Παρίσι 2024: Tα αποτελέσματα του Σαββάτου 3 Αυγούστου

Ο Εμμανουήλ Καραλής προκρίθηκε με ευκολία στον τελικό του άλματος επί κοντώ. Ο Έλληνας πρωταθλητής πέρασε με άνεση τα 5,75 μέτρα και επικεντρώνεται τώρα του στον τελικό αγώνα της Δευτέρας (5/8, 20:00), όπου θα διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο.

Ο Καραλής επέλεξε να αγνοήσει το αρχικό ύψος των 5,40 μέτρων και άρχισε τις προσπάθειές του από τα 5,60 μέτρα, τα οποία πέρασε με εντυπωσιακό τρόπο, ψηλά πάνω από τον πήχη. Το ίδιο συνέβη και στα 5,70 μέτρα, αλλά ο αγώνας συνεχίστηκε, καθώς 13 αθλητές κατάφεραν να περάσουν το ύψος.

Ο Ντούσκος 6ος στην κωπηλασία

Την 6η θέση κατέλαβε ο Στέφανος Ντούσκος στον τελικό του σκιφ, στην κωπηλασία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με επίδοση 7:02.05.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο, αν και βρέθηκε στην 3η θέση στα 1.000 μέτρα, είδε τον Νεοζηλανδό Τόμας Μάκιντος να τον προσπερνά στα 1.500μ, αλλά από 4ος εν τέλει πέρασε 6ος και τελευταίος τη γραμμή του τερματισμού.

Ηττα για την Εθνική πόλο

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών ηττήθηκε για πρώτη φορά στον Α΄ όμιλο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, χάνοντας στις λεπτομέρειες με 14-13 από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Κροατία.

Με τρεις νίκες στα παιχνίδια που προηγήθηκαν, η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στα προημιτελικά και στον τελευταίο αγώνα της στον όμιλο, απέναντι στην Ιταλία (Δευτέρα 5/8, 16:10), θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη βαθμολογία για να έχει πιο βατό αντίπαλο στον προημιτελικό.

Δεν συνεχίζουν Μάρκος και Δράκου

Κοντά στο ατομικό ρεκόρ του κολύμπησε ο Δημήτρης Μάρκος στα προκριματικά των 1.500μ. ελεύθερο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες “Παρίσι 2024”, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να περάσει στον απογευματινό τελικό.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε την πρώτη θέση στην 1η σειρά του αγωνίσματος με 15:11.19 (έχει 15:07.61) και ολοκλήρωσε την παρουσία του στη διοργάνωση με τη 19η θέση της συνολικής κατάταξης.

Η Νόρα Δράκου αγωνίστηκε στα προκριματικά των 50 μ. ελεύθερο στην 10η και τελευταία σειρά και με το 24.80 κατέλαβε την 17η θέση, οκτώ εκατοστά του δευτερολέπτου τελικά πίσω από τη Βρετανή Αννα Χόπκιν και την Ολλανδή Βάλερι Φαν Ρουν, που ήταν οι τελευταίες που προκρίθηκαν με επίδοση 24.72. Έτσι, η αθλήτρια της χώρας μας μένει εκτός ημιτελικών.

Αποκλεισμοί στην σκοποβολή

Έναν μόνο στόχο χρειαζόταν ο Μάκης Μίτας για να διεκδικήσει την είσοδό του στον τελικό και από εκεί τη διάκριση. Έναν μόνο από τους τέσσερις που αστόχησε στη διάρκεια του αγώνα.

Με σκορ 121/125 ο Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε την τέταρτη καλύτερη επίδοση στον αγώνα, η οποία όμως δεν στάθηκε αρκετή για πρόκριση στον τελικό. Στον τελικό προκρίνονται οι έξι πρώτοι και τις θέσεις διεκδικούσαν εννέα. Για έναν δίσκο ο Μάκης στερήθηκε την ευκαιρία να αγωνισθεί για μια θέση στον τελικό του αγωνίσματος μέσω της διαδικασίας εξάλειψης της ισοπαλίας.

Τερμάτισε τελικά στην ενδέκατη θέση της κατάταξης, ενώ ο συναθλητής του Χαράλαμπος Χαλκιαδάκης (118/125) τερμάτισε δέκατος ένατος (19).

Σε τροχιά τελικού η Κατζουράκη

Σήμερα 3/8 η Εμμανουέλα Κατζουράκη ολοκλήρωσε την πρώτη μέρα του Σκητ Γυναικών. Η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια είναι μεταξύ των κορυφαίων, έχοντας την τρίτη καλύτερη επίδοση (72/75), καταλαμβάνει την πέμπτη θέση της κατάταξης.

Στην 13η θέση τα αδέρφια Σπανάκη

Με την 17η θέση στην 4η ιστιοδρομία ολοκλήρωσαν τα αδέλφια Αριάδνη και Οδυσσέας Σπανάκης τις σημερινές προσπάθειές τους στη μεικτή κατηγορία 470 της ιστιοπλοΐας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό, το ελληνικό πλήρωμα υποχώρησε στην 13η θέση της γενικής κατάταξης με 30 βαθμούς ποινής.

           

           

 

Τελευταια νεα

 

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr