Χ.Τρικούπης | Ο "βασιλιάς" της Αιτωλοακαρνανίας ξέρει τον τρόπο...

Το Μεσολόγγι έχει μπει για τα καλά στους προορισμούς του Ελληνικού μπάσκετ, και στον Χαριλάο Τρικούπη ξέρουν τον τρόπο να ξανά πετύχουν ότι και πριν δυο χρόνια, δηλαδή να να πανηγυρίσουν δεύτερη διαδοχική άνοδο στην Basket League.

Μάλιστα, την τρέχουσα περιόδο έχουν πετύχει κάτι εξίσου σημαντικό, αν σκεφτούμε ότι αποχώρησε από την ομάδα ο Ντίνος Καλαμπάκος, δηλαδή ο άνθρωπος που γύρω του έχτισε τον μύθο του ο σύλλογος, αλλά και το "τοτέμ" των επιτυχίων, Φώτης Βασιλόπουλος (16,2 π., 7,4 ασίστ, 3,7 ριμπάουντ, 40,5 % στα τρίποντα).

Ωστόσο, και έχοντας πάντα τη δύναμη της ισχυρής έδρας, αλλά και της γνώσης της επιτυχίας, οι άνθρωποι του Χαρίλαου Τρικούπη έδωσαν τα κλειδιά στον άμεσο συνεργάτη του Ντίνου ΚαλαμπάκουΗλία Μούτσιο, και δεν το μετανίωσαν, δημιουργώντας πλέον και έναν ακόμη προπονητή υψηλών προδιαγραφών.

Ο Μεσολογγίτης τεχνικός αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο όνομα στους πάγκους της Αιτωλοακαρνανίας, έχοντας παρουσία σε υψηλό επίπεδο και στον Αίολο Αστακού, και κατάφερε ουσιαστικά να μεταμορφώσει την ομάδα του, και να την φέρει σε πορεία ανόδου. Από την ημέρα που ανέλαβε μετράει 16 νίκες και 4 ήττες, ενώ έτρεξε ένα μοναδικό εκτός έδρας ρεκόρ με 7-0, καθώς μετά την ήττα στην Αμαλιάδα από τον Κόροιβο στις 4/12/2021 ξανά ηττήθηκε στις 2/4/2022 από την πρωταθλήτρια Καρδίτσα.

Σε μια μικρή ιστορική αναδρομή αξίζει να αναφέρουμε πως στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας μια παρέα ανθρώπων θέλησαν να επαναφέρουν τον Χαρίλαο Τρικούπη στα δρώμενα, με πρώτη επιτυχία την άνοδο και στο πρωτάθλημα της Α' ΕΣΚΑΒΔΕ, το οποίο σφραγίστηκε στα Ιωάννινα στις 2 Μαΐου του 2015, και από τότε ουσιαστικά δεν κοίταξε ποτέ πίσω.

Το αγωνιστικό σκέλος άλλαξαν οι ελεύσεις των Στεν Σοκ (8,8 πόντοι, 9,8 ασίστ) και Γιάννη Σαχπατζίδη (9,2 πόντοι, 8,1 ριμπάουντ), ενώ σταθερές αποτελούν οι Φάχρο Αλίχοντζιτς (13,6 πόντοι, 7,9 ριμπάουντ), Στάθης Παπαδιονυσίου (10,5 πόντοι, 4,5 ριμπ.) και Δημήτρης Χείλαρης (10,5 πόντοι, 4,5 ριμπ.), ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε η αγωνιστική άνοδος και του Δημήτρη Λεγκίκα (8,9 πόντοι, 3,6 ριμπ.). Μεγάλος άτυχος με τον τραυματισμό του στάθηκε ο Γιώργος Αγγέλου (8,8 π.).

Πηγή: basketa.gr

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr