνευστών ήταν εξ’ αρχής το τουρνουά να γίνει θεσμός και να αναπτύσσεται συνεχώς. Η διοργάνωση είχε και έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και γι’ αυτό η γενική είσοδος είναι 3 ευρώ, ενώ τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στη «Φλόγα», το Σύλλογο για παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια, που στηρίζει τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν τέτοια θέματα υγείας.

Κάθε φορά, όπως και στο φετινό τουρνουά, αποτελεί στοίχημα που «κερδίζεται» από τους συμπολίτες μας να γεμίσει το γήπεδο του ΔΑΚ, ώστε να «σταλεί» ηχηρό μήνυμα ότι μέσα από τον αθλητισμό υπάρχει και κοινωνική δράση, στηρίζοντας τη «Φλόγα» και το κοινωνικό έργο που επιτελεί.

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr