Κοίταξε στα ματιά τον Παναθηναϊκό το Μεσολόγγι Baxi

Την ήττα με σκορ 66-73 γνώρισε η ομάδα του Μεσολόγγι Baxi από τον Παναθηναϊκό στα πλαίσια της 8ης αγωνιστική της Basket League, με την ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου πάρα τις δυο σημαντικές απουσίες των Γκριν και Σαχπατζίδη να βάζει δύσκολα στους πρωταθλητές Ελλάδος.

Με αρχηγική εμφάνιση από τον Ιωάννη Παπαπέτρου (19 πόντοι,3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα) ο Παναθηναϊκός, που έπαιξε χωρίς τέσσερις βασικούς του παίκτες, έκαμψε τη σθεναρή αντίσταση του νεοφώτιστου Μεσολογγίου, επικρατώντας με 73-66 στο ΔΑΚ Αγρινίου. 

Η ομάδα του Γιώργου Βόβορα παραμένει αήττητη εντός συνόρων (6-0) και κοιτάζει πλέον την προσεχή αναμέτρηση με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (22/12, 21:15) για την 16η αγωνιστική της Euroleague

Αντίθετα, η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου που ξεκίνησε τη σεζόν με 3 συνεχόμενες νίκες, έχει πλεόν 5 αρνητικά αποτελέσματα στη σειρά, αλλά δείχνει συνεχώς θετικά δείγματα που προμηνύουν ότι θα ανακάμψει. 

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλά και προηγήθηκαν με double score (10-5) μετά από 4 αγωνιστικά λεπτά. Ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβάζει στροφές με το σκορ μετά το πρώτο δεκάλεπτο να διαμορφώνεται σε 12-19, ενώ η διαφορά θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη αν οι «πράσινοι» ήταν πιο εύστοχοι έξω από 6.75μ (1/7 τρίποντα). 

Mε δύο απανωτά τρίποντα δια χειρός Ιωάννη Παπαπέτρου, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν την «ψαλίδα» στους 14 πόντους (30-16, στο 15′). Ακολούθησε ένα επιμέρους 12-7 από την ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου με ηγέτη τον Τζαμάρ Φέργκιουσον, που είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να πέσει σε μονοψήφια επίπεδα στο ημίχρονο (37-28). 

Σχετική ισορροπία μεταξύ των δύο ομάδων μετά την ανάπαυλα, με το Μεσολόγγι να μένει κοντά στο σκορ, αλλά να μην μπορεί να πλησιάσει περισσότερο από τους 7 πόντους. Ένα λεπτό πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, ο Λευτέρης Μποχωρίδης χρεώθηκε με τεχνική ποινή, ο Γιάννης Χατζηνικόλας ευστόχησε στη βολή και ο Κέβιν Λάνγκφορντ έβαλε καλάθι για το 53-47, κέρδισε φάουλ, έχασε όμως τη βολή, με τον Χάουαρντ Σαντ Ρος να διαμορφώνει το 55-47 στο 30′. 

Οι δύο ομάδες φύλαγαν το καλύτερο για το τέλος. Γράβας, Κασελάκης, Φέργκιουσον, Μποχωρίδης και Χατζηνικόλας ευστόχησαν διαδοχικά σε τρίποντα, με το σκορ να διαμορφώνεται σε 61-58 υπερ του Παναθηναϊκού στο 32’08”. Γράβας και Χατζηνικόλας έβαλαν το Μεσολόγγι μπροστά με 62-61 πέντε λεπτά πριν το φινάλε. Μποχωρίδης και Παπαπέτρου  έβαλαν εκ νέου τους «πράσινους» σε πλεονεκτική θέση (69-64, 1’43” πριν το τέλος), δείχνοντας το δρόμο της νίκης. 

Τα δεκάλεπτα: 12-19, 28-37, 47-55, 66,73

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Πηγή: basketa.gr

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr