Κώστας Λύρος: Σύσταση επιτροπής «ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΕΟΡΤΩΝ ΕΞΟΔΟΥ»

«Μια πρωτοβουλία υψίστης σημασίας για την οντότητα, την ιστορική μνήμη και την ιστορική παράδοση  στο  ΙΕΡΟ  ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ»

Η  εκπνοή του πρώτου μήνα του νέου έτους  βρίσκει το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου  σε εγρήγορση και προωθημένη ετοιμότητα για τις  «ΕΟΡΤΕΣ ΕΞΟΔΟΥ 2023».

Με την πίστη ότι θα δοθεί φέτος η δυνατότητα να αποδώσουμε τις δέουσες τιμές στους Αθάνατους Νεκρούς μας  και με  την αρμόζουσα μεγαλοπρέπεια, ο Δήμος μας έγκαιρα και αφού φυσικά προηγηθούν και οι  απαραίτητες διαβουλεύσεις με φορείς,  συλλογικότητες και συμμετέχοντες   θα δώσει στην δημοσιότητα το οριστικό πλάνο της φετινής διοργάνωσης.

Ταυτόχρονα με το βλέμμα στραμμένο στην Επέτειο των 200  ετών  από την ΕΞΟΔΟ,  το 2026 και λαμβάνοντας υπ´ όψη και τα προγενέστερα σημαντικά επετειακά έτη, όπως τα 200 χρόνια από το θάνατο του Λόρδου Βύρωνα  το 2024, ο Δήμος  μας ήδη έθεσε τους άξονες  στους οποίους θα κινηθεί.

Αυτοί είναι:

- Ουσιαστική  διακονία ιστορικής συνείδησης

- Σεβασμός στη μνήμη των προγόνων μας στα ιστορικά γεγονότα  και στην ιστορική παράδοση

- Διάχυση -συμμετοχή

- Εξωστρέφεια -Προβολή

«Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη  αυτών των στόχων,  οι οποίοι αδιαμφισβήτητα στηρίζονται και απευθύνονται και  σε συλλογικές προσπάθειες  είναι  η δημιουργική έμπνευση, η αγαστή  συνεργασία αλλά και οι θεσμικοί κανόνες» ανέφερε Δήμαρχος, Κώστας Λύρος.

Ο Δήμος της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ως ο αποκλειστικός θεσμικός παράγοντας που  έχει  την απόλυτη ευθύνη των επετειακών  εκδηλώσεων, την πρωτοβουλία, τον  προγραμματισμό και την υλοποίηση αυτών, την διασφάλιση και διαιώνιση της  αυθεντικότητας,  της  μεγαλοπρέπειας και της βαρύτητας στον  χαρακτήρα τους προχωρά  άμεσα στη σύσταση επιτροπής «ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΕΟΡΤΩΝ ΕΞΟΔΟΥ»,   η οποία θα έχει αποκλειστικό σκοπό την κανονιστική  καταγραφή των ιστορικών παραδόσεων, των πρωτοκόλλων, των συμμετοχών και γενικά τη θέσπιση των κανόνων που θα διέπουν τους εορτασμούς στο μέλλον.

«Πρόκειται για μια πρωτοβουλία υψίστης σημασίας για την οντότητα, την ιστορική μνήμη και την ιστορική παράδοση  στο  ΙΕΡΟ  ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. Είναι μια παρακαταθήκη πολιτισμού για τις επόμενες γενιές.  Είναι χρέος μας» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr