Νίκη οξυγόνο επί του Κολοσσού Ρόδου!

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΒΑΧΙ – ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ 87 – 77

Επιτέλους νίκη για το Μεσολόγγι ΒΑΧΙ, που είχε να πάρει ροζ φύλλο αγώνα από τις 7 Νοεμβρίου 2020, συμπληρώνοντας έτσι 9 συνεχείς ήττες στο πρωτάθλημα. Σήμερα το απόγευμα όμως στο Κλειστό ΔΑΚ του Αγρινίου με μία πειστική εμφάνιση πήρε μία δίκαιη και καθαρή νίκη επί του Κολοσσού Ρόδου με σκορ 87-77, παίρνοντας παράλληλα και βαθιά βαθμολογική ανάσα, στην προσπάθειά του για την παραμονή στην κατηγορία.

Η νίκη βασίστηκε στην καλή αμυντική απόδοση των παικτών του, στην μεγάλη βοήθεια που ήρθε από τον πάγκο, κυρίως από τους Χατζηνικόλα και Σαχπατζίδη, καθώς και σε ένα μεγάλο σερί 36-13 που πέτυχε η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο, από το 5ο λεπτό και μετά.

Το Μεσολόγγι ήταν καλύτερο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έφτασε ακόμα και σε διαφορές 18 πόντων στο 2ο ημίχρονο, με τον Κολοσσό σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μειώνει στο τελευταίο λεπτό στους 6 πόντους, αλλά η αντεπίθεσή του δεν είχε συνέχεια και οι γηπεδούχοι έφτασαν άξια στη νίκη με σκορ 87-77.

Κορυφαίος από τους γηπεδούχους ο Πουαριέ με 17π., 7ριμπ. και 4 ασίστ, που έδωσε πολλές μάχες κάτω από τα καλάθια και φόρτωσε με φάουλ τους αντίπαλους ψηλούς. Καθοριστικοί για την εξέλιξη του παιγνιδιού οι Χατζηνικόλας και Σαχπατζίδης. Ο πρώτος μετά από πολύ καιρό έκανε σπουδαίο παιγνίδι με 12π., 5κλεψ., 6ριμπ. και 3 ασίστ, ενώ ο αρχηγός, που επέστρεψε από τον τραυματισμό του, ήταν πολύτιμος σήμερα με 13π. και 2κλεψ.

Σημαντικό ήταν και το γεγονός ότι το Μεσολόγγι έφτασε στην νίκη χωρίς να πάρει πάρα πολλά από τα πολυβόλα της ομάδας, καθώς ο Γκότσερ ήταν καλός κατά διαστήματα και πρόσφερε 14π. και 5ριμπ., ενώ ο Γκριν, που επέστρεψε κι αυτός από τραυματισμό μετά από καιρό, φάνηκε ότι δεν ήταν ακόμη απόλυτα έτοιμος, σημειώνοντας πάντως 10π. με 2/6 τρίποντα.

Παράγοντες που βάρυναν στην κατάκτηση της νίκης ήταν οι 22 ασίστ των γηπεδούχων, αλλά και τα 11 κλεψίματα που είχαν, σε συνάρτηση με τα λίγα σχετικά λάθη (9), όταν οι αντίπαλοι έφτασαν τα 20. Να σημειωθεί ότι δεν αγωνίστηκε καθόλου από τους γηπεδούχους το νέο απόκτημα της ομάδας, ο Ντέιβις, που αντικατέστησε τον Αμάρντι.

Ο Κολοσσός στηρίχτηκε σε περιορισμένο ρόστερ 6 ουσιαστικά παικτών, που πέτυχαν τους 76 από τους 77 πόντους της ομάδας της Ρόδου, με καλύτερους τους Καντέρ και Άρτις.

Αμφίρροπο το ξεκίνημα του παιγνιδιού, με το σκορ ισόπαλο 5-5 στο πρώτο 2λεπτο, αλλά στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλευόμενοι τις κακές επιλογές των γηπεδούχων στην επίθεση και την αστοχία τους, πήραν το προβάδισμα και με τον Σπάισερ να μην μπορεί να κοπεί κάτω από το καλάθι, έφτασαν στο 5λεπτο στο +9 (17-26). Εκεί όμως ήρθε το ξέσπασμα των γηπεδούχων, που αφού έσφιξαν πολύ την άμυνά τους, αρχικά με 7 πόντους του Χατζηνικόλα μείωσαν στους 3 (15-18), στη συνέχεια με 6 συνεχόμενες βολές από Γκριν και Γκότσερ πήραν για πρώτη φορά το προβάδισμα με 21-18 και με τρίποντο του Λάνγκφορντ, έκλεισαν την 1η περίοδο στο +7 (25-18), κάνοντας ένα μεγάλο σερί 17-2, παίρνοντας έτσι τα ηνία του αγώνα.

Στη 2η περίοδο συνεχίστηκε η καλή αμυντική προσήλωση των παικτών του Μεσολογγίου, με τους παίκτες του Κολοσσού να κάνουν πολλά λάθη (12 στο 1ο ημίχρονο) και να βρίσκουν σπάνια σκορ, με 3 τρίποντα των Ξανθόπουλου (2) και Μπιλλή. Έτσι η διαφορά έγινε γρήγορα διψήφια όταν ο Λάνγκφορντ έκανε το 29-18 και ο Γκότσερ το 31-21. Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Πουαριέ να πιάσει δουλειά και με δύο καρφώματά του το σκορ έγινε 37-24, 4΄ λεπτά πριν την λήξη και με άλλο ένα καλάθι του μπαίνοντας στο τελευταίο 2λεπτο, η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της στο +17 (41-24), με το ημίχρονο να κλείνει τελικά με σκορ 43-29 για τους γηπεδούχους, που απέκτησαν έτσι ένα μεγάλο προβάδισμα για την νίκη.

Αρκετά δυνατά μπήκαν οι γηπεδούχοι στην 3η περίοδο και με δύο τρίποντα των Γκριν και Γκότσερ και καλάθι και φάουλ του Πουαριέ 4.45΄΄ πριν την λήξη, έφτασαν τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της στο +18 (54-36). Με τον Πουαριέ να κερδίζει μάχες κάτω από τα καλάθια και τον Γκότσερ να είναι ζεστός, η διαφορά θα κρατηθεί στο +18 (61-43) μέχρι το 2.30΄΄ πριν τη λήξη της περιόδου. Με άμυνα όμως ζων-πρες ο Κολοσσός θα οδηγήσει τους γηπεδούχους σε λάθη και η διαφορά θα πέσει στο +13 (64-51) στη λήξη της 3ης περιόδου, με το παιγνίδι να μην έχει κριθεί ακόμη οριστικά.

Με αιχμή στην επίθεση τον Σαχπατζίδη στην τελευταία περίοδο, το Μεσολόγγι θα καταφέρει να κρατήσει διαφορά 13 πόντων (75-62) στο 5λεπτο και 14 πόντων (81-67), 2.53΄΄ πριν την λήξη του αγώνα. Εκεί ο Κολοσσός έπαιξε το τελευταίο του χαρτί, πίεσε αρκετά και κατάφερε με δύο τρίποντα των Καντέρ και Ξανθόπουλου να κάνει ένα σερί 10-2 και να ρίξει την διαφορά στους 6 πόντους (83-77) με 58΄΄ να απομένουν και να ανησυχήσει τους γηπεδούχους. Όμως οι παίκτες του Μεσολογγίου ήταν ψύχραιμοι στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα και πήραν την πολύτιμη γι αυτούς νίκη με σκορ 87-77.

Δεκάλεπτα: 25-18, 18-11, 21-22, 23-26.

Διαιτητές: Τσαρούχα – Σταματόπουλος – Μπίκας.

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΒΑΧΙ (Καλαμπάκος): Λόρενς 8, Ντέιβις, Γκότσερ 14(2), Γκριν 10(2), Λάνγκφορντ 8(1), Χονδρογιάννης, Ναούμης, Χατζηνικόλας 12(1), Μοτσενίγος, Γράβας 5(1), Πουαριέ 17, Σαχπατζίδης 13, Σταματογιάννης.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Καντζούρης): Καμαριανός, Ξανθόπουλος 11(3), Άρτις 15, Άντριτς 12(2), Λιάπης, Αρσενόπουλος, Καντέρ 16(2), Μπιλλής, Ζάρας 10(2), Σπάισερ 12, Γκόινς 1.

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr