Σκόρπισε την Σλοβενία και τώρα τελικός για την Εθνική!

 

Μία Εθνική «όνειρο», κατατρόπωσε την παρέα του Λούκα Ντόντσιτς και έκλεισε την θέση της στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά στο ΣΕΦ! Η Ελλάδα κέρδισε με 96-68 τη Σλοβενία (06/07) και πλέον, είναι μόλις ένα βήμα μακριά από τα «φώτα» του Παρισιού και τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Ούτε που αγχώθηκε, ούτε που κοίταξε πίσω! Η Ελλάδα πάτησε στο παρκέ του ΣΕΦ αποφασισμένη να… ξεμπερδεύει από νωρίς με τους Σλοβένους και το κατάφερε!

«Καθαρίζοντας» ουσιαστικά από πολύ νωρίς, η Εθνικής μας ομάδα επικράτησε με 96-68 (06/07) και πέρασε στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά, όπου θα διεκδικήσει μία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, κόντρα σε Κροατία ή Δομινικανή Δημοκρατία (07/07, 21:00).

Κορυφαίος για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ήταν ο Τόμας Γουόκαπ, με 19 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ γεμάτη εμφάνιση πραγματοποίησε και πάλι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με 13 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Σε σπουδαίο βράδυ βρέθηκε και ο Βασίλης Τολιόπουλος, που σταμάτησε στους 17 πόντους!

Για τους Σλοβένους ο Λούκα Ντόντσιτς κατέθεσε και την… ψυχή του στο παρκέ, αλλά ακόμα και αυτό, δεν αρκούσε, όντας απελπιστικά μόνος. Το κοντέρ του σταμάτησε στους 21 πόντους, μαζί με 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Με μία εκκίνηση από άλλον…πλανήτη, η Ελλάδα έδειξε από το πρώτο κιόλας λεπτό τις διαθέσεις της, απέναντι στους Σλοβένους! Έπειτα από τρία λεπτά παιχνιδιού, είχε ήδη «τρέξει» ένα σερί 13-0, «σοκάροντας» απόλυτα τους αντιπάλους της!

Μπορεί ο Ντόντσιτς σε εκείνο το σημείο να πέτυχε το πρώτο καλάθι για το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, όμως στο παρκέ, δεν άλλαξε τίποτα. Η Εθνική μας ομάδα ήταν ασταμάτητη και με ένα τρίποντο από το… σπίτι του, ο Τολιόπουλος έβαλε την «υπογραφή» του στο φινάλε της πρώτης περιόδου, για να εκτοξεύσει τη διαφορά στο +18 (32-14)!

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να ηγείται επιθετικά, η «Επίσημη Αγαπημένη» κατάφερε να φτάσει ακόμα και σε απόσταση 23 πόντων (42-19), στο 14ο λεπτό της αναμέτρησης, έπειτα από εύστοχη βολή του «Τόλιο». Από εκεί και πέρα όμως, η Σλοβενία βρήκε ρυθμό και κατάφερε να μειώσει.

Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, ο «Luka Magic» βρήκε στόχο πίσω από τη γραμμή των 6.75μ., για να γράψει το 47-33, με το οποίο οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος, η Ελλάδα είπε να «παίξει» σε… επανάληψη, όσα πραγματοποίησε στο παρκέ στο πρώτο ημίχρονο. Με ένα γρήγορο 6-0, έφτασε και πάλι στο +20, δείχνοντας πως είχε το ματς στον απόλυτο έλεγχό της.

Ό,τι και να έκανε ο Ντόντσιτς έμοιαζε και ήταν, ουσιαστικά, απελπιστικά μόνος. Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη παρέμεναν σταθερά μπροστά σε διψήφια επίπεδα και μπήκαν στο τελευταίο μέρος με το σκορ υπέρ τους στο 66-50.

Εκεί, την «σκυτάλη» πήρε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, με δύο διαδοχικά τρίποντα, για το 72-53, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε… καταιγίδα! Ο Τολιόπουλος τον μιμήθηκε, ο ίδιος έβαλε ακόμα ένα και με το 82-53, στα 7’22’’ για το φινάλε, τα πάντα είχαν κριθεί. Η Ελλάδα νίκησε τελικά με 96-68 και πήρε με τον τρόπο αυτό, το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό!

Τα δεκάλεπτα: 32-14, 47-33, 66-50, 96-68

Ελλάδα (Σπανούλης): Γουόκαπ 19 (3), Λαρεντζακης 9 (3), Μωραϊτης, Τολιόπουλος 17 (4), Καλάθης 9 (11 α.), Καλαϊτζάκης 5 (1), Παπαγιάννης 6 (10ρ.), Χαραλαμπόπουλος 2, Παπανικολάου 5 (1), Αντετοκούνμπο Γ. 13, Μήτογλου 11 (2)

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Πηγη: www.bnsports.gr

           

           

 

Τελευταια νεα

 

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr