Sten Sokk: Ο άρχοντας των ασίστ προκαλεί... σοκ!

Απίθανο ξεκίνημα στην Α2 για τον Εσθονό του Χαρίλαου Τρικούπη

Όταν λίγες μέρες μόλις μετά το καλωσόρισμα του νέου έτους ο Χαρίλαος Τρικούπης ανακοίνωνε την απόκτηση του -γνωστού μας από το προ τριετίας πέρασμά του από τον Ηρακλή- Sten Sokk, κανείς δε μπορούσε φυσικά να φανταστεί πως μέσα σε μερικές μόνο εβδομάδες, ο έμπειρος άσος θα είχε καταφέρει να εξελιχθεί σε μια από τις κορυφαίες φιγούρες της Α2 Ανδρών και να χαρίζει τον δικό του εκπληκτικό δρόμο στο πάνθεον της δημιουργίας στην εν λόγω λίγκα.

Συγκεκριμένα, ο Εσθονός γράφει 68 τελικές πάσες στα 6 μόλις παιχνίδια του στο πρωτάθλημα -επίδοση που μεταφράζεται με 11 κατά μέσο όρο- έχοντας βαλθεί να καταρρίψει κάθε ίχνος λογικής και μαθηματικότητας στο διάβα του!
Μάλιστα, δεν έχει μοιράσει σε αυτό το διάστημα ούτε μια φορά μονοψήφιο αριθμό ασίστ, ενώ 4 φορές έχει καταφέρει να ξεπεράσει και το φράγμα των 10 - κάτι που έκανε και στο αποψινό (26/3) ματς κόντρα στον Κόροιβο Αμαλιάδας, όταν και τελείωσε τον αγώνα με 12 ασίστ αλλά και season high στο Efficiency με 26 βαθμούς!

Μπορεί βέβαια να μην έχει αγγίξει το απόλυτο career high των 13 τελικών πασών -όσες δηλαδή είχε σημειώσει στην ήττα της τότε ομάδας του, της Rakver Tarvas, από την KK Parnu- αλλά βρίσκεται σε έναν εξαιρετικά παραγωγικό μονοπάτι που θα προκαλούσε ιδιαίτερη έκπληξη αν με αυτό το κρεσέντο δεν το «έσπαγε» μέχρι και το φινάλε της τρέχουσας σεζόν.

Αναλυτικά οι φετινές του επιδόσεις ανά αντίπαλο:

12 ασίστ με Φίλιππο Βέροιας (0 λάθη)

12 ασίστ με Μαρούσι (4 λάθη)

12 ασίστ με Τρίτωνα (6 λάθη)

10 ασίστ με Καβάλα (10 λάθη)

10 ασίστ με Αμύντα (2 λάθη)

12 ασίστ με Κόροιβο (5 λάθη)

Παράλληλα δε, οι 12 που μοίρασε κόντρα σε Τρίτωνα, Κόροιβο, Μαρούσι και Φίλιππο Βέροιας φέτος είναι ισοφάριση της 2ης καλύτερης επίδοσης της σταδιοδρομίας του -μια επίδοση που είχε να πιάσει από το 2014 (!)- ενώ αξίζει να αναφερθεί και το γεγονός πως μέχρι πρότινος το εν Ελλάδι ρεκόρ του ήταν οι 10 που είχε σημειώσει σε μια νίκη του Ηρακλή επί της Καστοριάς για την ίδια εθνική κατηγορία τον Οκτώβριο του 2018, σε μια σεζόν όπου αριθμούσε 4 ασίστ ανά βραδιά.
Πέρυσι μάλιστα, σε 20 ματς μέτρησε συνολικά 71 ασίστ (4 ανά βραδιά δηλαδή), τρεις περισσότερες από ότι κάνει φέτος δηλαδή σε 14 λιγότερα παιχνίδια, με τον βραχύσωμο γκαρντ να περνάει τη δεύτερη νιότη του στη χώρα μας παρά τα 33 του χρόνια.

Αναλυτικά οι κορυφαίες επιδόσεις της καριέρας του:

13 ασίστ με KK Parnu/ 2014

12 ασίστ με Κόροιβο, Τρίτωνα, Μαρούσι και Φίλιππο Βέροιας/2022

12 με Cluj/ 2014

Ταυτόχρονα δε, αξίζει ιδιαίτερη μνεία και το γεγονός πως αν και τρομερός δημιουργός μπορεί να κάνει πάμπολλα ακόμα πράγματα στο παρκέ, αφού τόσο από την περίμετρο (36% ευστοχία σε 31 τρίποντα) όσο και στο κατέβασμα των ριμπάουντ (4 ανά βραδιά) παρά το ύψος του δίνει καίριες λύσεις στο συγκρότημά του, το οποίο τρέχει ένα... τρελό νικηφόρο σερί μαζί του και στοχεύει για την άνοδο στη Basket League.

Kυρίαρχο όπλο σε αυτό του το αγωνιστικό κρεσέντο είναι φυσικά και η ακόρεστη αντοχή του, αφού από τα διαθέσιμα μέχρι στιγμής 240 λεπτά έχει εμφανιστεί στα 219 εξ αυτών (στο 89% τους δηλαδή), με τον Εσθονό να μην κουράζεται και νοητικά μοιράζοντας 2.4 ασίστ ανά λάθος αλλά και 0.4 κλεψίματα ανά φάουλ, όντας εκ των άμεσων πρωταγωνιστών του συνόλου του coach Moύτσιου, που βρήκε έναν playmaker για χρόνια στο πρόσωπο του Sokk!

Πηγή: basketblog.gr

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr