Ολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινο μετάλλιο για Φίτσιου και Κοντού (vid)

 

Επιτυχιών συνέχεια για τα ελληνικά κουπιά με τις Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού να κατακτούν το χάλκινιο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού συνέχισαν τη συλλογή μεταλλίων για την ελληνική κωπηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Με μια συγκλονιστική προσπάθεια στα τελευταία 500μ. της κούρσας το ελληνικό πλήρωμα μπήκε στη μάχη διεκδίκησης μεταλλίου, πλησίασε και το ασημένιο και τελικά με χρόνο 6:49.28 έφθασε στο χάλκινο μετάλλιο, χαρίζοντας στην ελληνική κωπηλασία το 6ο συνολικά μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η 29χρονη Ζωή Φίτσιου και η 19χρονη Μιλένα Κοντού επανέλαβαν την επιτυχία της Αλεξάνδρας Τσιάβου και της Χριστίνας Γιαζιτζίδου, όταν είχαν βρεθεί στο τρίτο σκαλί στην ίδια κατηγορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο το 2012.

Σε μια σημαντική στιγμή για την κατηγορία των διπλών ελαφρών, καθώς στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λος Αντζελες θα αντικατασταθούν με την παράκτια κωπηλασία, η Ελλάδα έγραψε τη δική της ιστορία με τα χάλκινα μετάλλια σε άνδρες και γυναίκες. Πρώτα με τους Πέτρο Γκαϊδατζή, Αντώνη Παπακωνσταντίνου και στη συνέχεια με τα υπέροχα κορίτσια.

Οι Φίτσιου και Κοντού μπήκαν με τον 2ο καλύτερο χρόνο των προκριματικών και ήταν στα πληρώματα που θα κωπηλατούσαν για μετάλλιο.
Το ελληνικό πλήρωμα πέρασε στην 3η θέση μετά τα 500μ. (1:42.99), στην 4η θέση στα 1.000μ. με 3:26.99.

Μετά άρχισε η καταδίωξη της βάρκας της Νέας Ζηλανδίας (3η με 3:25.94 στα 1000μ.) την οποία προσπέρασαν μετά τα 1.500μ., για να εξασφαλίσουν το χάλκινο μετάλλιο.

Η κατάταξη του τελικού

1.Έμιλι Κρεγκ/Ίμοτζεν Γρκαντ (Μ. Βρετανία) 6:47.06

2.Τζιανίνα φαν Χρόνινγκεν/Ιονέλα Κόζμιουκ (Ρουμανία) 6:48.78

3.Ζωή Φίτσιου/Μιλένα Κοντού (Ελλάδα) 6:49.28

4.Σάνον Κοξ/Τζάκι Κιντλ (Νέα Ζηλανδία) 6:51.65

5.Αϊόφε Κάσεϊ/Μάργκαρετ Κρέμεν (Ιρλανδία) 6:45.57

6.Μόλι Ρέκφορντ/Μισέλ Σέκσερ (ΗΠΑ) 6:55.60

Πηγή: gazzetta.gr

           

           

 

Τελευταια νεα

 

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr