Το Μουσείο Άλατος στην Πολωνία

 

 ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΧΗ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΛΑΤΙΟΥ

Μεγάλη τιμή για το Μεσολόγγι και το Μουσείο Άλατος   η συμμετοχή του την προηγούμενη εβδομάδα στο διεθνές project “Historic Salt – making sites in Europe” (Ιστορικές πόλεις που παράγουν αλάτι στην Ευρώπη) που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Λοτζ της Πολωνίας υπό την αιγίδα του εκεί Υπουργείου Πολιτισμού.

Επρόκειτο για έκθεση στην οποία συμμετείχαν είκοσι ιστορικά κέντρα παραγωγής αλατιού από δώδεκα χώρες της Ευρώπης στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 12ου Forum του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις πολιτιστικές διαδρομές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ελλάδα, μετά από σχετική πρόσκληση του Jan Godlowski, διευθυντή του παγκοσμίου φήμης Ορυχείου Άλατος Wielizcka της Κρακοβίας, εκπροσωπήθηκε από το Μουσείο Άλατος.

Για τους ανθρώπους του Μουσείου η χαρά είναι εξαιρετικά μεγάλη αφ΄ενός μεν γιατί η αναγνωρισιμότητα του Μουσείου Άλατος έχει ξεπεράσει τα όρια της Ελλάδος και αφ΄ετέρου γιατί στην πολιτιστική αυτή συνάντηση προτάθηκε εκ μέρους μας η δημιουργία ευρωπαϊκού δικτύου πόλεων – παραγωγών αλατιού και η πρότασή μας, μετά από διαβούλευση, υιοθετήθηκε από τους διοργανωτές οι οποίοι και θα αναλάβουν την υλοποίησή της.  

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr