Επιστροφή Βασιλείου στο πάγκο της Επισκοπής

Επιστροφή του Αγρινιώτη τεχνικού στο Ρέθυμνο για 3η φορά και μετά από 5 χρόνια απουσίας.

Ένας παλιός γνώριμος επιστρέφει στην Επισκοπή, αναλαμβάνοντας τις τύχες της ομάδας μετά από την λύση της συνεργασίας με τον Σπύρο Σπυριδάκη την περασμένη Παρασκευή. Ο Χρήστος Βασιλείου είναι από χθες και επίσημα ο νέος τεχνικός της Επισκοπής, στον πάγκο της οποίας επιστρέφει για 3η φορά στην προπονητική του καριέρα. Η αρχή είχε γίνει το 2004 όταν η Επισκοπή είχε ανοίξει τότε, την πόρτα της, επιστροφής του Βασιλείου στην Κρήτη το 2004, μετά από την ποδοσφαιρική του θητεία σε ΟΦΗ και ΕΑΡ. Στην πρώτη του θητεία δούλεψε για 2,5 χρόνια στην Επισκοπή ως τον Δεκέμβρη του 2006, για να επιστρέψει και πάλι στον πάγκο της ομάδας τη σεζόν 2010-2011. Μετά από 5 χρόνια επιστρέφει ξανά να δουλέψει σε μία από τις αγαπημένες του ομάδες.

Στο πλευρό του Βασιλείου θα είναι ο Γιώργος Μανωλακάκη, ως βοηθός προπονητή, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΑΟ Επισκοπής. «Ο ΑΟ Επισκοπής ανακοινώνει την πρόσληψη του προπονητή, Χρήστου Βασιλείου. Ο πολύπειρος τεχνικός από το Αγρίνιο, βρέθηκε σήμερα στα γραφεία της ομάδας μας κι αφού συνομίλησε με τον πρόεδρο, Μιχάλη Νικολιδάκη, οι δυο τους, ήρθαν σε απόλυτη συμφωνία για τα της τεχνικής ηγεσίας. Δίπλα στον Χρήστο Βασιλείου θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πόστο του βοηθού προπονητή, ο Γιώργος Μανωλακάκης».

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ… ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Η αρνητική εξέλιξη που είχε η κουβέντα Επισκοπής και Σπύρου Σπυριδάκη το απόγευμα της Παρασκευής, ουσιαστικά αποτέλεσε την απαρχή για την μεγάλη επιστροφή του Χρήστου Βασιλείου. Δεν είναι κρυφό πως ο Αγρινιώτης τεχνικός έχει ισχυρούς δεσμούς με το χωριό της Επισκοπής και κατοίκους της περιοχής (έχει και το δέσιμο συντεκνιάς από τις προηγούμενες θητείες του στην ομάδα) και οι επαφές του είναι πολύ συχνές. Μετά από την αρνητική εξέλιξη στην ανανέωση της συνεργασίας με τον Σπυριδάκη, ο πρόεδρος της Επισκοπής Μιχάλης Νικολιδάκης σήκωσε το τηλέφωνο και επικοινώνησε με τον Χρήστο Βασιλείου. Ο τελευταίος απάντησε άμεσα θετικά στο κάλεσμα του Νικολιδάκη και μόλις την Κυριακή το πρωί ήταν στο Ρέθυμνο. Οι δύο τους συζήτησαν και δεν χρειάστηκε παρά λίγος χρόνος για να τα βρουν και να δώσουν τα χέρια… για 2η φορά μεταξύ τους και να ξεκινήσει άτυπα η 3η θητεία του Βασιλείου στην Επισκοπή.

ΤΟ WHO IS WHO ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Ο Χρήστος Βασιλείου γεννήθηκε το 1961 στο Αγρίνιο και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τον Παναιτωλικό σε μικρή ηλικία, ενώ το καλοκαίρι του 1983 μετεγγράφηκε στον Παναθηναϊκό. Ο Βασιλείου αγωνίστηκε 2 σεζόν στο «τριφύλλι» (κατέκτησε το ντάμπλ το 1984), μετακομίζοντας το 1985 στον ΟΦΗ, όπου αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας το 1987. Επέστρεψε στον Παναθηναϊκό για ένα εξάμηνο, για να ακολουθήσει ο Απόλλων Αθηνών και ο Ολυμπιακός Βόλου. Συνολικά έλαβε μέρος σε 110 παιχνίδια της Α’ Εθνικής, ενώ ακόμη έπαιξε στη Β΄ και τη Δ’ Εθνική, με την ΕΑΡ και τη Ζάκυνθο, αντίστοιχα. Είναι μια φορά διεθνής και συγκεκριμένα στη φιλική αναμέτρηση Ισπανία-Ελλάδα (3-1), που έγινε στις 24 Σεπτεμβρίου του 1986 στο Χιχόν. Σαν προπονητής, έχει εργασθεί στις ομάδες Παναιτωλικός, Φωκικός, Ζάκυνθο, ΠΑΣ Πρέβεζα, Βόνιτσα, Ήφαιστο Αγρινίου, ΑΕ Μεσολογγίου, Όμηρο Νεοχωρίου, ενώ το τελευταίο διάστημα δούλεψε στο Αγγυλόκαστρο (Α’ τοπικό Αγρινίου) και στη Φλόγα Παλιομάγγινας (Α’ τοπικό Αγρίνιο). Η μεγαλύτερή του επιτυχία σημειώθηκε το 2008-09, όταν ανέβασε τον Πλατανιά Χανίων στη Γ΄ Εθνική. Στην Επισκοπή έρχεται για τρίτη φορά στην καριέρα του, αφού η αρχή έγινε το καλοκαίρι του 2004 όπου έμεινε για δυόμισι χρόνια. Ακολούθησε η 2η θητεία του τη σεζόν 2010-2011 και από χθες ξεκινάει η 3η θητεία του στην Ρεθυμνιώτικη ομάδα.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: ΕΠΙΣΚΟΠΗ… ΩΣ ΤΗΝ Α’ ΕΘΝΙΚΗ!

Με στόχο να βοηθήσει την Επισκοπή να επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες, εκεί που ανήκει επέστρεψε σε ένα αγαπημένο του προορισμό ο Χρήστος Βασιλείου. Ο Αγρινιώτης τεχνικός κάνοντας τις πρώτες δηλώσεις του μετά από την συμφωνία του με την Επισκοπή, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον πρόεδρο της Μιχάλη Νικολιδάκη, αλλά και την ξεχωριστή οργάνωση της ομάδας. «Κατ’ αρχή, έχω μονάχα καλές αναμνήσεις από την Επισκοπή. Η ομάδα πήγε πολύ ψηλά τα τελευταία χρόνια και πιστεύω πως εκεί πρέπει να ανήκει.
Η Επισκοπή πρέπει να φύγει απ’ αυτή την κατηγορία. Γι’ αυτό το λόγο ήρθα και εγώ. Κι όταν λέω να φύγει απ’ αυτή την κατηγορία δεν αναφέρομαι στην Γ’ Εθνική. Η Επισκοπή έχει εξαιρετική οργάνωση και μπορεί να φτάσει ως και την Α’ Εθνική.
Είναι ένα σωματείο που έχει τα πάντα και εγώ προσωπικά, δεν έχω ξανασυναντήσει έναν πρόεδρο όπως είναι ο κ. Νικολιδάκης που να αγαπάει τόσο πολύ την ομάδα του».
Ερωτηθείς για το πότε θα ξεκινήσει η προετοιμασία, ο κ. Βασιλείου αποκρίθηκε…: «Περί τα τέλη του Ιουλίου. Εγώ από την πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση και πιο πολύ τον πρόεδρο γιατί με επέλεξε. Το έργο του κάθε προπονητή είναι δύσκολο. Σίγουρα κανείς δεν είναι μάγος αλλά έχουμε μεγάλα όνειρα γι’ αυτό που θέλουμε να δημιουργήσουμε καθώς η Επισκοπή όπου και να παίζει, θα πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΡΑΣ

Πηγή: www.goodnet.gr

 

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr