Basket League: Αγωνιούν οι… μισοί, «καίγεται» ένας

Επιμέλεια: Μενέλαος Σεβαστιάδης

Σε ένα πρωτάθλημα με δύο ομάδες λιγότερες άρα και τέσσερα παιχνίδια λιγότερα, υπάρχει και κάτι ακόμα που είναι λιγότερο. Τα περιθώρια άνεσης, τα περιθώρια διόρθωσης, τα περιθώρια εύρεσης των απαραίτητων αποτελεσμάτων για την εκπλήρωση των στόχων που υπάρχουν.

Με την προκήρυξη που άρχισε το φετινό πρωτάθλημα και αν αυτή ισχύσει μέχρι τέλους αφού ο κορονοϊός πολλά αλλάζει και πολλά… βοηθάει να αλλάξουν σε διάφορους τομείς της ζωής, μια ομάδα θα αποχαιρετίσει τη κατηγορία. Εχοντας συμπληρώσει πλέον και τρεις από τις 11 αγωνιστικές  του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος, έστω και με κάποια υπόλοιπα, υπάρχει ένα γκρουπ ομάδων, οι τρεις που ισοβαθμούν στις τέσσερις νίκες και οι δύο στις πέντε που προσφέρονται για μια… μελέτη επιβίωσης. Με την απαραίτητη επισήμανση ότι μία εξ αυτών, ή ο Ηρακλή ή ο Αρης θα έχει άλλη μία όταν γίνει το μεταξύ τους παιχνίδι που έχει αναβληθεί, άρα ο Ηρακλής θα μπορούσε να μην είναι καν στην ανάλυση αν είχε αυτός φτάσεις τις έξι νίκες.

Μετά τις απαραίτητες εξηγήσεις, ας δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα που απομένει στους πέντε, ι τι έχουν πετύχει μέχρι τώρα με τους ανταγωνιστές και η εκτίμηση για την κατάληξη της προσπάθειάς τους.

ΙΩΝΙΚΟΣ  5-9

ΟΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ: Εχουν από τέσσερα εντός κι εκτός ματς που απομένουν, πάνε σε Ιβανώφειο και Αλεξάνδρειο και υποδέχονται τη Λάρισα, σε σχέση με τις ομάδες των 4 και 5 νικών. Εχουν χάσει εντός από τον Ηρακλή με 77-67, έχουν νικήσει στη Λάρισα με 97-76, έχουν νικήσει εντός τον Αρη με 68-64.

ΤΑ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ: Εξω Ηρακλή, Μέσα Λαύριο, Εξω Παναθηναϊκό, Μέσα Λάρισα, Εξω Προμηθέα, Μέσα ΠΑΟΚ, Εξω Αρη, Μέσα Κολοσσό

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Καλύπτοντας τη διαφορά από το Μεσολόγγι και έχοντας μέσα και τη Λάρισα την οποία έχει νικήσει με διαφορά έξω, αν πάρει αυτό το ματς καθαρίζει. Εχει όμως και άλλα που μπορεί να στοχεύσει για να πάει και για πλασάρισμα.

ΗΡΑΚΛΗΣ  5-8 (εντός με Αρη το λιγότερο)

ΟΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ: Εχουν πέντε ματς μέσα, με το αναβληθέν με τον Αρη και τέσσερα έξω. Υποδέχονται Ιωνικό και Μεσολόγγι και πάνε στη Λάρισα, από τις ομάδες που αναφέρουμε εδώ. Εχουν νικήσει στη Νίκαια με 77-67, έχουν νικήσει τη Λάρισα με 73-69, έχουν νικήσει στο Μεσολόγγι με 72-68 και έχουν χάσει στο Αλεξάνδρειο με 81-75.

ΤΑ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ: Μέσα Ιωνικό, Εξω Περιστέρι, Μέσα Μεσολόγγι, Εξω ΑΕΚ, Εξω Λαύριο, Μέσα Παναθηναϊκό, Εξω Λάρισα, Μέσα Προμηθέα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Λογική η έδρα του φτάνει να φύγει από το γκρουπ που ίσως είναι και… καταχρηστικά, αφού έχει ένα υπολειπόμενο ματς εντός άρα πιθανώς να ήταν στο 6 ήδη που δεν το περιλαμβάνουμε στην αναφορά. Εστω κι έτσι, πέρα του χρωστούμενου με τον Αρη έχει ματς που μπορεί να υπολογίζει για να κοιτάξει και ψηλότερα που είναι η ρεαλιστική του στόχευση.

ΛΑΡΙΣΑ 4-10

ΟΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ: Από τέσσερα παιχνίδι εντός κι εκτός της απομένουν και έχει χάσει εντός από τον Ιωνικό με 97-76, χάσει εκτός από τον Ηρακλή με 73-69, νικήσει εντός το Μεσολόγγι με 84-58 και χάσει εντός από τον Αρη με 88-84.

ΤΑ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ: Μέσα ΠΑΟΚ, Εξω Αρης, Μέσα Κολοσσός, Εξω Ιωνικός, Μέσα Περιστέρι, Εξω Μεσολόγγι, Μέσα Ηρακλής, Εξω Λαύριο

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εχοντας τελειώσει με τα «απαγορευμένα» παιχνίδια, έχει κομβικά ματς στο ΑΛεξάνδρειο επειδή έχει χάσει μέσα και στο Αγρίνιο με υπέρ της μεγάλη διαφορά από τον πρώτο γύρο και θεωρητικά μπορεί να βρει τις νίκες που ψάχνει.

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 4-10

ΟΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ: Και για το Μεσολόγγι υπάρχουν από τέσσερα παιχνίδια μέσα κι έξω μέχρι το φινάλε, με χαμένη πλέον την ισοβαθμία από τον Ιωνικό στη διαφρά των 1-1 νικών, ήττα εντός από τον Ηρακλή με 72-68, ήττα εκτός από τη Λάρισα με 84-58 και χαμένη την ισοβαθμία από τον Αρη στη διαφορά των 1-1 νικών.

ΤΑ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ: Μέσα Περιστέρι, Εξω ΑΕΚ, Εξω Ηρακλή, Μέσα Λαύριο, Εξω Παναθηναϊκό, Μέσα Λάρισα, Εξω Προμηθέα, Μέσα ΠΑΟΚ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεδομένα πρέπει να ψάξει υπερβάσεις, αφού ακόμα και το εντός με τη Λάρισα που έχει, το… βαραίνει η πολύ μεγάλη διαφορά του πρώτου γύρου. Τα εκτός έδρας δεν επιτρέπουν υπολογισμούς για «κλέψιμο» άρα πρέπει μέσα να πάρει οπωσδήποτε τη Λάρισα και τουλάχιστον δυο ματς ακόμα. 

ΑΡΗΣ4-9 (έξω με Ηρακλή το λιγότερο )

ΟΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ: Με πέντε ματς εκτός και τέσσερα εντός, αφού έχει και το εξ αναβολής στο Ιβανώφειο, ο Αρης έχει χάσει στη Νίκαια με 68-64, έχει νικήσει τον Ηρακλή με 81-75, έχει νικήσει μέσα στη Λάρισα με 88-84 και έχει την ισοβαθμία από το Μεσολόγγι με διαφορά στις 1-1 νίκες.

ΤΑ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ: Εξω Παναθηναϊκός, Μέσα Λάρισα, Εξω Προμηθέας, Μέσα ΠΑΟΚ, Μέσα ΑΕΚ, Εξω Κολοσσός, Μέσα Ιωνικός, Εξω Περιστέρι

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εχει υπέρ του την ισοβαθμία με το Μεσολόγγι στην διαφορά και την εκτός νίκη στη Λάρισα, άρα είναι κομβικό το εντός ματς με τη Λάρισα αφού αν κάνει το 2-0 εκεί αποκτά πολλαπλό πλεονέκτημα.

Πηγή: basketa.gr

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr