Διέξοδος: Δημιουργεί «Νέα Μεσολογγιάδα Σχολή»

«ΝΕΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΑΔΑ ΣΧΟΛΗ»

Η «Διέξοδος», επιθυμώντας να συμβάλει στην γνώση του παρελθόντος της Ιερής Πόλης και τη διατήρηση της μνήμης του, δημιουργεί τη «Νέα Μεσολογγιάδα Σχολή».

Στη «Σχολή» θα γίνονται συναντήσεις, σε προκαθορισμένες – κατά κανόνα ανά μήνα – ημερομηνίες, οι οποίες θα περιλαμβάνουν ομιλίες – συζητήσεις συνοδευόμενες από προβολές φωτογραφιών και ταινιών προκειμένου να υπενθυμίζουν στους μεγαλύτερους και να γνωστοποιούν στους νεότερους το τεράστιο πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και ιστορικό παρελθόν της Πόλης.

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει στο ανώγειο του Ιστορικού Μουσείου «Διέξοδος» την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 στις 7.30 το απόγευμα με θέμα τη λιμνοθάλασσα και την καταστροφή της

Θα μιλήσουμε και θα συζητήσουμε για τα παλιά ιβάρια και τους τρόπους ψαρέματος, για τα γυροβολίδια, το τζένιο, τους σκάπουλους και τον ΟΣΕΛΜΑ και η συνάντηση θα ολοκληρωθεί με την προβολή της ταινίας «Η λίμνη των πόθων».

Η «Σχολή» απευθύνεται σε Μεσολογγίτες, σε αυτούς που νοιώθουνε Μεσολογγίτες αλλά και σε οποιονδήποτε άλλον ενδιαφέρεται να πληροφορηθεί για το παρελθόν της Πόλης.

Η είσοδος, όπως πάντα, θα είναι ελεύθερη.

           

           

 

Τελευταια νεα

206566108_354138129613434_5527102628270478928_n.jpg

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr