
Το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαρτίου, στον όμορφο Πόρο, η ομάδα Κάνοε–Καγιάκ του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου επιβεβαίωσε για ακόμη μία χρονιά τη δυναμική της, κατακτώντας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μεγάλων Αποστάσεων στην κατηγορία Ανάπτυξης για το 2026.
Η επιτυχία αυτή αποτελεί υπεράσπιση του περσινού τίτλου, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή πορεία του συλλόγου στην κορυφή των αναπτυξιακών κατηγοριών.
Παράλληλα, η μεγάλη αγωνιστική ομάδα του ΝΟ Μεσολογγίου κατέκτησε τα περισσότερα μετάλλια συνολικά, ωστόσο λόγω του συστήματος ποσόστωσης κατέλαβε την 4η θέση στο 11ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μεγάλων Αποστάσεων.
1st Paddle Challenge – Poros 2026
Η διοργάνωση «1st Paddle Challenge – Poros 2026» σηματοδότησε με εντυπωσιακό τρόπο μια νέα εποχή για τα αθλήματα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κάνοε–Καγιάκ, Όρθιας Σανιδοκωπηλασίας και Κυματολίσθησης με Σανίδα (Ε.Ο.Κ.-Κ.).
Περισσότεροι από 400 αθλητές και αθλήτριες από 35 συλλόγους από όλη τη χώρα συμμετείχαν στους αγώνες, ενώ πλήθος φίλων του ναυταθλητισμού και επισκεπτών έδωσε το παρών, μετατρέποντας τη διοργάνωση σε μια μεγάλη γιορτή των αθλημάτων της θάλασσας.
Η διοργάνωση αποτέλεσε πρωτοβουλία της Ε.Ο.Κ.-Κ. και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Όμιλο Ναυτικών Αθλημάτων Τροιζηνίας (Ο.Ν.Α.Τ.), με τη στήριξη του Δήμου Πόρου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πόρου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.
Χορηγοί επικοινωνίας ήταν η ΕΡΤ και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ.
Το αγωνιστικό πρόγραμμα
Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλάμβανε κορυφαίους αγώνες εθνικού επιπέδου:
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα SUP Sprint
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κάνοε–Καγιάκ Μεγάλων Αποστάσεων
Πανελλήνια Συνάντηση Ανάπτυξης Κάνοε–Καγιάκ
Πανελλήνιο Κύπελλο SUP (Τεχνικός Αγώνας)
Πανελλήνιο Κύπελλο SUP Μεγάλων Αποστάσεων
Αγώνες OPEN Dragon Boat
Διασυλλογικός αγώνας Κάνοε–Καγιάκ Σπριντ Ο.Ν.Α.Τ.
OPEN αγώνες Kayak και SUP
Συμμετοχή και διακρίσεις του ΝΟ Μεσολογγίου
Ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου συμμετείχε με 21 αθλητές, οι οποίοι κατέκτησαν συνολικά:
4 Χρυσά Πανελλήνια Μετάλλια
3 Χάλκινα Πανελλήνια Μετάλλια
Οι υπόλοιποι αθλητές της ομάδας πέτυχαν πολύ υψηλές κατατάξεις, επιβεβαιώνοντας το υψηλό επίπεδο της ομάδας.
Μετάλλια – Πρωτάθλημα Ανάπτυξης Μεγάλων Αποστάσεων 2026
Κ1 Προαγωνιστική Αγοριών
1η θέση — Χρύσανθος Βασίλειος
Κ1 Προαγωνιστική Κοριτσιών
3η θέση — Μαυρομάτη Αλεξάνδρα
Κ1 Κορασίδων Αρχαρίων
3η θέση — Δημητρίου Αγγελική – Μαγδαληνή
Κ1 Παγκορασίδων
1η θέση — Ντέκα Χρυσούλα
Μετάλλια – 11ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μεγάλων Αποστάσεων
Κ1 Κορασίδων
3η θέση — Καραπάνου Δήμητρα
Κ1 Εφήβων
1η θέση — Καλαβρουζιώτης Ιωάννης
Κ1 Νεανίδων
1η θέση — Ντέκα Ειρήνη
Συμμετοχή στην Εθνική Ομάδα
Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η εξέλιξη ότι δύο αθλητές του ΝΟ Μεσολογγίου επιλέχθηκαν ήδη για την Εθνική Ομάδα Kayak Flatwater, εκπροσωπώντας τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες το 2026.
Καλαβρουζιώτης Ιωάννης
Επιλέχθηκε 1ος στην κατηγορία Εφήβων, με τον δεύτερο καλύτερο χρόνο όλων των κατηγοριών.
Ντέκα Ειρήνη
Επιλέχθηκε 1η στην κατηγορία Νεανίδων, με τον καλύτερο χρόνο όλων των κατηγοριών.
Εξαιρετικές επιδόσεις σημείωσαν επίσης στις προκρίσεις οι αθλητές μας Καραπάνου Δήμητρα και Χελιδονιώτης Ξενοφώντας.
Μια ομάδα που χτίζει το μέλλον
Η μεθοδική δουλειά του προπονητή, η αφοσίωση των αθλητών, η στήριξη των οικογενειών και η μοναδική λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για να αναπτύσσονται νέοι αθλητές και να θέτουν υψηλούς στόχους.
Συγχαρητήρια σε όλους!
Υπάρχει και αυτό το Μεσολόγγι.




















