Ο Λευτέρης Πετρούνιας πρόσθεσε το τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο στην τεράστια καριέρα του

Με μια εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό των κρίκων του Ολυμπιακού τουρνουά του Παρισιού, ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 15,100 βαθμούς.

Ο Πετρούνιας έγινε ο πρώτος Έλληνας γυμναστής με τρία Ολυμπιακά μετάλλια και κατέχει πλέον την κορυφή στον πίνακα μεταλλίων του αγωνίσματος, παγκοσμίως. Είχε προηγηθεί το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 και το χάλκινο στο Τόκιο το 2021.

Οι Κινέζοι Γιανγκ Λιου και Γινγκουάν Ζου κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις με 15,300 και 15,233 βαθμούς αντίστοιχα.

Σε έναν αγώνα με έντονο ανταγωνισμό, ο 33χρονος Πετρούνιας εκτέλεσε ένα άρτιο πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 6,300 και απέσπασε επίδοση 8,800 για την εκτέλεση, την υψηλότερη σε επίσημο αγώνα εντός του 2024.

Tα συγχαρητήρια της Σιμόν Μπάιλς στον Λευτέρη Πετρούνια

Η κορυφαία γυμνάστρια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, η Αμερικανίδα Σιμόν Μπάιλς είδε τον Λευτέρη Πετρούνια αμέσως μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους κρίκους τον χαιρέτησε και του έδωσε θερμά συγχαρητήρια.

Αμέσως μετά ο Ελληνας Ολυμπιονίκης της ζήτησε και έβγαλαν μία φωτογραφία μαζί για να θυμούνται αυτή τη συνάντηση.

Η 27χρονο Σιμόν Μπάιλς έχει κατακτήσει τρία χρυσά στο Παρίσι και συνολικά 10 Ολυμπιακά μετάλλια από το Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 και μετά εκ των οποίων τα επτά χρυσά!

Η αποθέωση του Λευτέρη Πετρούνια στο Ολυμπιακό Χωριό

Την αποθέωση γνώρισε ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Ολυμπιακό Χωριό κατά την επιστροφή του, μετά από την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Τον υποδέχθηκαν όλοι οι παίκτες της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών οι οποίοι τον σήκωσαν και ψηλά, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα του.

Μαζί τους ήταν ο Αρχηγός Αποστολής Πέτρος Συναδινός, ο Υπαρχηγός Ιάκωβος Φιλιππούσης, ο Ολυμπιακός Ακόλουθος Μιχάλης Φυσεντζίδης και το μέλος της ΕΟΕ Νίκος Ξυλούρης.

Τον Λευτέρη συνόδευαν ο προπονητής του Δημήτρης Ράφτης και ο γιατρός Οδυσσέας Παξινός. Ολοι του έδιναν συγχαρητήρια και ήθελα να φωτογραφηθούν μαζί του.

Δείτε εδώ το βίντεο της υποδοχής

           

           

 

Τελευταια νεα

 

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr