ΑΣ Λέων: Ένα προμελετημένο «έγκλημα»..

Δελτίο Τύπου ΑΣ Λέων

Μόνο «συγχαρητήρια» αξίζουν στους ενορχηστρωτές του μεγαλύτερου αθλητικού εγκλήματος που έλαβε χώρα τις δύο τελευταίες εβδομάδες στην ΕΣΚΑΒΔΕ και την περιοχή μας.

Πρωταγωνιστές οι εξουσιολάγνοι της θεσμικής καρέκλας που «ξερνούν» συμπλέγματα και αθλητικό αμοραλισμό κάθε φορά που κάποιος Σύλλογος προσπαθεί να κάνει την υπέρβαση αλλά δεν έχει «προσκυνήσει» τις τακτικές τους. 

Το «έργο» έχει στηθεί μαεστρικά, σερβίρει η ΕΣΚΑΒΔΕ κερνάει η επιτροπή διαιτησίας. Και ποιος τελικά πίνει δωρεάν; Οι εκλεκτοί μας, εκείνοι που όταν έρθει η ώρα με τακτική καμικάζι υπακούουν τυφλά και υποτακτικά στα υπόγεια συμφέροντα.

Από την άλλη τι λειτουργεί ορθολογικά και δίκαια σ αυτή τη Χώρα για να λειτουργήσει το μπάσκετ ακόμη και σε ερασιτεχνικό επίπεδο;

Αλλά βλέπεις, το αίσθημα της εξουσίας τους προκαλεί καιροσκοπική μέθη. Αυτό τους δίνει την αίσθηση να αισθάνονται ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟ Υπουργοί και να τσακίζουν κάθε τι γόνιμο και δημιουργικό τείνει να «φυτρώσει» στον τόπο και να ακυρώσει τα σχέδιά τους.

Γιατί τόσο «βαριά» αποτύπωση της ωμής πραγματικότητας;

Γιατί πολύ απλά αυτό που συνέβη δεν έχει προηγούμενο.

Σε όλη την Ελλάδα ελέω πανδημίας και προπονητικής απραξίας συμφωνήθηκε το αυτονόητο. Σε μία χαμένη χρονιά και σε μία ακόμη που έρχεται με πλήρη αβεβαιότητα των αθλητικών συνθηκών, ας σταματήσει για φέτος το ταξίδι των ομάδων επικυρώνοντας τη βαθμολογία ως είχε.

Ναι, αλλά αυτό έγινε σε όλη την Ελλάδα, πλην της δικής μας Ενώσεως, την ΕΣΚΑΒΔΕ. Σε μία τραγελαφική συνάντηση η Διοίκησή μας παρευρέθη και παρουσίασε τα εύλογα εκείνα επιχειρήματα που ήταν καταλυτικά για να αποφασισθεί το αυτονόητο. Η επικύρωση της βαθμολογίας.

Λογαριάζαμε όμως δίχως την «Στοά». Η οποία αφού συνεδρίασε «διέταξε» την επικύρωση όχι του βαθμολογικού πίνακα αλλά τη διεξαγωγή αγώνων playoffs  για την αλλοίωση των τελικών αποτελεσμάτων. Γιατί τα εισιτήρια ανόδου είχαν άλλους αποδέκτες. 

Μόνο έτσι θα μπορούσαν να σταματήσουν τη ξέφρενη πορεία του ΛΕΩΝ Μεσολογγίου και την επικύρωση της μεγαλύτερης στιγμής του Συλλόγου, την ιστορική άνοδο σε Εθνική κατηγορία, μετά από 9 χρόνια παρουσίας στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής.

Η ευθύνη βέβαια βαραίνει και εμάς. Γιατί ανεχτήκαμε την τραγωδία που μας ήθελε θυσία και βορρά στις ορέξεις του παρασκηνίου του αθλητισμού.. 

Η ιστορία γράφεται από τους παρόντες ήταν η απόφασή μας. Και δεν θα μπορούσαμε να στερήσουμε από τον ιδρώτα των παικτών μας και την συγκλονιστική πορεία τους το δικαίωμα να «πολεμήσουν». Λαβωμένοι αφού πάντα την κρίσιμη ώρα παρουσιάζονται εκ των έσω σύγχρονοι εφιάλτες, αφορά την ομάδα αυτό, οι τραυματισμένοι και εξουθενωμένοι Λέοντες από την τετράμηνη απραξία πάλεψαν για τη μεγάλη ανατροπή. Και αν στον πρώτο αγώνα φάνηκε η λογική ανετοιμότητα απέναντι σε μια ομάδα που προπονούταν κανονικά αφού γνώριζε!, στο δεύτερο αγώνα, οι Λέοντες μετά την συγκλονιστική παρουσία τους μόνο ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ αξίζουν. Γιατί για τους αυτόπτες μάρτυρες ο ΛΕΩΝ είναι ο ηθικός νικητής και πρωταθλητής της φετινής σεζόν.

Ντροπή σε όλους όσους έστησαν αυτό το προμελετημένο έγκλημα.

Ντροπή σε εκείνους που χασκογελούσαν στη γραμματεία και έδιναν εντολές για τη «θυσία».

Ντροπή και στους γκρι, που προσβλήθηκαν γιατί δέχτηκαν λεκτική επίθεση. 

Ήταν το μόνο παράταιρο της πλέον ηθικής και κόσμιας αθλητικής παρουσίας των ανθρώπων του ΛΕΩΝ όλα αυτά τα χρόνια.

Αλλά λυγίζεις. Γιατί οι σφυγμοί χτυπάνε κόκκινο. Γιατί έχεις ματώσει όλη τη χρονιά και θέλεις να σε σεβαστούν.

Αλλά τελικά είσαι πολύ μικρός για να πιστεύεις ότι όλο αυτό το σύστημα που βρίσκεται πίσω από το Μπασκετ εκπροσωπεί το αθλητικό ιδεώδες και υπηρετεί την ευγενή άμιλλα. 

Αυτά διαδάσκονται στα βιβλία. Για να μην αισθανόμαστε τύψεις.

Στην πράξη κρατικοδίαιτα ανθρωπάκια κερνάνε και πίνουν ασελγώντας στον τίμιο ιδρώτα Διοικούντων και Αθλητών.

Μπράβο, τα καταφέρατε..

ΥΓ. Όταν θα εισηγείστε την παραδειγματική τιμωρία μας να μην ξεχάσετε να κοιταχτείτε στον καθρέπτη. Εκείνος δεν λέει ποτέ ψέματα.

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr