Βροντερό μήνυμα από το Μεσολόγγι για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου (Pics – vid)

Σύσσωμη η κοινωνία του Μεσολογγίου αλλά και όλου το νομού, έδωσε το παρόν στην μεγάλη κινητοποίηση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα,  διεκδικώντας το αυτονόητο, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για την κατάσταση που επικρατεί στην δημόσια υγεία και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και θα συζητιέται για πολύ καιρό, αφού η υπομονή της κοινωνίας περιμένοντας την στελέχωση του νοσοκομείου εξαντλήθηκε. Στις 12 το μεσημέρι χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν μπροστά από το νοσοκομείο και στην συνέχεια έκαναν πορεία προς την κεντρική πλατεία, όπου έγιναν ομιλίες.

Αναλύθηκαν για πολλοστή φορά τα προβλήματα, τα οποία ούτως ή άλλως είναι γνωστά εδώ και πολύ καιρό και έχουν κατατεθεί και στο Υπουργείο Υγείας. Στόχος της κινητοποίησης δεν ήταν να ξανακουστούν τα προβλήματα, αλλά να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα προς το Υπουργείο Υγείας ότι δεν πάει άλλο. Το μήνυμα αυτό σίγουρα έφθασε και στα αυτιά των αρμοδίων και απο δω και πέρα το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για να σταματήσει ο κατήφορος στην παροχή υπηρεσιών υγείας στην περιοχή.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, αψήφισαν το κρύο, ζεσταίνοντας την ατμόσφαιρα της διεκδίκησης του αυτονόητου. Και μαθητές σχολείων ένωσαν τις φωνές τους με αυτές των γονιών και των παπούδων τους για να εκφράσουν την αγωνία τους.

Όταν ο κόσμος έφθασε στην πλατεία έγιναν ομιλίες και ακούστηκαν συνθήματα. «Το ΕΣΥ δεν είναι ΕΓΩ, είναι για όλο το λαό», «Κάτω τα χέρια από το ΕΣΥ», «Δωρεάν υγεία για μας και τα παιδιά μας, του κράτους υποχρέωση και μας δικαίωμα μας», ήταν μερικά από αυτά.

Την κινητοποίηση στήριξαν και αγρότες που με τα τρακτέρ τους έφθασαν μέχρι το κέντρο της πόλης.

Ρεπορτάζ | aixmi-news.gr

     

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr