Ο Παντελής δεν είναι πια μαζί μας … Αντίο φιλέ …

Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ … ΑΝΤΙΟ ΦΙΛΕ … 

Έφυγε χθες από κοντά μας ο φίλος και παλιός παίκτης μπάσκετ του Χ. Τρικούπη, Παντελής Γαλατσίδας, που το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε νοσοκομείο.

Ο Παντελής δεν ήταν απλώς ένας παλιός άσος της ομάδας, αλλά υπήρξε ένας από τους βασικότερους θεμέλιους λίθους της ουσιαστικής δημιουργίας της ομάδας μπάσκετ του Χ. Τρικούπη, στην αρχή της δεκαετίας του ΄80 και φυσικά ήταν αναντικατάστατος στη βασική πεντάδα της ομάδας, κατά την πρώτη της παρουσία στο νεοσύστατο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΒΔΕ, την περίοδο 1981-82.

Ο Παντελής μεγάλωσε στην Αθήνα, αγάπησε το μπάσκετ από μικρός και αγωνίστηκε για χρόνια στην Δάφνη Αθηνών, που είχε έδρα στον Κολωνό, έχοντας για λίγο συμπαίκτη τον γνωστό δημοσιογράφο Φίλιππο Συρίγο. Επιστρέφοντας στο Μεσολόγγι ηγήθηκε της προσπάθειας αναγέννησης του μπάσκετ στη πόλη μας, την εποχή των ανοικτών τσιμεντένιων γηπέδων.

Έχοντας αρκετή εμπειρία ήδη και γνωρίζοντας καλά τα μυστικά του αθλήματος, βοήθησε πολύ τα νέα παιδιά που στελέχωσαν τον Χ. Τρικούπη και στις προπονήσεις και στον αγωνιστικό χώρο. Άλλωστε τον πρώτο καιρό έπαιρνε και θέση προπονητού, σ΄ αυτή την πρώιμη ομάδα μπάσκετ του συλλόγου. Ο Παντελής, κοντός και γρήγορος, αγωνιζόταν ως πλεϊμέικερ και υπήρξε ένας τεχνίτης και πολύ έξυπνος παίκτης με ωραία τρίπλα και φαντεζί ενέργειες στο παιγνίδι. Του άρεσε να σκοράρει κυρίως με μπασίματα και να τελειώνει τις φάσεις με ένα σπάνιο ιδιαίτερο λέι απ, βάζοντας απίστευτα φάλτσα στην μπάλα.

Τυχεροί όσοι ζήσαμε εκείνη την εποχή και σε βλέπαμε να αγωνίζεσαι στο γήπεδο.

Παντελή θα μας λείψεις.

Θα μας λείψουν οι μπασκετικές συζητήσεις, η ωραία παρέα σου και τα φοβερά φάλτσα της μπάλας, που πλέον έγιναν αγγελικά …

Η τελετή της κηδείας του εκλιπόντος θα γίνει σήμερα το μεσημέρι στις 3.30, στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.

Καλό ταξίδι φίλε...

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr