Xαρίλαος Τρικούπης: Και τώρα όλα για όλα στην Αθήνα!

 

Η μεγάλη νίκη του Τρικούπη στο Μεσολόγγι και το all-in για την πρόκριση στην Αθήνα.

Xαρίλαος Τρικούπης απάντησε ακριβώς με το ίδιο νόμισμα στον Τρίτωνα, διότι όχι μόνο το νίκησε, αλλά το έκανε κι εύκολα, ξεπερνώντας με τον καλύτερο τρόπο το «βαρύ» 79-58 πριν τέσσερις μέρες. Πλέον η ομάδα του Μεσολογγίου έκανε το 2-2 και στρέφει το ενδιαφέρον της στο πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς, στο οποίο και θα κριθεί η πρόκριση στα ημιτελικά.

Το παιχνίδι στην Αθήνα θα είναι διαφορετική ιστορία από τα τέσσερα προηγούμενα

Ας ξεκινήσουμε λίγο ανάποδα κι ας αναφερθούμε αργότερα στη σημερινή αναμέτρηση, που κρίθηκε κυρίως στην εξαιρετική εμφάνιση του Μεσολογγίου στη δεύτερη περίοδο. Στα μέχρι τώρα παιχνίδια των δύο συλλόγων, αυτό που έχει παρατηρηθεί πέρα από τις 2-2 νίκες είναι ότι πρώτον κι ο Τρίτων και κατά συνέπεια ο Χαρίλαος έχουν 2/2 νίκες στην έδρας τους και δεύτερον αυτά τα ροζ φύλλα ήρθαν και για τους δύο με πολύ εύκολο τρόπο. Συγκεκριμένα ο αθηναϊκός οργανισμός υπερκέρασε με επιβλητικό τρόπο το εμπόδιο των Μεσολογγιτών τόσο στην RS (84-69) όσο και στα playoff (79-58). Στον αντίποδα οι Αιτωλοακαρνάνες απάντησαν με το άνετο 73-63 στο ΔΑΚ Μεσολογγίου για την κανονική διάρκεια και το σημερινό 92-74.

Στο πέμπτο και τελευταίο συναπάντημα των δύο αυτών πολύ ποιοτικών ομάδων αναμένουμε ένα παιχνίδι, το οποίο θα είναι «αίμα κι άμμος». Άλλωστε είναι τέτοια η κρισιμότητα του αγώνα, που οι δύο ομάδες θα παίζουν άμυνες στα όρια του φάουλ και γενικότερα είναι πολύ πιθανό να συμβαδίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια με την πρόκριση να ενδέχεται να παιχτεί ακόμη και στο σουτ. Σε τέτοια παιχνίδια παίζουν ρόλο οι λεπτομέρειες, με μία από αυτές να έχει διαμορφωθεί από σήμερα. Συγκεκριμένα ο guard του Τρίτωνα Nemanja Manojlovic τραυματίστηκε, κατά τη διάρκεια του αγώνα, με συνέπεια η συμμετοχή του στην προσεχή αναμέτρηση να κρίνεται αμφίβολη όπως δήλωσε και στην ΕΡΤ ο ίδιος ο προπονητής του. Μακάρι τόσο για τον ίδιο όσο και για τον παίκτη να μπορέσει να ξεπεράσει το ζήτημα που τον ταλαιπωρεί μέχρι το Σάββατο, αλλά ενδεχόμενη απουσία του θα αποδυναμώσει αισθητά την περιφέρεια του συνόλου του Μιχελάκου, διαφοροποιώντας τα δεδομένα.

Άλλωστε ο Σέρβος άσος είναι πολύ ικανός παίκτης που κάνει τη διαφορά στο συγκεκριμένο επίπεδο, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι συνθέτει ένα πολύ ικανό δίδυμο με τον Γιάννη Δημάκο. Επίσης ο άλλοτε παίκτης της Ελευθερούπολης ήταν δήμιος της ομάδας της Δυτικής Ελλάδας στην αναμέτρηση στο κλειστό του Στρέφη με τους 36 πόντους που σημείωσε και τις 5 ασίστ που μοίρασε. Ο Manojlovic με το κάθετο παιχνίδι και μπορεί να δημιουργήσει πολλά ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, την στιγμή που λόγω όγκου και μεγέθους μπορεί να ποστάρει. Πέρα από αυτά έχει σε μεγάλο βαθμό και τη δημιουργία στο ρεπερτόριό του, την ώρα που τους τελευταίους μήνες έχει βελτιώσει και το περιφερειακό του σουτ, με συνέπεια πλέον ο αντίπαλος προπονητής να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές αν θα τους δώσει το περιφερειακό σουτ, ή θα τον παίξει «under» όταν θα προσπαθήσει να στήσει το PNR.

Το τρίποντο έκανε τη διαφορά

Στον αγώνα επί αθηναϊκού εδάφους είδαμε τον Χαρίλαο Τρικούπη να δυσκολεύεται να παίξει κοντά στο ζωγραφιστό και γι΄ αυτό βασίστηκε αρκετά ως πολύ στο τρίποντο (28 εκτελεσμένα σουτ από την περίμετρο έναντι 27 διπόντων). Σήμερα τα δύο γρήγορα φάουλ του Μελισσαράτου συνέβαλαν πολύ στο να βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό το inside game των γηπεδούχων. Αυτό συνέβη, διότι Σαχπατζίδης και Alihodzic δεν είχαν παίκτη στα κυβικά τους να τους περιορίσει κι υπήρχε η δυνατότητα είτε να ολοκληρώσουν τις φάσεις ή να δημιουργήσουν για τους συμπαίκτες τους. Ο κόουτς Μιχελάκος αντιλήφθηκε το γεγονός αυτό και αναγκάστηκε να επιστρατεύσει  σε ορισμένες κατοχές την άμυνα ζώνης. Παρόλα αυτά ούτε αυτό το τρικ πέτυχε για τον 32χρονο τεχνικό, καθότι ο Τρικούπης σε αντίθεση με το πρώτο ματς βρήκε το χέρι του από την περιφέρεια με 13/28 τρίποντα. Επιπλέον είδαμε τους φιλοξενούμενους να παίζουν και zone press, αλλά πάλι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στο κατέβασμα της μπάλας ή να καθυστερήσουν την επίθεση των νικητών, ακόμα κι αν ο Μούτσιος χρησιμοποιούσε ψηλά σχήματα.

Ο Τρικούπης πήρε πολλά από πολλούς

Το Μεσολόγγι μπορεί να έπαιξε πολύ καλά αμυντικά, αλλά και επιθετικά «πετούσε» φωτιές με τους 92 πόντους που πέτυχε, εξαιτίας των εξαιρετικών ποσοστών του εντός πεδιάς (34/62 56%). Πέρα από το πολύ καλό ποσοστό στα σουτ ο Ηλίας Μούτσιος είχε την τύχη να δει πέντε παίκτες του να πετυχαίνουν διψήφιο αριθμό πόντων. Ο σύλλογος της Δυτικής Ελλάδας είχε για πρώτο σκόρερ τον Λιάπη με 20 πόντους και 8/11 σουτ, με τον 27χρονο γκαρντ να πραγματοποιεί ένα ξέσπασμα που είχε ανάγκη κι ο ίδιος κι η ομάδα του. Επίσης ο Παπαδιονυσίου ακολούθησε με 16 πόντους, όντας καταλυτικός στο πρώτο ημίχρονο, ενώ κι ο Alihodzic με τους 14 πόντους και τις 5 ασίστ εκμεταλλεύτηκε πλήρως το χρονικό διάστημα που ο Μελισσαράτος ήταν “off” με 14 πόντους και 5 ασίστ. Ακόμη ο Sokk στο εν λόγω παιχνίδι πραγματοποίησε για ακόμη μία βραδιά μία πολύ μεστή εμφάνιση δημιουργικά με 5 ασίστ, ενώ εκτελεστικά ήταν ακόμη καλύτερος με 13 πόντους και (5/8 σουτ). Σημαντική ήταν κι η συνεισφορά του πολύ ικανού σουτέρ Δημήτρη Λεγκίκα με 12 πόντους, ενώ τον ρόλο του x-factor του Μεσολογγίου είχε ο Ιάσων Δημητρακόπουλος με 6 πόντους και πολύ καλές άμυνες, με τον νεαρό γκαρντ να παίρνει αρκετό χρόνο συμμετοχής εξαιτίας των φάουλ που φορτώθηκε ο Παπαδιονυσίου.

Στην αντίπερα όχθη ο Τρίτων είδε μόλις δύο παίκτες του να ξεπερνούν τους 10 πόντους (Αντωνάκης 19 πόντοι, Μάντζαρης 12 πόντοι). Ο Τάσος Αντωνάκης ήταν ο κορυφαίος των ηττημένων απέναντι στην πρώην ομάδα του, παίρνοντας βοήθειες κι από τον Αντώνη Μάντζαρη. Όπως φάνηκε κι εκ του αποτελέσματος με δύο παίκτες να βρίσκονται σε καλό βράδυ είναι πρακτικά αλλά και θεωρητικά δύσκολο να κερδίσεις μία ομάδα ίδιου επιπέδου εκτός έδρας. Το έργο του Τρίτωνα έγινε ακόμη δυσκολότερο από την στιγμή που ο κόουτς Μούτσιος κι οι συνεργάτες του βρήκαν τρόπο να κρατήσουν αρκετά πιο χαμηλά τους Δημάκο και Manojlovic σε σχέση με το πρώτο ματς. Αμφότεροι οι εξαιρετικοί γκαρντ της αθηναϊκής ομάδας πέτυχαν εννιά πόντους, έχοντας χαμηλά ποσοστά ευστοχίας (4/15 ο Σέρβος, 1/11 ο άλλοτε γκαρντ του Κολοσσού), όταν στην Αθήνα είχαν 36 και 14 πόντους αντίστοιχα με 12/16 σουτ και 5/11.

Υ.Γ. Εξαιρετικές κι οι δύο σειρές των πλεί οφ, ενώ το μπάσκετ απέδειξε πόσες συγκινήσεις προσφέρει, αφού ο ΓΣΕ μετά από το 14-0 στην κανονική διάρκεια γνώρισε την πρώτη του ήττα στο κλειστό της πόλης του Νομού Καβάλας στο πιο κρίσιμο ματς ενδεχομένως και της ιστορίας του. Βέβαια αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Ψυχικό και τον κόουτς Ρεμεντέλα τόσο για τη δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο, όσο και για τον χαρακτήρα που έδειξε η ομάδα των Βορείων Προαστίων μετά το break αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα όταν κι οι διψήφιες διαφορές μετατράπηκαν σε -2 λίγο πριν το τέλος.

Επιμέλεια: Σταύρος Κιούσης

Πηγή: basketblog.gr

Ποδοσφαιρο

Μπασκετ

Μια Εικονα Χιλιες Λεξεις

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr