Elite League | Η παρουσίαση της φετινής ομάδας του Χαρίλαου Τρικούπη

Το Eurobasket 2022 ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες και πλέον μπαίνουμε σε ρυθμό Εθνικών ΠρωταθλημάτωνΜπάσκετ Λιγκ και των υπολοίπων Ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Συγκεκριμένα το 37ο πρωτάθλημα της Α2 στις 8/10 κι αναμένεται πολύ ανταγωνιστικό για ακόμη μία χρονιά, καθώς πολλές ομάδες βρίσκονται σε παρόμοιο επίπεδο. Έτσι το basketblog.gr θα σας κάνει (αλφαβητικά) την παρουσίαση και των 16 ομάδων του πρωταθλήματος,συνεχίζοντας με τον Χαρίλαο Τρικούπη.

Ο Χαρίλαος Τρικούπης όπως και πέρυσι έτσι και φέτος προχώρησε σε ολική αναδόμηση, ωστόσο η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη off  season είναι κι η αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο κινήθηκαν μεταγραφικά οι Μεσολογγίτες. Συγκεκριμένα το σύνολο του Μούτσιου προχώρησε σε μειώση του ηλικιακού μέσου όρου, αποκτώντας παίκτες που είναι σε νεαρή ηλικία όμως ξέρουν τις απαιτήσεις τις κατηγορίας.

Πλήρης ονομασία: Γυμναστικός Σύλλογος Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου

Έτοςίδρυσης:1955

Χρώματα:Μπλε – κόκκινο

Έδρα:ΔΑΚ Μεσολογγίου (600 θέσεις)

Ο Χαρίλαος Τρικούπης στο διαδίκτυο:@ΓΣ Χαρίλαος Τρικούπης (Facebook), trikoupis55bc (Instagram), Γ.Σ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ (YouTube), trikoupisbc.gr (website)

Τι έχει κάνει στην Α2: Ο Χαρίλαος Τρικούπης ετοιμάζεται για την τέταρτη συμμετοχή του στην Α2, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι τις προγούμενες τρεις χρονιές που έλαβε μέρος στο εν λόγω πρωτάθλημα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Συγκεκριμένα οι Αιτωλοακαρνάνες μετρούν δυο συμμετοχές στα πλέι οφ του πρωταθλήματος (2018-19, 2021-22), ενώ την “κουτσουρεμένη” αγωνιστική περίοδο 2019-20 κέρδισαν την πρώτη θέση του πρωταθλήματος και κατ’ επέκταση την άνοδο στην Α1 με ρεκόρ 19-2.

Τι έκανε τη σεζόν 2021-22: Μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα πραγματοποίησε ένα τεράστιο σερί νικών, με συνέπεια να καταλάβει την τέταρτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με ρεκόρ 20-8. Έτσι πήρε την πρόκριση στα πλέι οφ, αντιμετωπίζοντας τον Τρίτωνα στα ημιτελικά της εν λόγω διαδικασίας. Οι Αιτωλοακαρνάνες εν τέλει δεν κατάφεραν να περάσουν στον τελικό ανόδου απέναντι στο Ψυχικό, καθώς αποκλείστηκαν με 3-2 νίκες, ενώ είχαν και το μειονέκτημα έδρας.

Προπονητής : Ηλίας Μούτσιος (παρέμεινε για 2η χρονιά)

Ήρθαν (9) : Γιάννης Μολφέτας  (Απόλλων Πατρών), Jordan Whitfield (Πανεπιστήμιο Campbell), Τζουλιάνο Τόλα (Πανερυθραϊκός), Δημήτρης Νάνος (Κόροιβος Αμαλιάδας), Περικλής Κουρούπακης (Αγρίνιο), Νίκος Χουχούμης (Χανιά), Ηλίας Μανιάς (Παγκράτι), Αντώνης Καραγεωργίου ( Καρδίτσα), Παναγιώτης Ερμείδης (Ελευθερούπολη)

Έμειναν (3) :  Χρήστος Παγούρας, Ιάσωνας Δημητρακόπουλος, Κωνσταντίνος Στράτος

Έφυγαν (12) : Χρήστος Τσαπατώρης, Fahro Alihodzic (Bashkimi, Κόσοβο),  Δημήτρης Χείλαρης (Δόξα Λευκάδας), Στάθης Παπαδιονυσίου (Πανιώνιος), Κώστας Βλάσιος (ΧΑΝΘ), Σταμάτης Καζάνας (ΑΓΕ Χαλκίδας), Γιάννης Σαχπατζίδης (Πανιώνιος), ,Γιώργος Αγγέλου, Μιχάλης Λιάπης (Hρακλής), Δημήτρης Λεγκίκας, Sten Sokk, Γιώργος Γαρέζος

Ρόστερ:

1.Νίκος Χουχούμης … 26χρ., 1,86μ

5.Ιάσων Δημητρακόπουλος … 25χρ., 1,97μ

11.Jordan Whitfield …  24χρ., 1,84μ

12.Τζουλιάνο Τόλα … 19χρ., 2,12μ

13.Παναγιώτης Ερμείδης … 24χρ., 1,92μ

14.Γιάννης Μολφέτας … 30χρ., 1,96μ

15.Περικλής Κουρουπάκης … 20χρ., 2,06μ

16.Κωνσταντίνος Στράτος… 17χρ., 1,90μ

21.Αντώνης Καραγεωργίου … 21χρ., 2,02μ

23.Δημήτρης Νάνος… 20χρ., 1,95μ

8.Χρήστος Παγούρας… 17χρ., 1,90μ

6.Ηλίας Μανιάς … 18χρ., 1,82μ

22.Νίκος Διαμαντόπουλος ... 16χρ., 1,85μ

Η εκτίμηση του Basketblog: Το Μεσολόγγι ξεκινά την χρονιά έχοντας χαμηλά την μπάλα και με πρώτο στόχο την άνετη παραμονή κι ύστερα μία πιθανή είσοδο στα πλέι οφ. Η ομάδα είναι εντελώς καινούργια σε σχέση με πέρυσι και δεδομένα θα χρειαστεί χρόνο μέχρι να δέσει. Οι Αιτωλοακαρνάνες βασίζονται εν πολλοίς στην εμπειρία του Γιάννη Μολφέτα και στην ποιότητα του Whitfield που στα χαρτιά τουλάχιστον φαντάζουν οι πιο καλέςτους μεταγραφές. Από εκεί κι έπειτα σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι ποιοτικοί παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν το σύνολο του Μούτσιου να είναι πολύ ανταγωνιστικό και να κάνει τις απαραίτητες νίκες για να αποφύγει αρχικά τις περιπέτειες και μετά να στοχεύσει ψηλότερα.

Πιθανές θέσεις: 6-10

Επιμέλεια | Σταυρος Κιούσης

Πηγή | basketblog.gr

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr