GP Αυστραλίας – Κατατακτήριες – Εκπληκτική pole για τον Hamilton, εύκολα οι Mercedes!

O Lewis Hamilton πήρε την pole position για τον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς στην Αυστραλία, με την Mercedes να κάνει το 1-2, με πολύ μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους. Στην τρίτη θέση ο Vettel, 7 δέκατα μακριά από τον Βρετανό!

Οι εκπλήξεις δεν έλειψαν από τις πρώτες κατατακτήριες της χρονιάς, με πολλούς οδηγούς να πετυχαίνουν εκπληκτικές επιδόσεις, αλλά και τις μικρές συνολικά διαφορές να προμηνύουν μεγάλες μάχες για τη συνέχεια, ιδιαίτερα στο μέσον του grid.

Q1

Στην πρώτη περίοδο των δοκιμών, ο Charles Leclerc πέτυχε την καλύτερη επίδοση, στα τελευταία στάδια της διαδικασίας, με τους οδηγούς να κάνουν το παν για να αποφύγουν τον αποκλεισμό από τη συνέχεια των κατατακτηρίων. Με τους χρόνους να είναι εξαιρετικά κοντά από την αρχή, όλα κρίθηκαν στα τελευταία λεπτά, με τους Stroll, Gasly, Sainz, Russell και Kubica να αποκλείονται. Οι τρεις πρώτοι μάλιστα βρέθηκαν αρκετά πίσω σε σχέση με τους team-mates τους, ενώ ξεχώρισαν οι επιδόσεις των Toro Rosso και του Norris – ο Kubica είχε κλαταρισμένο ελαστικό στον γρήγορο γύρο του, μετά από επαφή με τον τοίχο στην έξοδο της στροφής 11. Πάντως, χαρακτηριστικό των μικρών διαφορών ήταν ότι μεταξύ του 11ου Verstappen και του Gasly υπήρχε μόλις ένα δέκατο!

Q2

Με 1:21.014, ο Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος του Q2, μπροστά από τον Valtteri Bottas. Στη μάχη της δεκάδας, μέσα βρέθηκαν και οι δύο Haas, o Raikkonen, o Norris και ο Perez, με τον Norris να σκορπά χαμόγελα στην McLaren, παίρνοντας την πρόκριση στο Q3, κάτι που είχε να συμβεί πολύ καιρό! Για λίγο έμειναν εκτός οι δύο Renault, με τον Hulkenberg 8 χιλιοστά ταχύτερο του Ricciardo, ενώ εκτός βρέθηκαν και οι Albon, Giovinazzi και Kvyat.

Q3

Μετά την πρώτη προσπάθεια των οδηγών, ο Valtteri Bottas βρέθηκε στην κορυφή, με 1:20.598, όντας σημαντικά ταχύτερος των Hamilton, Vettel και Leclerc που ακολουθούσαν. Ακόμη πιο πίσω, στην πέμπτη θέση ο Verstappen. Μετά την αλλαγή σε καινούρια ελαστικά, ο Hamilton βελτίωσε τον χρόνο του κατά 112 χιλιοστά σε σχέση με τον Bottas και πήρε την pole, αφήνοντας δεύτερο τον team-mate του. Τρίτος βρέθηκε ο Vettel, πολύ πίσω από τις Mercedes, ενώ ο Verstappen πέρασε τον Leclerc. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Grosjean, Magnussen, Norris, Raikkonen και Perez, με την Haas να είναι «best of the rest».

Πηγή: f1fan.gr

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr